Arctic Race of Norway lanserer samarbeid med elbilprodusenten XPENG – blir verdens første sykkelritt som kun bruker elbiler

Del

Oslo, 12. mai 2023

  • Arctic Race of Norway blir verdens første sykkelritt med kun elektriske følgebiler
  • XPENG stiller med 120 biler
  • Premium-SUVen G9 skal benyttes til gjester, og G3i og P7 skal benyttes som servicebiler og rittbiler
  • Bil i Nord skal stå for utlevering og håndtering av bilene

Elbil- og teknologiprodusenten XPENG blir bilpartner for Arctic Race of Norway fra og med 2023. Dette betyr at Arctic Race of Norway blir verdens første sykkelritt med kun elektriske følgebiler. Det er ikke bare viktig med tanke på å redusere klimagassutslippene. Det vil også gjøre Arctic Race of Norway til et utstillingsvindu for grønne idrettsarrangementer, da sykkelrittet skal vises i hele 189 land.

Verdens nordligste sykkelritt jobber med å kutte utslipp

Alle store idrettsarrangementer har en påvirkning på miljøet, og dette blir ekstra tydelig i verdens nordligste profesjonelle sykkelritt. Arctic Race of Norway jobber målbevisst med å kutte klimagassutslipp. En helelektrisk bilpark er et stort skritt i riktig retning, et skritt XPENG er veldig stolte over å være en del av, ifølge administrerende direktør i XPENG Norge, Claes Persson.

– Dette er en historisk dag for XPENG som for første gang inngår et så stort sponsorsamarbeid i Europa. Men det er også en historisk dag for sykkelsporten. For det er første gang et internasjonalt sykkelritt kun benytter elbiler som følgebiler. I likhet med Arctic Race of Norway, har XPENG fokus på bærekraft og vi jobber begge med teknologiutvikling for å bidra til å drive verden fremover, forteller Persson.

Stiller med 120 biler

Arctic Race of Norway starter i år i Kautokeino, og går i mål fire dager senere på Nordkapp. På veien dit er rittet innom blant annet Alta, Hammerfest og Havøysund. Det er altså store avstander som skal sykles og kjøres. Dette krever at mange biler er med som følgebiler. Derfor stiller XPENG med hele 120 helelektriske biler, som vil gi racet en betydelig miljøbesparelse.
 

Lagene kjører også XPENG 

Vanligvis kommer lagene med sine egne følgebiler til sykkelritt i Europa. Men i og med at Arctic Race of Norway arrangeres langt unna der syklistene og deres følgebiler vanligvis ferdes, stiller sykkelrittet opp med biler for lagene. Daglig leder Knut Eirik Dybdal i Arctic Race of Norway er glad for at samarbeidet med XPENG nå gjør at alle bilene blir helelektriske.

– XPENG har kun elbiler, og det passer oss perfekt. Vi har alle et ansvar for å bidra til kutt i klimagassutslipp. Arctic Race of Norway er sertifisert som miljøfyrtårn, og med denne avtalen blir vi enda mer klimavennlige og bærekraftige. Det er vi svært fornøyde med, sier Dybdal.

Arctic Race of Norway har også tidligere hatt et innslag av elbiler, og Dybdal sier at tilbakemeldingene fra lagene som har deltatt har vært positive.

– Flere ga uttrykk for at det var positivt at Arctic Race of Norway tar et utvidet ansvar for miljøet, og at de fikk være med på dette. Derfor er det ekstra stas at vi fra i år kun bruker elbiler i rittet.

Lokal leverandør skal stå for utlevering og håndtering av bilene

Det ble tidligere i år klart at Bil i Nord skulle bli ny agent for XPENG. Det er dette lokale agentnettverket fra Nord-Norge som skal stå for utlevering og håndtering av bilene. Dette vil gi de en uovertruffen kunnskap og erfaring med de nye bilene, og gjøre de til de første i Europa som håndterer et så stort sponsorat for XPENG. 

At det største sponsorsamarbeidet til XPENG i Europa skjer i nettopp Nord-Norge er ifølge Persson i XPENG ingen tilfeldighet.

– Etter 10 år har Artic Race of Norway befestet sin posisjon som en av de mest betydningsfulle aktivitetene for regionen Nord-Norge. De har sørget for å gjøre denne fantastiske landsdelen kjent langt utenfor Norges grenser. Med fokus på felles verdier for dette enestående prosjektet, gleder vi i XPENG oss virkelig til å ta fatt på samarbeidet og veien vi har foran oss. Dette blir spennende, avslutter Persson.

Kontakter

Bilder

Om XPENG Norge

XPENG NorgeXPENG Motors er et av Kinas ledende selskaper innen smarte elektriske biler. Selskapet designer, utvikler, produserer og selger smarte elbiler som er sømløst integrert med ny teknologi som AI og avanserte førerassistenter. XPENG har satset på en egen utviklingsavdeling og intelligent produksjon for å gi sine kunder en bedre mobilitetsopplevelse. I dag jobber ca. 40% av de nærmere 16.000 ansatte innen forskning og utvikling. Ledende eksperter fra internett-, bil- og teknologibransjen har gått sammen i ledelsen, med et åpent tankesett og en langsiktig sektorovergripende visjon. XPENG skal skape smarte elektriske biler bygd på teknologi og data, og forme fremtidens mobilitetsopplevelse. XPENG er til stede med egen organisasjon i Norge og har lansert elbilene G3i, P7og G9. Norge er det første markedet i Europa hvor XPENG har etablert seg.

Følg pressemeldinger fra XPENG Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra XPENG Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra XPENG Norge

XPENG lanserer den nye kupé-SUVen G6 på Auto Shanghai 202319.4.2023 10:37:29 CEST | Pressemelding

Ny kupé-SUV laget på SEPA2.0, XPENGs nye høyteknologiske plattform Science fiction-inspirert design med sporty linjer kombinerer dynamiske kjøreegenskaper og romslig interiør Drevet av den nyeste generasjonen av selvkjøringssystemet XNGP, programvaren Xmart OS 4.0 og X-EEA 3.5 for overlegent smarte funksjoner 800V SiC-plattform og 3C battericelle-teknologi gir svært høy rekkevidde og lynrask lading sørger for 300 km rekkevidde** etter 10 minutter med lading Shanghai, Kina – 18. april 2023: XPeng Inc, annonserte i går debuten til sin femte elbil, XPENG G6* Ultra Smart Coupe SUV, under Auto Shanghai 2023. G6* er den første produksjonsmodellen laget på selskapets neste generasjon elektriske plattform, SEPA2.0. G6 tilbyr XPENGs nyeste teknologi innen selvkjøring, interiørkvalitet, lynlading og overlegne ytelser. Den vil komme utstyrt med nyeste versjon av XNGP som er siste versjon av ADAS (Advanced Driver Assistance System) før bilen gjøres tilgjengelig for komplett selvkjøring. G6 er utvi

XPENG med nytt agentnettverk – starter først i de store byene i Norge4.4.2023 09:00:00 CEST | Pressemelding

Elbilmerket XPENG som etablerte seg i Norge i 2020 har endret forretningsstrategi i Norge. Nå er det klart at en gruppe bilforhandlere fra Tromsø i nord helt ned til Sandnes i første omgang utgjør XPENGs nye agentnettverk med både forhandlere og servicepunkter. Samtidig er det klart at XPENG Norge blir en fullverdig bilimportør med medlemskap i Bilimportørenes Landsforening (BIL) og Norges Bilbransjeforbund (NBF).

XPENG styrker tilstedeværelsen sin i Norge betraktelig med utvidet nybilgaranti og åpning av toppmoderne servicesenter med mobil servicebil.3.2.2023 12:00:00 CET | Pressemelding

Nye XPENG G9 er omtalt som en av de store elbilnyhetene i Norge dette året. Nå setter XPENG ny kurs for det norske markedet og i dag presenterer selskapet flere nyheter for 2023: • Utvidet nybilgaranti på 7 år/160 000 km til nye G9- og P7-kunder i Norge. • Helt nye, toppmoderne, XPENG Service Center åpner dørene på Lørenskog • Mobil servicebil som kan bistå kundene lokalt på Østlandsområdet. • Åpner for salg i Sverige, Danmark og Nederland og styrker sin satsning i Nord-Europa. Utvidet nybilgaranti gir nye kunder økt trygghet I dag kan XPENG avsløre at de nå lanserer en vesentlig oppgradert nybilgaranti på hele 7 år eller inntil 160 000 kilometer. Dette resulterer i at XPENG nå får en av markedets beste nybilgarantier. Dette skal gi en økt sikkerhet for alle nye kunder. Garantien er et tydelig tegn på at XPENG er i ferd med å befeste sin posisjon i Norge ytterligere, og at bilmerket som var blant de første rene elbilmerkene til å etablere seg i Norge i 2020, har kommet for å bli. XPENG

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom