Altibox

Altibox og NTE inngår samarbeid med trondheimsbaserte Briks

Del

Briks er et trøndersk selskap som skreddersyr løsninger for bedrifter som ønsker å samle inn og analysere store mengder data for å digitalisere og forbedre prosesser. Nå får teknologibedriften bedre tilgang til et nasjonalt marked gjennom samarbeid med NTE og andre Altibox-partnere.

Brynjulf Nakstad, daglig leder Briks AS.
Brynjulf Nakstad, daglig leder Briks AS.

Briks leverer sensortjenester som kan leveres på det landsomfattende sensornettverket NTE og andre Altibox-partnere over hele Norge har bygget ut.

- Briks leverer smarte løsninger som er relevante for bedrifter og kommuner over hele landet. NTE har bygget ut en sensornettverk som dekker sentrale deler av Trøndelag, og samlet sett dekker nettverket over en million husstander i hele Norge. Dette gir grunnlag for et fruktbart samarbeid mellom NTE, Briks og Altibox som drifter det landsomfattende sensornettverket, sier konserndirektør for telekom, Odd-Eirik Grøttheim i NTE.

Sensornettverket er en fornuftig forlengelse av fibernettverket og er gunstig å bruke til kontinuerlig innsamling av data som kan analyseres og brukes til forbedringer i bedriftene.

- Samarbeidet med NTE og Altibox er spesielt viktig for Briks fordi det gir oss en enestående, solid og sikker infrastruktur å bygge tjenestene våre på. Vår forretningsfilosofi innebærer at vi bygger strategiske allianser med komplementære fagmiljø. Nå ser vi fram til å ta neste steg ved å formalisere samarbeidet med NTE og Altibox, sier daglig leder Brynjulf Nakstad i Briks.

Det landsomfattende sensornettverket er i dag allerede i bruk for en rekke samfunnsnyttige tjenester som måling av fukt, vannstandsmåling og måling av badetemperaturer. Stadig nye løsninger er i utvikling og NTE vil nå gjøre sensornettverket fritt tilgjengelig for det akademiske miljøet på NTNU. Studentene vil få anledning til å lage og teste nye tjenester på nettverket.

- En skal ikke se bort fra at studentene kan komme opp med nye løsninger som kan tas i bruk i markedet, og vi er glade for å kunne legge til rette for økt kunnskap om en fremtidsrettet næring, sier Odd-Eirik Grøttheim.

Kontakter

Odd-Eirik Grøttheim, konserndirektør telekom NTE, tlf: 992 33 886
Brynjulf Nakstad, daglig leder Briks AS, tlf: 917 71 881
Torbjørn Nilsen, prosjektleder sensortjenenster Altibox, tlf 934 88 392

Bilder

Brynjulf Nakstad, daglig leder Briks AS.
Brynjulf Nakstad, daglig leder Briks AS.
Last ned bilde
Odd-Eirik Grøttheim, konserndirektør telekom NTE.
Odd-Eirik Grøttheim, konserndirektør telekom NTE.
Last ned bilde

Om Altibox

Altibox
Altibox
Breiflåtveien 18
4017 Stavanger

https://www.altibox.no

Altibox har levert internett-, tv- og telefonitjenester over fiber siden 2002. Gjennom samarbeid med regionale og lokale fiberleverandører har Altibox-partnerskapet til sammen over 740.000 aktive kunder hvorav om lag 50 000 er tilhørende i Danmark. Det betyr at over halvannen million mennesker bruker tjenester fra oss. Altibox er Norges største leverandør av fiberbredbånd.

Mange av de lokale Altibox-leverandørene er kraftselskaper. Deres lokalkunnskap og lokale tilstedeværelse har vært helt avgjørende for oss. De har flere tiårs erfaring med å bygge bunnsolid infrastruktur, og vet hvordan de skal ta vare på kundene – år etter år. Elleve år på rad har Altibox-partnerskapet hatt de mest fornøyde og lojale kundene på bredbånd, ifølge den uavhengige EPSI-undersøkelsen. Altibox er også bransjevinner i Norsk Kundebarometer innenfor både TV- og bredbåndsleverandører.

Gjennom forretningsområdet Altibox Carrier leveres internasjonale kommunikasjonstjenester til datasentervirksomheter og operatørmarkedet. Altibox Carrier er i ferd med å etablere en helhetlig europeisk nettverksstruktur som knytter Norge sammen med de sentrale datatrafikknytepunktene på kontinentet. Virksomheten innebærer investeringer i undersjøiske fiberkabler til utlandet; mellom Larvik og Hirtshals og mellom Stavanger og Newcastle. 

Følg pressemeldinger fra Altibox

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Altibox på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Altibox

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom