Jernbanedirektoratet

Åpningen av Follobanen utsatt - forventer at planen nå er realistisk

Del

Jeg forventer at Bane NORs plan nå er realistisk. Det er synd for de reisende at åpningen av Follobanen er utsatt. Vi vil følge utviklingen tett for å sikre et godt og forutsigbart togtilbud, sier jernbanedirektør Knut Sletta.

Jernbanedirektoratet har fått beskjed fra Bane NOR om at åpningen av Follobanen er utsatt til den 12. februar. – Jeg forutsetter at Bane NOR har gjort grundige risikovurderinger i forkant av beslutningen om ny åpningsdato, og at de har tatt høyde for at Vy trenger tid til å planlegge rutetilbudet, sier Sletta

- Det er bedre for de reisende at utsettelsen kommer nå, slik at vi kan opprettholde dagens tilbud. Det viktigste er at Bane NORs plan er realistisk og at vi ikke ender opp med en situasjon hvor vi må ta ned tilbudet på grunn av en uforutsett forsinkelse, sier Sletta.

Jernbanedirektoratet har innkalt Bane NOR og Vy til et møte førstkommende mandag. – Vi kommer til å gjennomføre hyppige statusmøter og sikre at togtilbudet på Østfoldbanen opprettholdes på dagens nivå fram til Follobanen åpner, sier jernbanedirektøren.

Jernbanedirektoratet skrev i sin rapport til Samferdselsdepartementet mandag 16. januar at tidsplanen til Bane NOR fremsto som veldig stram, og at det er svært viktig at Bane NOR gjør grundige risikovurdering underveis.

Til pressen:
Jernbanedirektør Knut Sletta er tilgjengelig for kommentarer. Avtaler om dette gjøres gjennom kommunikasjonsdirektør Ruth Jønsrud, telefonnummer 951 83 108.

Om Jernbanedirektoratet

Jernbanedirektoratet
Jernbanedirektoratet
Postboks 16 Sentrum
0101 Oslo

459 78 800http://www.jernbanedirektoratet.no

Jernbanedirektoratet skal utvikle jernbanen i Norge som del av det samlede transportsystemet i dag og i fremtiden.

Følg pressemeldinger fra Jernbanedirektoratet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Jernbanedirektoratet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Jernbanedirektoratet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom