Arctic Race of Norway

Arctic Race of Norway: Scenen rigget for klatrerne

Del

I dag skal Alexander Kristoff og Markus Hoelgaard forsvare sammenlagtledelsen mot sterke klatrerne som Odd Christian Eiking, Warren Barguil og Ben Hermans i dronningsetappen opp til Målselv Fjellandsby.

Foto: Rune Dahl/ARN
Foto: Rune Dahl/ARN

På den andre etappen fredag spurtslo estlenderen Martin Laas landslagets Alexander Kristoff i massespurten inn til Kilpisjärvi i Finland. Kristoff starten spurten bra, etter å ha blitt trukket frem av Sven Erik Bystrøm og Andreas Leknessund, men ble slått på målstreken i motvinden.

Med andreplasen tok Kristoff ledelsen sammenlagt i rittet, med samme tid som Markus Hoelgaard.

Nordmannen Fredrik Dversenes gikk i brudd med Jimmy Janssens og Oliver Naesen og overtok klatretrøya etter å ha innkassert alle klatrepoengene på den andre etappen.

Dagens etappe avsluttes md en 3,7 km lang bakke med i gjennomsnitt 7,8 prosent stigning.

Statsminister Erna Solberg vil være til stede både ved start og målgang i dagens etappe, som starter i Finnsnes, går rundt Senja, og avsluttes i Målselv Fjellandsby.

Etappen starter kl 13.25.

Kontakter

Knut-Eirik Dybdal, mobil 920 56 326
Roger Solheim, mobil 992 26 638

Bilder

Foto: Rune Dahl/ARN
Foto: Rune Dahl/ARN
Last ned bilde
Foto: Rune Dahl/ARN
Foto: Rune Dahl/ARN
Last ned bilde
Foto: Rune Dahl/ARN
Foto: Rune Dahl/ARN
Last ned bilde

Lenker

Om Arctic Race of Norway

Arctic Race of Norway
Arctic Race of Norway
Strandgata 9
9405 Harstad

https://www.arctic-race-of-norway.com/no/

Arctic Race of Norway er et profesjonelt etapperitt på landeveisykkel. Rittet arrangeres hvert år i ulike deler av Nord-Norge. Ideen om Arctic Race of Norway – et internasjonalt sykkelritt som finner sted i de tre nordligste fylkene av Norge – ble unnfanget på øya Andørja i Ibestad kommune. Den første utgaven av Arctic Race of Norway kom i august 2013. I 2020 måtte rittet utsettes på grunn av pandemien. Etappene i 2021 er derfor i all hovedsak de samme som var planlagt for 2020.

Arctic Race of Norway er valgt ut av det internasjonale sykkelforbundet (UCI) til å bli en del av UCI ProSeries i 2020. ProSeries er en ny divisjon under World Tour. Den erstatter kategorien som Arctic Race of Norway har vært en del av de siste årene.

Følg pressemeldinger fra Arctic Race of Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Arctic Race of Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Arctic Race of Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom