Helse Stavanger HF

Åpner ny covid-lab

Del

I dag, torsdag 18. juni, åpnes en ny covid-19-lab ved Stavanger universitetssjukehus (SUS). Laboratoriet er viktig for regionens covid-beredskap.

Foto: Svein Lunde, Helse Stavanger.
Foto: Svein Lunde, Helse Stavanger.

SUS har etablert to nye modulbygg utenfor avdeling for medisinsk mikrobiologi – innredet med nytt utstyr til covid-19-diagnostikk (PCR) for å kunne håndtere storvolumtesting dersom det blir behov for det.  

Bakgrunnen er myndighetenes oppdrag som sier at det skal være mulig å teste fem prosent av befolkningen hver uke. For SUS innebærer dette 26 000 tester ukentlig.

Det første modulbygget har vært i bruk i flere uker, og laboratoriet har i dag kapasitet til å gjennomføre 1000 tester per dag. Utvidelsen med det andre modulbygget som nå er ferdig gjør det mulig å teste enda flere når det trengs.

– Det vil også være økt behov for annen luftveisdiagnostikk når influensasesongen begynner i høst – så en utvidelse av både areal og utstyrspark har vært helt nødvendig, sier avdelingsoverlege Iren Høyland Löhr ved avdeling for medisinsk mikrobiologi.

Pressen inviteres til å delta på åpning og omvisning torsdag 18. juni kl. 14.30. 

Nøkkelord

Kontakter

Caroline Aspelund
Kommunikasjonsrådgiver
Telefon: 932 66 199

Bilder

Foto: Svein Lunde, Helse Stavanger.
Foto: Svein Lunde, Helse Stavanger.
Last ned bilde

Om Helse Stavanger HF

Helse Stavanger HF
Helse Stavanger HF
Postboks 8100
4068 Stavanger

51 51 80 00http://www.helse-stavanger.no

Følg saker fra Helse Stavanger HF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Helse Stavanger HF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Helse Stavanger HF

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom