Grappa Musikkforlag AS

Andre singel fra Kim Myhrs kommende album!

Del
Kim Myhr. Foto: Orfee Schuijt.
Kim Myhr. Foto: Orfee Schuijt.

«Gifting Senselessly In Endless Lavishness» er andre singel ut fra Kim Myhrs kommende album “Sympathetic Magic”.

Hør den her: https://orcd.co/giftingsenselesslyinendlesslavishness

«Gifting Senselessly In Endless Lavishness er en tittel hentet fra en bok av Bojana Kunst. Musikken er veldig sjenerøs, nesten overdådig. Det første jeg skrev på stykket var orgelintroen, jeg ønsket noe ekstatisk og umiddelbart, og resten av sangen fløt naturlig inn i forskjellige partier. Å jobbe med et RnB-trommebeat var første gang for meg. Det er en jorda kvalitet som gir en fin kontrast til bølgene av 12-strengs gitar.» - Kim Myhr

«Sympathetic Magic», som kommer den 19. august, er et delirisk og rørende musikkverk. Verket troner på toppen av Kim Myhrs jevnt voksende og betydelige produksjon som gitarist og komponist. Albumet er oppfølgeren til Kim Myhrs album You | me (2017), som ble hyllet vidt og mottok en «honorary mention» på Nordic Music Prize 2018. Den oppslukende varmen fra You | me er fortsatt til stede, men «Sympathetic Magic» er langt mer ekspansiv enn forgjengeren.  Bandet som består av åtte musikere har skapt et verk i en større skala, med instrumenter som elektrisk 12-strengsgitar, trommemaskiner, vokal, synthezisere, orgel og mengder av trommer og perkusjon. 

Tematisk sirkler «Sympathetic Magic» rundt en lengsel etter samhold og kollektivitet. Da verden var under lockdown i 2021, fikk Kim muligheten til å dykke dypt inn i prosjektet, takket være en bestilling fra Oslo Jazz Festival. Han arbeidet med medlemmene i bandet, en etter en:
«Musikken skapte en situasjon av uventet positivitet. Det føltes som et sosialt prosjekt selv om jeg brukte mesteparten av tiden alene. All denne positive, glade energien føltes magisk, og kom rett ut av lufta i en ellers laber situasjon. Det føltes som en hallusinasjon, som gled inn i musikken. Sympathetic Magic er som en drøm inne i en drøm» - Kim Myhr

Gitarist og komponist Kim Myhr har turnert internasjonalt siden tidlig 2000-tallet og har gitt ut flere album under eget navn. Albumet You | me (2017) ble nominert til Nordic Music Prize 2018, og ble hyllet vidt internasjonalt. Hans forrige plate Vesper med Australian Art Orchestra ble nominert til Spellemannprisen 2020 i kategorien «Samtid». Som komponist har han skrevet musikk for Australian Art Orchestra, Quatuor Bozzini, Kitchen Orchestra, Trondheim Jazz Orchestra, og han har også samarbeidet med Jenny Hval, Lasse Marhaug, Christian Wallumrød og mange flere.

“Kim Myhr is a master of slow-morphing rhythms and sun-dappled textures that seem to glow from the inside”. - The Guardian

Kim Myhr: elektrisk 6- og 12-strengs gitarer, orgel, bass, synthesizere, vokal, trommemaskin
Hans Hulbækmo: trommesett, perkusjon

Michaela Antalová: trommesett, perkusjon
Ingar Zach: gran cassa, pauker, perkusjon, vibrerende høytallere
Adrian Myhr: bass, elektrisk 6- og 12-strengs gitarer
Anja Lauvdal: orgel og synthesizere
Håvard Volden: elektrisk 6- og 12-strengs gitarer
David Stackenäs: elektrisk 6- og 12-strengs gitarer

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Kim Myhr. Foto: Orfee Schuijt.
Kim Myhr. Foto: Orfee Schuijt.
Last ned bilde
Cover "Gifting Senselessly In Endless Lavishness" - Kim Myhr. Foto: Leo Wächter/Tebbe Schöningh. Design: Aslak Gurholt (Yokoland).
Cover "Gifting Senselessly In Endless Lavishness" - Kim Myhr. Foto: Leo Wächter/Tebbe Schöningh. Design: Aslak Gurholt (Yokoland).
Last ned bilde

Lenker

Om Grappa Musikkforlag AS

Grappa Musikkforlag AS
Grappa Musikkforlag AS
Akersgata 7
0158 Oslo

23 35 80 00http://www.grappa.no/no

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap.

Grappa Musikkforlag har gitt ut over tre tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids and Media om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider også med Norsk Komponistforening om innspilling og utgivelse av norsk samtidsmusikk på lablene Aurora og Hemera og med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom