Arbeidsmiljøsenteret

Arbeidsmiljøprisen 2016 går til journalist Gunnar Thorenfeldt i Dagbladet

Del

Arbeidsmiljøprisen 2016 går til Dagbladets journalist Gunnar Thorenfeldt for målrettet og systematisk gravejournalistisk knyttet til arbeidsmiljø, arbeidslivskriminalitet og sosial dumping.

Prisen deles ut av arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie på åpningsdagen av Arbeidsmiljøkongressen 18.oktober i Grieghallen i Bergen. 

Thorenfeldt belyser pågående arbeidsmiljøkriminalitet både i inn- og utland, og har i sitt arbeid bidratt til å sette arbeidsmiljøutfordringer, arbeidslivskriminalitet og helseskader i arbeidslivet på dagsordenen. Thorenfeldt har gjennom flere år laget kritiske reportasjer om politiske og byråkratiske hindringer på arbeidslivsfeltet i Norge som har bidratt til økt kunnskap i samfunnet.

Juryen har også vektlagt Thorenfeldts evne til å rette søkelys på ulike miljøer og grupperinger som driver kriminell virksomhet og utnytting av arbeidstakere i et internasjonalt perspektiv. Thorenfeldt har blant annet gjennom reportasjereiser til Sør-Afrika, Mosambik og Øst-Europa dokumentert hvordan profitt fra arbeidslivskriminalitet i Norge brukes til å finansiere organisert kriminalitet i andre deler av verden.

Den Norske Arbeidsmiljøprisen ble for første gang delt ut i 1961. Dette er den opprinnelige og originale Arbeidsmiljøprisen som deles ut i Norge. Prisen deles ut årlig av en selvstendig stiftelse som ledes av Arbeidsmiljøsenteret.

Årets jury har bestått av

  • Elisabeth Vatne-Lund, leder i HMS-Faglig Forum
  • Morten Kjerstad Larsen, seniorinspektør i Arbeidstilsynet
  • Kjetil A. Vedøy, direktør i Arbeidsmiljøsenteret

På Arbeidsmiljøkongressen kommer også Spekter-sjef Anne-Kari Bratten, professor Thomas Hylland Eriksen, ledelsesblogger Christoffer Hovde, SSB-sjef Christine B. Meyer, kjendislege Jørgen Skavlan, journalist Maria Amelie, Venstrepolitiker Sveinung Rotevatn, NHOs Svein Oppegaard, basketballspiller Marco Elsafadi, og mange flere.

Velkommen til Arbeidsmiljøkongressen 18.-20.oktober i Grieghallen i Bergen. 

Navnet på prisvinneren har sperrefrist til tirsdag 18.november kl. 08. Se hele programmet her: http://hmsbutikken.arbeidsmiljo.no/amk2016/program 

Nøkkelord

Kontakter

Pressekontakt
Kjetil A. Vedøy
Direktør i Arbeidsmiljøsenteret
Tlf.: 41 28 35 34

Om Arbeidsmiljøsenteret

Arbeidsmiljøsenteret
Arbeidsmiljøsenteret
Biskop Gunnerus’ gate 14 A
0185 Oslo

815 59 750http://www.arbeidsmiljo.no/

Arbeidsmiljøsenteret er en ideell organisasjon som skal fremme et best mulig arbeidsmiljø i norske virksomheter.