Kulturrådet

Annelene Foss Svingen blir ny kommunikasjonsdirektør i Kulturrådet

Del

Den nye kommunikasjonsdirektøren har erfaring fra næringsliv, politikk, embetsverk og offentlig sektor.

Annelene Foss Svingen har tidligere vært direktør for kommunikasjon og myndighetskontakt i Telenor Group, statssekretær i Nærings- og handelsdepartementet og politisk rådgiver for Arbeiderpartiets stortingsgruppe. Hun er utdannet jurist.

Foss Svingen kommer fra stillingen som kommunikasjonsdirektør ved Oslo universitetssykehus (OUS), en virksomhet med 22.000 ansatte. Her har hun utviklet og ledet en kommunikasjonsavdeling med 15 medarbeidere.

- Annelenes erfaring vil bidra til å gi oss en sikker og erfaren stemme utad i det offentlige rom og vil kunne forankre Kulturrådets samfunnsrolle i øvrig politisk hverdag og aktualitet. I tillegg har hun et bredt nettverk innen offentlig forvaltning, politikk og næringsliv. Jeg ser frem til å få henne som del av ledergruppa og tror hun vil ha god og kompletterende kompetanse til oss andre, sier Kulturrådets direktør Kristin Danielsen.

Foss Svingen uttrykker et stort engasjement for den nye stillingen.

- Dette er en fantastisk spennende oppgave å ta fatt på. Samfunnsoppdraget til Kulturrådet har perspektiv i seg til å bety noe for folks liv, og det ønsker jeg å være en del av og bidra til å utvikle. Kunst og kultur har en egenverdi for hver og en av oss på det individuelle plan, i tillegg bidrar Kulturrådet på en tydelig måte til at kunst og kultur også betyr noe for utvikling av lokalsamfunn, for bolyst og attraktivitet og arbeidsplasser og derigjennom også for innbyggerne. I den rollen er det viktig at Kulturrådet er til stede, har god dialog og lytter til hvordan vi kan bidra. Her vil kommunikasjonsavdelingen ha en sentral rolle i arbeidet, det gleder jeg meg til å ta fatt på.

Foss Svingen tiltrer stillingen 6. august 2018.

Bilder

Om Kulturrådet

Kulturrådet
Kulturrådet
Mølleparken 2
0459 OSLO

21 04 58 00http://kulturradet.no

Følg saker fra Kulturrådet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kulturrådet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kulturrådet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom