National Geographic

Antonio Banderas spiller Pablo Picasso i den premiereklare storserien «Genius»

Del

En av tidenes mest berømte kunstnere – og et liv fylt av konflikt og tragedier. En ny runde med den prisbelønte serien «Genius» tar for seg livet til Pablo Picasso, og har premiere på National Geographic søndag 22. april kl. 21.00.

Få kunstnere har vært så innflytelsesrike, produktive og etterlatt så mange ikoniske verk som Pablo Picasso.

Men hans kompromissløse kreativitet var tett knyttet til hans personlige liv - turbulente ekteskap, utroskap, hjerteskjærende tragedier og politiske og personlige forhold som stadig endret seg.

Etter en kritikerrost første sesong om Albert Einstein - nominert til Emmy, Golden Globe og Screen Actors Guild Awards - returnerer de Oscar-vinnende produsentene Ron Howard og Brian Grazer med et nytt historisk navn i sesong to av «Genius».


Ambisjoner og konflikter

Antonio Banderas portretterer den legendariske artisten Pablo Picasso som arbeidet hele livet med å fornye og flytte grensene for kunstneriske uttrykk.

Allerede som levende og utøvende kunstner ble han genierklært, men han hadde også et svært begivenhetsrikt og konfliktfylt personlig liv.

«Genius: Picasso» starter i den spanske kystbyen Malaga – Picasso og Banderas’ fødeby – og skildrer hendelsene og valgene som formet den unge kunstneren og la grunnlaget for hans suksess som kunstner.

Antonio Banderas får selskap av Alex Rich som spiller den yngre Picasso. Gjennom tilbakeblikk blir vi kjent med den unge ambisiøse kunstneren som hoppet av akademiske studier og ble med i en gruppe av unge bohemer som strevde med å slå igjennom i det tidlige 1900-tallets Spania og Frankrike.


Spilt inn over hele Europa

Etter å ha hoppet av studiene på den prestisjetunge Real Academia de Bellas Artes de San Fernando møter Picasso Carles Casagemas (Robert Sheehan) – en tvillingsjel og en person med stor betydning for Picassos senere kunst.

Sammen drar de to til Paris for å søke lykken, men de to unge, fremadstormende kunstnernes liv tar en dramatisk vending, noe som gir Picassos kunst en helt ny retning – og som for alvor blir starten på hans suksess som kunstner.

Serien er spilt inn over hele Europa – inkludert Paris, Malaga, Barcelona, Budapest og Malta.

Picasso fikk flere svært innflytelsesrike venner og bekjente i løpet av sitt liv. Fere andre kjente personligheter fra tidlig 1900-talls kunst- og litteraturmiljø dukker også opp i serien, blant dem Coco Chanel, Henri Matisse, Georges Braque and Jean Cocteau.

«Genius: Picasso» får premiere på National Geographic søndag 22. april kl. 21.00. Ta kontakt hvis du ønsker påsynskopi eller flere bilder. 

Kontakter

Bilder

Lenker

Om National Geographic

National Geographic
National Geographic
Karenslyst Allé 2
0214 Oslo

http://natgeotv.no

Smart TV på sitt beste. National Geographic gir deg programmer som vekker interesse og pirrer nysgjerrigheten din, og vi er etterrettelige i alt vi gjør. National Geographic er en troverdig og engasjerende TV-kanal med lange tradisjoner, som formidler smart underholdning. For oss handler TV om både kunnskapsformidling og underholdning – du lærer alltid noe nytt av å se på National Geographic og kanalen passer for hele familien. Du kjenner igjen den gule firkanten vår som et stempel for kvalitet, og du finner oss på skjermen verden over. National Geographic er tilgjengelig i over 440 millioner husholdninger i 171 land og på 45 språk.

Følg saker fra National Geographic

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra National Geographic på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra National Geographic

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom