Den norske kirke

Anbefaler å ikke arrangere gudstjenester som planlagt

Del

Menigheter i Den norske kirke anbefales å ikke arrangere gudstjenester som planlagt i perioden fram til 12. april. Dette inkluderer påskens gudstjenester.

En koronatom Bjorbekk kirke. Foto: Geir Myre
En koronatom Bjorbekk kirke. Foto: Geir Myre

Regjeringen har lagt fram endringer i anbefalinger og regelverk for nasjonalt tiltaksnivå, som gjelder fra midnatt natt til torsdag 25. mars og fram til 12. april. Viktigst av disse endringene er at regjeringen anbefaler at alle arrangementer avlyses, eller avvikles med maks 20 deltakere innendørs eller 50 deltakere utendørs.

– Anbefalingen er begrunnet i behovet for å gjennomføre svært omfattende tiltak for å stoppe en dramatisk økning i smittetallene. Kirken vil slutte opp om denne innsatsen nasjonalt, selv om det dessverre går ut over påskens gudstjenester, også i år, sier preses Olav Fykse Tveit.

Myndighetene anbefaler å ha så få nærkontakter som mulig for å begrense smittespredning. På den bakgrunn anbefaler Kirkerådet, Bispemøtet, KA og Norges Kirkevergelag at alle gudstjenester avlyses. Det er tillatt å gjennomføre begravelser med 50 deltakere, eller færre der det er strengere lokale tiltak. Den enkelte menighet vurderer lokalt om planlagte vigsler og dåp skal gjennomføres med de deltakerbegrensninger som gjelder. Dåp kan pt. ikke gjennomføres i kommuner i tiltakssone A.

– Mange hadde gledet seg til å feire påske i kirken. Igjen skal vi ikke stille inn, men stille om. Det er viktig å understreke at mange kirker vil tilby påskevandringer og andre aktiviteter utenfor kirken som folk kan delta i enkeltvis. Mange vil ha åpen dør slik at man gå inn og ha en stille stund. Kirkens diakonale arbeid tar altså ikke pause, sier kirkerådets direktør Ingrid Vad Nilsen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

En koronatom Bjorbekk kirke. Foto: Geir Myre
En koronatom Bjorbekk kirke. Foto: Geir Myre
Last ned bilde

Om Den norske kirke

Den norske kirke
Den norske kirke
Kirkens hus - Rådhusgata 1-3
0151 Oslo

23 08 12 00https://kirken.no

69 prosent av befolkningen er medlemmer av Den norske kirke. Kirken tilhører den evangelisk-lutherske kirkefamilien. Kirkens ledelse er samlet i Kirkemøtet som består av både bispekollegiet (alle biskopene) og de valgte medlemmene av elleve regionale bispedømmeråd.

Kirken er inndelt i 1174 menigheter som disponerer 1635 kirkebygg. Mer enn 8000 mennesker arbeider i kirken.

Den norske kirkes virksomhet finansieres over kommunebudsjettene og statsbudsjettet.

https://kirken.no/visjon

 

Følg saker fra Den norske kirke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den norske kirke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den norske kirke