Amedia

Amedia blir eier i FC Quiz

Del

Amedia har kjøpt seg inn på eiersiden i FC Quiz, som har utviklet fotballquizen med samme navn. Mediekonsernet ser store utviklingsmuligheter sammen med FC Quiz når de neste år skal vise OBOS-ligaen og tusenvis av andre fotballkamper.

Gründerne Frode Lia (t.v), Jonas Feiring, Petter Veland og Jonas Giæver sammen med Shubam Mehra og Henrik Glasø Skifjeld i FC Quiz. 

Helge Birkelund, direktør Sportsutvikling i Amedia og styremedlem i FC Quiz helt til høyre.
Gründerne Frode Lia (t.v), Jonas Feiring, Petter Veland og Jonas Giæver sammen med Shubam Mehra og Henrik Glasø Skifjeld i FC Quiz.  Helge Birkelund, direktør Sportsutvikling i Amedia og styremedlem i FC Quiz helt til høyre.

– Amedia ser etter aktører som er i randsonen til vår kjernevirksomhet, hvor vi kan tilføre en industriell verdi og hvor potensialet for fremtidig vekst er stort. FC Quiz treffer godt på disse kriteriene, sier Amedias direktør for strategi og vekst, Ole-Martin Brekke. 

– Vi har også stor tro på gründerne, som har en sterk kompetanse og et stort internasjonalt nettverk. Med vår lokale tilstedeværelse og store fotballsatsing kan vi utfylle hverandre godt. Dette blir et godt partnerskap, sier Brekke. 

– FC Quiz er et kunnskapsbasert, sosialt fotballspill hvor man skal kunne konkurrere mot seg selv og sine venner, sier Jonas Feiring, en av gründerne og CPO  i selskapet.

– Amedia er en perfekt partner for oss. Gjennom sin satsing på lokalfotball over hele Norge vil Amedia være en god match for vår ambisjon om å bygge et suksesscase her hjemme før vi skalerer for flere internasjonale brukere. Løsningen er under utvikling, og vil bli lansert for et større marked i løpet av 2023, sier Frode Lia, gründer og daglig leder i FC Quiz.   

Amedia annonserte i april at de etablerer et nytt vekstinitiativ gjennom en ny organisatorisk enhet Strategi og Vekst. Konsernet har posisjonen som ledende og innovativt digitalt mediekonsern med 2 millioner daglige lesere og sterke lokale og nasjonale posisjoner.   

– Strategi og Vekst er det naturlige neste steget og styrker satsingen på ny redaksjonell og kommersiell vekst, for å utvikle nye inntektsområder og levere enda bedre innhold til hele Norge, uttalte konserndirektør for økonomi, finans og strategi  i Amedia, Gisle Torheim, ved oppstarten i april.  

Amedia bestemte seg for å gå inn i FC Quiz etter at selskapet nylig inviterte nye aksjonærer inn, og har nå en eierandel på 10 prosent. Selskapet eies ellers av gründerne med 77 prosent og Iterate med 6 prosent, samt flere mindre investorer. 

Amedia streamer tusenvis av fotballkamper hvert år og har nylig sikret seg retten til å vise alle kamper fra OBOS-, PostNord- og Norsk Tipping-ligaen og majoriteten av kampene i NM herrer (cupen) fra 2023-sesongen. 

– FC Quiz er i en tidlig betaversjon, men de har en god tilvekst av brukere. Vi har latt oss imponere over hvor godt denne første versjonen har blitt mottatt av brukerne. Nå gleder vi oss til å bli bedre kjent med dem og se hvilke muligheter vi har til å skape noe sammen, sier Brekke. 

FC Quiz er tilgjengelig på nett og som App for iOS- og Android-telefoner.

Kontakter

Jonas Feiring, gründer og CPO i FC Quiz, telefon 90 15 55 78

Helge Birkelund, direktør Sportsutvikling i Amedia, telefon 97 19 28 04

Bilder

Gründerne Frode Lia (t.v), Jonas Feiring, Petter Veland og Jonas Giæver sammen med Shubam Mehra og Henrik Glasø Skifjeld i FC Quiz. 

Helge Birkelund, direktør Sportsutvikling i Amedia og styremedlem i FC Quiz helt til høyre.
Gründerne Frode Lia (t.v), Jonas Feiring, Petter Veland og Jonas Giæver sammen med Shubam Mehra og Henrik Glasø Skifjeld i FC Quiz.  Helge Birkelund, direktør Sportsutvikling i Amedia og styremedlem i FC Quiz helt til høyre.
Last ned bilde

Om Amedia

Amedia
Amedia
Akersgata 34
0107 Oslo

22 00 90 00http://www.amedia.no

Amedia er landets største utgiver av lokale medier. Daglig når konsernets medier to millioner lesere.

Amedias redaksjonelle medarbeidere er hver dag til stede i lokalsamfunn over hele landet for å rapportere om det som skjer. Samtidig bidrar våre selgere til å skape lokale markedsplasser gjennom å koble lokale næringsdrivende med kunder. Sammen dekker disse funksjonene vårt samfunnsoppdrag i alle lokalesamfunn hvor Amedia er til stede. Verdiene som ligger til grunn for Amedias tolking av samfunnsoppdraget finner man i vår forretningsidé og vår utgivererklæring.

Følg pressemeldinger fra Amedia

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Amedia på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Amedia

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom