Amedia

Anders Opdahl ny konsernsjef i Amedia  

Del

Styret i Amedia har ansatt Anders Opdahl (41) som ny konsernsjef etter Are Stokstad. Anders Opdahl er i dag konserndirektør i Amedia med regionansvar for mediehus, forbrukermarked og produktutvikling. Han har bakgrunn blant annet som redaktør i Nordlys og regionredaktør i NRK i Nord-Norge.

Anders Opdahl, Amedia
Anders Opdahl, Amedia

– Jeg er veldig glad for at Anders Opdahl nå tar over ledelsen av Amedia. Amedia er Norges viktigste formidler av lokale nyheter, med om lag 650.000 abonnenter og nærmere 80 lokale medier. Med ham som konsernsjef føler vi oss trygge på at Amedias gode resultater de siste årene blir videreført og videreutviklet. Dette innebærer fortsatt satsing på journalistikk og relevant og godt innhold. Samtidig skal Amedia-konsernet være en effektiv leverandør av fellestjenester for lokale medier, sier André Støylen, styreleder i Amedia. 

Anders Opdahl tiltrer som konsernsjef 10. august. 

– Jeg er svært ydmyk for den tilliten jeg er gitt, og det Amedias mediehus representerer. Våre aviser spiller en helt avgjørende rolle i samfunnsutviklingen, og mitt oppdrag er, sammen med mange og dyktige medarbeidere i hele landet, å sørge for at den gode utviklingen vi har, også fortsetter i årene som kommer, sier Opdahl. 

André Støylen opplyser at det har vært stor interesse for stillingen. Siden Are Stokstad i mars varslet sin avgang, har Amedia-styret gjennomført en grundig prosess der flere både interne og eksterne kandidater er blitt vurdert. – Med sin sterke publisistiske forankring og erfaring fremsto Anders Opdahl som den beste og mest fremtidsrettede løsningen for konsernet, sier han. 

– Som styreleder siden 2016 vil jeg også takke Are Stokstad for han store innsats for Amedia gjennom en årrekke, de siste seks årene som konsernsjef. I hans tid har konsernet oppnådd svært gode resultater: Digital vekst har gitt et rekordhøyt antall abonnenter, kostnadsbasen er redusert, økonomien er solid og konsernet omfatter stadig flere lokale medier gjennom eierskap eller samarbeidsavtaler. Med Are som leder har Amedia styrket sin posisjon og har et godt grunnlag for videre fremgang, avslutter Støylen. 

OM AMEDIA 

Amedia er landets største utgiver av lokale medier, med 75 lokalaviser, 11 lokale nettsteder og den landsdekkende Nettavisen. Daglig når konsernets medier 1,9 millioner lesere.

Amedia er forpliktet til å forsvare ytringsfriheten, pressefriheten, informasjonsfriheten og det åpne samfunn. Amedia respekterer den enkelte publikasjons identitet, grunnsyn, lokale tradisjon og egenart. 

Amedia eies av Amediastiftelsen, som ble opprettet i 2016 av Sparebankstiftelsen DNB for å eie konsernet og dermed sikre et langsiktig eierskap til norske lokalaviser.

Kontakter

André Støylen (telefon 950 69 536)

Anders Opdahl (telefon 992 14 628) 

Bilder

Anders Opdahl, Amedia
Anders Opdahl, Amedia
Last ned bilde

Om Amedia

Amedia
Amedia
Akersgata 34
0107 Oslo

22 00 90 00http://www.amedia.no

Amedia er landets største utgiver av lokale medier. Daglig når konsernets medier 1,9 millioner lesere.

Amedias redaksjonelle medarbeidere er hver dag til stede i lokalsamfunn over hele landet for å rapportere om det som skjer. Samtidig bidrar våre selgere til å skape lokale markedsplasser gjennom å koble lokale næringsdrivende med kunder. Sammen dekker disse funksjonene vårt samfunnsoppdrag i alle lokalesamfunn hvor Amedia er til stede. Verdiene som ligger til grunn for Amedias tolking av samfunnsoppdraget finner man i vår forretningsidé og vår utgivererklæring.

Følg saker fra Amedia

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Amedia på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Amedia

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom