Norges Fotballforbund

Annethvert år med tidlig seriestart

Del

Forbundsstyret vedtatt hovedterminlisten for menn for de neste fire årene.

Arbeidet med hovedterminlisten for menn for de neste fire årene startet i juni, og arbeidsgruppen har bestått av representanter for NFF, NTF og Eliteserieklubber.

De kommende fire årene skiller seg vesentlig fra hverandre, og forbundsstyret besluttet i dag å videreføre prinsippvedtaket fra 2016 med sen seriestart i oddetallsår og tidlig seriestart i partallsår med internasjonale mesterskap på sommeren.

Rent konkret gir det følgende resultat for de fire neste årene:

2019: Seriestart Eliteserien siste helg i mars, serieavslutning Eliteserien første helg i desember, NM-finale menn 8. desember

2020: Seriestart Eliteserien i midten av mars, serieavslutning Eliteserien siste helg i november, NM-finale menn 6. desember

2021: Seriestart Eliteserien første helg i april, serieavslutning Eliteserien siste helg i november, NM-finale menn 5. desember

2022: Er et helt spesielt år med VM i Qatar i perioden 14. november til 18. desember. Seriestart Eliteserien er satt til midten av mars med avslutning før VM i Qatar starter. Detaljene må en komme tilbake til når en kjenner detaljene, blant annet hvordan UEFA vil organisere sine klubbturneringer den høsten.

- Løsningen som nå er valgt sørger for å ivareta begge hensyn og er et kompromiss som partene står samlet bak. Inngangen fra NFF og NTF har vært noe ulik. Mens en samlet landslagsledelse har ønsket tidlig start og sen avslutning, har NTF vært like tydelig i ønske om sen start og sen avslutning. Det kompromiss og den forutsigbarhet som nå foreligger mener jeg samlet sett er en god løsning for norsk fotball, sier fotballpresident Terje Svendsen.

- Det har blitt gjennomført et grundig arbeid der alle har blitt hørt, alle har gitt, og mange har fått. Etter vår vurdering en god plan som vil gi sportslig utvikling og gode opplevelser for publikum, sier Leif Øverland, administrerende direktør i Norsk Toppfotball om arbeidet med hovedterminlista.

Felles for de fire neste årene er at det blir to helgers spillefri i juli, samt at forholdene skal legges til rette for norske lag som skal spille kvalifiseringskamper i UEFA-turneringene. Rent konkret betyr det at spilleplanen i Eliteserien kan bli justert både i kvalifiseringen og dersom norske lag går videre til gruppespillet.

- Skal norsk fotball utvikle seg både på klubb og på landslag, så må vi måle krefter mot de beste internasjonalt. Vi er derfor enige om at vi, så langt det lar seg gjøre, skal legge forholdene til rette for norske lag som skal ut i Europa, sier Svendsen. 

Kontakter

Om Norges Fotballforbund

Norges Fotballforbund
Norges Fotballforbund
Sognsveien 75 J
Oslo

21 02 93 00https://www.fotball.no

Følg saker fra Norges Fotballforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Fotballforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Fotballforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom