Altibox

Altibox inngår partnerskap om nordisk IoT-utvikling

Del

Altibox (Norge), Digita (Finland) og Pingday/StadshubbsAlliansen (Sverige) introduserer et nordisk IoT-partnerskap.

Partnerne tilbyr forskjellige IoT-løsninger, men alle tre tilbyr LoRa WAN™-nettverk i hvert land.

Kort sagt gjør partnerskapet det mulig for deltakerne å bruke de andre deltakernes LoRa-nettverk gjennom roaming. Dette betyr at det er mye lettere for IoT-baserte tjenesteleverandører å tilby en løsning i tre nordiske land.

Altbox har sammen med lokale og regionale partnere bygget et av Norges største sensornettverk som dekker over én million husstander.

I Sverige lanserte Pingday et nasjonalt IoT- og LoRaWAN-samarbeid i 2018, Stadshubbsalliansen.se. Nå deler både selskaper fra samarbeidet og over 50 kommuner fra Lund i sør til Kiruna i nord den samme IoT-plattformen.

I Finland er Digita en stabil innenlandsk operatør som tilbyr en komplett infrastruktur for IoT. Digitas landsdekkende LoRaWAN-nettverk betjener hundrevis av kunder, og Digita muliggjør IoT-tjenester i andre land også gjennom roaming av datanettverk.

Som et naturlig neste skritt presenteres nå et nordisk samarbeid for IoT, som gjør det mulig for globale partnere å lansere tjenester i hele regionen vår.

Målet er å betjene lokalsamfunnene våre med best mulig digitale muligheter, samt dele kunnskap på tvers av landegrenser slik at den digitale transformasjonen skal utvikle seg ikke bare raskere, men også på en smartere og mer bærekraftig måte.

Kontakter

Bilder

Om Altibox

Altibox
Altibox
Breiflåtveien 18
4017 Stavanger

https://www.altibox.no

Altibox leverer fremtidsrettet TV, IP-telefoni og Internett-produkter over fiberkabelen. Selskapet har i dag over 250 ansatte, nærmere 40 fiberpartnere og over 740.000 abonnenter i Norge og Danmark. Selskapet eies av det norske industrikonsernet Lyse. Altibox leverer en kritikerrost TV -løsning og superhastighetsinternett som lar over halvannen million nordmenn se på TV, streame, surfe og spille spill så mye de vil. I Norges Handelshøyskoles årlige innovasjonsindeks ble selskapet nylig rangert som det sjette mest innovative selskapet. Altibox har bygget et av Norges største LoRaWAN-nettverk som dekker over 1 million husholdninger og utvikler flere IoT -tjenester i nær dialog med lokale kommuner og bedrifter.

Digita eier og driver Finlands ledende bakkenettverk for landsomfattende TV- og radiosendinger og er landets største uavhengige eier av telekommunikasjonsmaster. Selskapet er leverandør av digital programvare og tjenester. Digitas tjenester inkluderer telekommunikasjonsmaster, datasenter og IoT-tjenester, og kringkastingstjenester for fremtiden. Digita leverer tjenester til Finlands største mobiloperatører, internett- og medieselskaper, infrastrukturforetak og eiendomseiere. Digita sysselsetter 180 eksperter over hele Finland.

Pingday ble grunnlagt 1. januar 2021 med utspring fra kommunikasjonsløsninger fra Öresundskraft, og tilbyr stor digital erfaring fra mer enn 20 års bygging og vedlikehold av det lokale fibernettet. Med rundt 40 ansatte driver Pingday regionens digitale infrastruktur for fiber og LoRaWAN. Öresundskraft AB, med 400 ansatte, er et energi- og kommunikasjonsselskap, 100 % eid av Helsingborg by.

Følg pressemeldinger fra Altibox

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Altibox på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Altibox

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom