Ringnes

Amalie (17) har delt ut 1,3 millioner kroner til norske ungdommer – nå skal hun fordele 800 000 til

Del

Amalie Driveklepp fra Harestua utenfor Oslo går på sitt tredje år som jurymedlem for Solofondet. Som en del av en nøye utvalgt ungdomsjury skal hun nok en gang avgjøre hvem som skal få støtte fra det populære Solofondet.

Amalie Driveklepp (Foto Ilja C. Hendel)
Amalie Driveklepp (Foto Ilja C. Hendel)

Solofondet var et fenomen på 1990-tallet, og vokste til å bli en av de aller største og mest populære støtteordningene for ungdom. Fondet gjenoppsto i 2019 etter en pause på 15 år.

Solofondets comeback har vært en formidabel suksess, og har de siste to årene delt ut 1,3 millioner til 73 prosjekter. Det har i perioden kommet inn over 2700 søknader.


– Gir unge en mulighet til å få gjennomført en god idé

Amalie og de seks andre jurymedlemmene er nå alle som Solofondet-veteraner å regne, og hun mener fondet har en helt unik rolle.

– Solofondet er et veldig godt initiativ som gir unge mennesker muligheten til å leve ut drømmene sine og få gjennomført en god idé, sier Amalie.


Edderkoppstudier på Svalbard og terapitilbud for mennesker som har det tungt

Bredden i prosjektene som har søkt om støtte, har vist seg å være stor. Solofondet har gitt midler til eksempelvis klatrekurs for å kunne studere edderkopper på Svalbard, reise til Nepal for å reparere sykehusutstyr, sykkeltur gjennom Europa for å skape oppmerksomhet rundt klimakrisen og et tilbud om hesteridning som terapi for mennesker som har det tungt.

– Jeg må innrømme at jeg er spesielt interessert i prosjekter som handler om bærekraftig utvikling og miljø. De beste ideene er de som bidrar til å løse et problem og samtidig klarer å dekke et behov, sier juryveteranen. 


Deler ut opptil 800 000 kroner

Solofondet skal dele ut opptil 800 000 kroner totalt i 2021, og det er allerede åpnet for å sende inn søknader via solofondet.no. Søkere må være mellom 15 og 25 år og bosatt i Norge.

Søknadsfristen er i år satt til 15. mai, og listen med stipendmottakere vil bli offentliggjort innen utgangen av juni.

For mer informasjon og søknader om midler, se solofondet.no

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Amalie Driveklepp (Foto Ilja C. Hendel)
Amalie Driveklepp (Foto Ilja C. Hendel)
Last ned bilde
Amalie Driveklepp (Foto Ilja C. Hendel)
Amalie Driveklepp (Foto Ilja C. Hendel)
Last ned bilde

Lenker

Om Ringnes

Ringnes
Ringnes
Thorvald Meyersgate 2
0555 Oslo

22 06 95 00http://www.ringnes.no

Ringnes AS er Norges største bryggeriselskap med ca. 900 medarbeidere. Selskapet eies av Carlsberg Group, som er et av verdens ledende bryggerikonsern. Vi leverer øl, brus og vann til hele det norske drikkemarkedet og vi er stolte av våre mange populære merkevarer!

Følg pressemeldinger fra Ringnes

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ringnes på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Ringnes

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom