Volkswagen

Åpner for nye Golf-modeller inkludert to nye ladbare hybrider

Del

Norges mest solgte bil gjennom tidene kommer nå i nye versjoner: Ny inngangsmodell, Golf GTE og Golf Style eHybrid, samt klassikeren GTI lanseres i Golf 8 utgave. Bilene kan bestilles fra den 22. september.

Åpner for nye Golf-modeller inkludert to nye ladbare hybrider
Åpner for nye Golf-modeller inkludert to nye ladbare hybrider
  • Ny inngangsmodell: 110 eTSI, fra kr. 343 700
  • To hybridmodeller som kan trekke 1500 kg
  • Style eHybrid: 204 hk og inntil 71 km elektrisk rekkevidde
  • GTE eHybrid med 245 hk og inntil 52 km elektrisk rekkevidde
  • GTI – et bilikon i ny drakt

Golf, ikonet som har vært nr. 1 i Norge hele 18 ganger, og solgt i over 270 000 eksemplarer. Det gjør den til Norges mest solgte bil gjennom tidene. Nå setter Golf 8 en ny standard i klassen:

– Golf 8 er den nye målestokken på innovasjon, og definerer den nye premiummodellen for folk flest i dette segmentet, sier Harald Edvardsen-Eibak, direktør for Volkswagen i Norge. – Vi vet mange har ventet særlig på nye Golf GTE, og nå har vi åpnet for bestilling av den, GTI og flere spennende modeller, sier Edvardsen-Eibak.

Nye Golf har allerede vunnet flere sammenligningstester mot aktuelle konkurrenter, og oppnådd toppscore i kollisjonstesten Euro NCAP.

Premium helt i fra inngangsmodellen

Den nye inngangsmodellen i Golf-programmet blir eTSI 110 hk med DSG automatgir. Den vil blant annet ha «Front Assist» med nødbremsfunksjon, prediktiv cruisekontroll, «Lane Assist» og LED-frontlykter, tresoners klimaanlegg og de digitale instrumentene «Innovision Cockpit» som standard.

– Den nye inngangsmodellen i Golf-familien er en sprek og velutstyrt premiumbil. Med priser fra kr. 343 700, eks. frakt- og leveringsomkostninger, blir den et meget attraktivt alternativ for de som foretrekker eller er avhengig av en effektiv forbrenningsmotor, sier Edvardsen-Eibak.

Golf eTSI 110 hk har et dreiemoment på 200 Nm, og akselererer til 100 km/h på 9,9 sekunder. Den kan trekke tilhenger på 1300 kg. Blandet forbruk er på 5,2 liter/ 100 km (WLTP).

Hybrid med klasseledende rekkevidde

De to nye, ladbare Golf eHybrid-modellene får begge et batteri på 13 kWh. Det gir Style eHybrid med 204 hk og 350 Nm dreiemoment en elektrisk rekkevidde på inntil 71 km (WLTP). Den nye Golf GTE eHybrid vil få 245 hk og 400 Nm dreiemoment, og en elektrisk rekkevidde på inntil 52 km (WLTP).

– De nye eHybrid-modellene er sportslige bensinbiler og elbiler i ett. De gjør de mulig å kjøre helelektrisk i hverdagen, samtidig som du får ytelser som ligger nær GTI-nivå. Og med en ladbar hybrid slipper du bekymringer for rekkevidden, sier Edvardsen-Eibak.

Begge hybridene kan trekke en tilhenger på 1500 kg, og forhåndsklimatisering kan programmeres via appen «We Connect». Golf Style eHybrid vil koste fra 423 700 kroner. GTE eHybrid vil koste fra kr. 467 200.

Klassiker for 8. gang

Golf GTI har vært et ikon for bilentusiaster i over 43 år. Nå kommer en helt ny utgave. Den får en toliters TSI-bensinmotor på 245 hk og 370 Nm dreiemoment. Det gir en akselerasjon til 100 km/h på bare 6,2 sekunder, mens toppfarten er hele 250 km/h.

Nye Golf GTI vil koste fra 475 500 kroner. Alle de fire nye modellene i Golf-programmet kan bestilles hos norske Volkswagenforhandlere fra den 22. september, med oppstart av levering fra høsten 2020.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Åpner for nye Golf-modeller inkludert to nye ladbare hybrider
Åpner for nye Golf-modeller inkludert to nye ladbare hybrider
Last ned bilde
Last ned bilde
Golf GTE
Golf GTE
Last ned bilde
Golf GTI
Golf GTI
Last ned bilde
Last ned bilde
Harald Edvardsen-Eibak, direktør Volkswagen
Harald Edvardsen-Eibak, direktør Volkswagen
Last ned bilde

Lenker

Om Volkswagen

Volkswagen
Volkswagen
Frysjaveien 31b
0609 Oslo

240 33 300http://www.volkswagen.no

Volkswagen er Norges mest kjøpte bilmerke, og det for tiende året på rad i 2019. Volkswagen har modeller for enhver smak, og ligger helt i tet når det gjelder teknologi, sikkerhet og miljø. Volkswagen er ledende på ladbare biler i Norge med sine elbiler og ladbare hybrider. Globalt skal Volkswagen bli verdensledende innen elektrisk mobilitet, med en produksjon på en million elbiler fra 2025.

Besøk oss gjerne på:

https://www.volkswagen.no/no.html

https://moller.no/no/nyhetsrom

https://www.volkswagen-newsroom.com/en

https://www.volkswagenag.com/

Følg pressemeldinger fra Volkswagen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Volkswagen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Volkswagen

«Way to Zero»: Volkswagen presenterer veikart for klimanøytral mobilitet30.4.2021 11:11:28 CEST | Pressemelding

På en første «Way to Zero»-konferanse presenterte Volkswagen konkrete planer for å redusere karbonutslippene fra selskapet og produktene. Målet er å være et karbonnøytralt selskap senest innen 2050. En ny, intern milepæl er å kutte CO2-utslippene per bil i Europa med 40 % innen 2030, noe som er en klar overoppnåelse av gruppens mål om 30 % reduksjon fra 2018-nivå. Resultatet er at en gjennomsnittlig Volkswagen vil slippe ut 17 tonn mindre CO2.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom