Annonserer sjøsamisk kulturpris

Del
Riddu Riđđu og Senter for nordlige folk deler ut Buošši-prisen under årets Riddu Riđđu festival. Buošši-prisen er en kulturpris som deles ut til personer, lag eller foreninger som har gjort en positiv innsats for å synliggjøre sjøsamisk språk og kultur; enten gjennom sin gjerning eller ved å være et forbilde.
Bjørg Fossli vant prisen i 2022. Foto: Ørjan Marakatt Bertelsen
Bjørg Fossli vant prisen i 2022. Foto: Ørjan Marakatt Bertelsen

Prisutdelerne ber nå folket om forslag på prismottakere. Personen eller personene må ha tilknytning til Nord-Troms: Kåfjord, Storfjord, Lyngen, Nordreisa, Kvænangen eller Karlsøy.

I Nord-Troms er buošši en kjønnsnøytral hedersbetegnelse på en person som er ivrig, arbeidsom, uredd og modig.

Forslag med begrunnelse sendes senest 1. juni til buossi@riddu.no.

Sajje Solbakk, festivalsjef i Riddu Riđđu festivála er stolt over å utlyse den sjøsamiske prisen for andre gang:

Det føles godt å dele ut Buošši-prisen! Vi vet om mange som fortjener heder for måten de synliggjør sjøsamisk språk og kultur på, og det er noe eget ved å bli hedret av sine egne. Vi er spente på å motta forslag fra folket, og håper på stor bredde i nominasjonene!

Svein O. Leiros, daglig leder på Senter for nordlige folk, ser også frem til å hedre betydningsfulle kulturaktører i regionen:

Det er veldig stas at også vi i år deler ut årets buošši. Det å gjøre stas på sjøsamer i vår region som har bidratt til å løfte og fremme vår sjøsamiske identitet, kultur og språk er utrolig viktig og ikke minst veldig hyggelig. Som daglig leder ved Senteret for nordlige folk er jeg også veldig glad for at vi sammen med Riddu Riddu har fått et nytt samarbeid.

Fjorårets vinner av den sjøsamiske hedersprisen var Bjørg Fossli fra Manndalen i Kåfjord. Juryen fremhevde særlig Bjørgs innsats som språkbærer og sitt engasjement og innsats for den sjøsamiske hjemkommunen. Som prisvinneren selv sa under prisutdelingen; “ka ellers skal man gjøre? Sitte hjemme og strikke?».

Kontakter

Sajje SolbakkFestivalsjefRiddu Riđđu festivála

Tel:46950573

Bilder

Bjørg Fossli vant prisen i 2022. Foto: Ørjan Marakatt Bertelsen
Bjørg Fossli vant prisen i 2022. Foto: Ørjan Marakatt Bertelsen
Last ned bilde

Om Riddu Riđđu Festivála

Riddu Riđđu Festivála
Senter for nordlige folk
9144 Samuelsberg

+ 47 971 39 493https://riddu.no/

Riddu Riđđu Festivàla er en internasjonal urfolksfestival, som årlig finner sted i Kåfjord kommune i Nord-Troms. Festivalen er utendørs, og har programtilbud for hele familien. Programmet inneholder verdensomspennende urfolksmusikk, kunst, teater og dans, ungdomsleirer med kunstneriske og politiske workshops, barnefestival, dagsaktuelle seminarer, omfattende kursprogram, film og litteratur.

Følg pressemeldinger fra Riddu Riđđu Festivála

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Riddu Riđđu Festivála på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Riddu Riđđu Festivála

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom