Buer Gallery

Anja Carr: Tapt anrop / 2.09 - 26.09 på Buer Gallery

Del

Har du fått et tapt anrop, mens du befant deg på havets bunn eller i badekaret? Anja Carrs fotoserie Soup, i utstillingens første rom, er fotografert i badekaret, hvor kunstnerens ansikt nærmest drukner i en «suppe» med ulike ingredienser på hvert bilde. Blekksprut, fisk og kjøtt som delvis dekker kunstnerens ansikt, viser hennes interesse for det abjekte, som faller utenfor kategoriene «subjekt» og «objekt». Serien hinter til klimakrise og mikroplast, med glitter, slim og plastleker som flyter på vannflaten.

Hvis du føler deg litt oppblåst etter å ha fortært denne serien er du ikke alene. To oppblåsbare skulpturer viderefører fotografienes vink til leketøysindustrien, i stor skala. Den første er en kulefisk, som blåser seg opp når den føler seg truet – eller kanskje den er gravid eller har spist for mye plast? Kulefiskens pigger er byttet ut med kunstnerens kyssemerker og begge skulpturer har kunstnerens øyne. Har selvportrettets selvforherligelse tatt overhånd, eller er det bare en badeleke ment for voksne?

Å sprute blekk fra anus er blekkspruters strategi når de føler seg truet. Carrs blekksprut bader i sitt eget blekk. Sugekoppene er byttet ut med brystvorter; en omvendt sugekoppform. Uten sugekopper er blekkspruten totalt fortapt – en mulig klimaflyktning? Den antropomorfe skulpturen ble første gang vist på separatutstilling ved GHOST Gallery i Los Angeles i 2019. Etter 1,5 år med amming har den fått en ny betydning for kunstneren, som er opptatt av leketøysindustriens fremstillinger av kjønn. Blekksprutens røde telefon fører oss tilbake til utstillingens tittel, men hvem som ringte er et ubesvart spørsmål publikum selv må finne ut av.

Anja Carr (f.1985, Bergen) har 30 separatutstillinger bak seg, inkludert gallerier i Los Angeles, London, Stockholm og Berlin. Hun har utført over 40 performance i bl.a. Amsterdam, London, New York, Miami og Paris. Over 60 gruppeutstillinger omfatter Triumph Gallery (Moskva, kommende), den kjennte Cankarjev domen (Ljubljana), Somerset House (London), Mellomstasjonen / Nasjonalmuseet (Oslo) og Tadeusz Kantor Museet (Kraków). Hun er representert i 7 offentlige samlinger og kunsten hennes er vist i flere av NRKs TVprogrammer, samt en rekke internasjonale magasiner. I 2011 startet hun det rosa galleriet PINK CUBE i Oslo, med kroppsvesker i veggmalingen. Denne høsten har hun også separatutstilling på Riga Photography Biennial.

Velkommen til åpning 2.09 kl 18.00 - 20.00. 

Sted: 

Buer Gallery 

Hoffsveien 40 B, Hoff Hovedgård, Oslo

Kontakter

Tonje Buer
Gallerist og kurator
+47 93 67 67 98
tonje@buergallery.no

Bilder

Lenker

Om Buer Gallery

Buer Gallery
Buer Gallery
Hoffsveien 40 B, Hoff Hovedgård
0275 Oslo

+ 47 93 67 67 98http://www.buergallery.no

Følg pressemeldinger fra Buer Gallery

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Buer Gallery på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Buer Gallery