Besteforeldrenes klimaaksjon

Andrew Kroglund blir Besteforeldrenes klimaaksjons (BKA) første generalsekretær!

Del

BKA har vokst betydelig siste år med dobling av medlemstallet. BKA har nå godt over 5600 medlemmer. Organisasjonen tar derfor et viktig og nødvendig skritt videre når den nå ansetter sin første generalsekretær.

BKA har vokst betydelig siste år med dobling av medlemstallet. BKA har nå godt over 5000 medlemmer. Organisasjonen tar derfor et viktig og nødvendig skritt videre når den nå ansetter sin første generalsekretær.

  • Vi er stolte over å kunne presentere Andrew Kroglund som vår første generalsekretær, sier styreleder Steinar Winther Christensen., Oslo.

Styreleder Christensen er utdannet jurist og arbeidet hovedsakelig som advokat fram til 2015. Har er opptatt av å utvikle Besteforeldrenes klimaaksjon i et generasjonsperspektiv med beskyttelse av barnas klimafremtid og å skape et bredt tverrpolitisk nettverk.

Andrew Kroglund er en kjent stemme i miljø- og utviklingsdebatten. Kroglund var tidligere leder av Blekkulfs Miljødetektiver/Miljøagentene og Regnskogfondet. Han har også vært styreleder for ForUM for utvikling og Miljø. Kroglund er en anerkjent debattleder, journalist, forfatter, kritiker og skribent, sist ute med boka Termostat. hvordan klimaet former oss, forandrer samfunnet og forvandler fremtiden (2020).

  • Jeg går til oppgaven med entusiasme sier Kroglund.
  • Jeg har lært meg å kjenne BKA som en gjeng meget kompetente og saklige stemmer i klima- og naturdebatten. Nå ser jeg frem til å bidra til at denne viktige velgergruppa får sin stemme enda mer frem i samfunnsdebatten. Kampen for et bedre klima, vår felles natur og en mer rettferdig verden for de som nå vokser opp og de som kommer etter oss er vår tids definerende kamptema. Vi vil sørge for at både den nye regjeringen, Stortinget, næringslivet, forskere og publikum generelt vil få høre våre synspunkter i den neste fireårsperioden som ligger foran oss, sier Kroglund.

Både Christensen og Kroglund har tydelige forventninger til myndighetene om en mer effektiv klimapolitikk, utslippskutt som monner, begrensinger av oljeproduksjonen og da særlig stans i tildeling av nye letelisenser.

BKA var partshjelper i klimasøksmålet mot staten som endte med tap ved Høyesteretts dom i desember 2020. BKA har - i likhet med Greenpeace og Natur og Ungdom – klaget dommen inn for Den europeiske menneskerettsdomstolen.

BKA ble stiftet i 2012, er landsdekkende og har 15 lokallag. BKA har markert seg bl.a. med støtte til skolestreikende barn og ungdom, ved demonstrasjoner og i mediene. BKAs motto: «Barnas klima vår sak» er fundamentet for organisasjonen.

Kroglund tiltrer den 16. august.

Kontakter

Om Besteforeldrenes klimaaksjon

Besteforeldrenes klimaaksjon
Besteforeldrenes klimaaksjon
Postboks 1231 Vika
0110 Oslo

http://www.besteforeldreaksjonen.no

Følg pressemeldinger fra Besteforeldrenes klimaaksjon

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Besteforeldrenes klimaaksjon på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.