Altibox

Ane Marte Hausken i Altibox er kåret til en av Norges fremste tech-kvinner

Del

Direktøren for strategi og forretningsutvikling i Altibox er kåret til en av Norges 50 fremste tech-kvinner.

Ane Marte Hausken er direktør for strategi og forretningsutvikling, samt konstituert direktør for partnertjenester i Altibox.
Ane Marte Hausken er direktør for strategi og forretningsutvikling, samt konstituert direktør for partnertjenester i Altibox.

Det er femte året på rad at NHO-foreningen Abelia og ODA-Nettverk gjennomfører kåringen som har som formål å øke andelen kvinner som jobber med teknologi og ledelse.  

- For meg personlig er dette veldig kjekt og inspirerende. Teknologi og IT har for lengst gått fra å være en isolert bransje for spesielt interesserte, til å være definerende for både samfunnet og oss som mennesker. Dette setter krav til både kreativitet og ansvarlighet - og mangfold er helt avgjørende. Det er ingen grunn til at kvinner skal påvirke teknologiutviklingen i mindre grad enn menn, sier Ane Marte Hausken.  

De siste månedene har Hausken faktisk balansert to direktørstillinger i ett av Norges ledende teknologiselskap, noe som har blitt trukket fram i nominasjonene. I en av nominasjonene heter det ellers at «Ane Marte er en dyktig, innovativ og fremoverlent leder med stålkontroll. Hun utvikler stadig nye produkter med en ro og markedsteft mens hun veileder teamet på en fremragende måte». 

Selv setter Hausken stor pris på både nominasjoner og kåring, men påpeker samtidig at vi alle har en jobb å gjøre for å fremme andelen kvinner innen teknologi og ledelse. 

- For det første må vi få bort tidlige stereotypier om at koding er mest for gutta. For det andre må vi som er i bransjen vise unge kvinner hvor spennende og varierte mulighetene er når en har teknologikompetanse i bunn. Og for det tredje er det viktig at arbeidsplassene har en bevissthet rundt behovet for mangfold, og videre at det tilrettelegges for livslang læring. Teknologiutviklingen går fryktelig fort og vi trenger at alle henger med i svingene, sier Hausken. 

For å løse vår tids store utfordringer trenger vi problemløsere av begge kjønn. Andelen kvinner som jobber med ledelse og teknologi er for lav og Norge trenger at flere kvinner får øynene opp for teknologi. Dette vil Abelia og ODA-Nettverk gjøre noe med. Derfor løfter de frem de dyktige talentene vi allerede har, og inspirerer nye til å velge teknologi og velge ledelse.  

– Med året vi har lagt bak oss har den fundamentale rollen teknologi spiller aldri vært tydeligere. Det være seg innen samhandling, helse, bærekraft eller utdanning. De teknologiske løsningene for fremtiden må skapes av alle, og årets tall viser at det fortsatt er for få tech-kvinner i Norge. Da er det ekstra viktig og gledelig at disse fantastiske 50 rollemodellene representerer en stor bredde av muligheter, som vi håper vil inspirere mange flere jenter og kvinner til å skape tech-løsningene vi trenger i fremtiden, sier Kristine Hofer Næss, Chief Customer Officer i Amesto og styreleder i ODA-Nettverk. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Ane Marte Hausken er direktør for strategi og forretningsutvikling, samt konstituert direktør for partnertjenester i Altibox.
Ane Marte Hausken er direktør for strategi og forretningsutvikling, samt konstituert direktør for partnertjenester i Altibox.
Last ned bilde

Om Altibox

Altibox
Altibox
Breiflåtveien 18
4017 Stavanger

https://www.altibox.no

Altibox har levert internett-, tv- og telefonitjenester over fiber siden 2002. Gjennom samarbeid med regionale og lokale fiberleverandører har Altibox-partnerskapet til sammen over 740.000 aktive kunder hvorav om lag 50 000 er tilhørende i Danmark. Det betyr at rundt 1,7 millioner mennesker bruker tjenester fra oss. Altibox er Norges største leverandør av fiberbredbånd.

Mange av de lokale Altibox-leverandørene er kraftselskaper. Deres lokalkunnskap og lokale tilstedeværelse har vært helt avgjørende for oss. De har flere tiårs erfaring med å bygge bunnsolid infrastruktur, og vet hvordan de skal ta vare på kundene – år etter år. Elleve år på rad har Altibox-partnerskapet hatt de mest fornøyde og lojale kundene på bredbånd, ifølge den uavhengige EPSI-undersøkelsen. Altibox er også bransjevinner i Norsk Kundebarometer innenfor både TV- og bredbåndsleverandører.

Gjennom forretningsområdet Altibox Carrier leveres internasjonale kommunikasjonstjenester til datasentervirksomheter og operatørmarkedet. Altibox Carrier er i ferd med å etablere en helhetlig europeisk nettverksstruktur som knytter Norge sammen med de sentrale datatrafikknytepunktene på kontinentet. Virksomheten innebærer investeringer i undersjøiske fiberkabler til utlandet; mellom Larvik og Hirtshals og mellom Stavanger og Newcastle. 

Følg pressemeldinger fra Altibox

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Altibox på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Altibox

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom