NRK

Alt om Spellemann-uka på NRK

Del

Her er alle artistene som skal opptre under Spellemannprisen 30. mars. NRK feirer norsk musikk på radio og TV hele uka. 29. mars blir det kun norsk musikk på NRK radio.

Halvparten av artistene som opptrer under Spellemannprisen.
Halvparten av artistene som opptrer under Spellemannprisen.

– Norske musikere leverer i verdensklasse, se bare på det året det har vært for landets musikkbransje! Hver dag gleder vi og vårt publikum oss over norsk musikk på radio. Nå er det NRKs tur til å få gi litt heder og ære tilbake, ikke minst på Spelleman-kvelden, men også gjennom hele uka som leder opp til festkvelden, sier Stian Malme, prosjektleder for Spellemann i NRK.

Tidligere offentliggjorde NRK og Spellemann de første artistene som skal opptre under prisutdelingen 30. mars. Nå er hele lista klar.

– Vi er veldig stolte av de strålende artistene som skal opptre på Spellemannprisen i år. Mer enn ti sjangere er representert når vi skal feire de aller beste musikerne våre, sier Malme.

Disse skal opptre under Spellemann:

Boy Pablo
Fay Wildhagen
Amanda Delara
Odd Nordstoga
Thea Hjelmeland
The Good The Bad & The Zugly
Christian Ihle Hadland
Sigrid
The Northern Belle
Ina Wroldsen
Johanne Flottorp
Anders Erik Røine
Emir
Ingeborg Oktober
Harpreet Bansal

Samtlige av disse artistene er nominerte i årets Spellemannpris.

Norsk musikk i alle kanaler

Allerede fra mandag 25. mars starter oppkjøringen i det NRK kaller Spellemann-uke i NRK Radio. Det blir ekstra fokus på nominerte artister i radioprogrammene den uka. Mange har allerede blitt omtalt og intervjuet i NRK radio etter nominasjonene, men nå vil publikum kunne bli enda bedre kjent med de nominerte.

Fredag 29. mars spilles kun norsk musikk i alle NRKs radiokanaler. Dette er en del av initiativet #Hørnorsk. 

NRK P1 sender direkte fra foajeen på Chateau Neuf før og under Spellemann-utdelingen lørdag 30. mars, med gjester, musikk og direkterapportering.

Slik blir TV-sendingene

Julie Bergan og Tarjei Strøm er årets programledere. Julie Bergan er blitt en av landets mest populære artister. Hun har hatt flere store hits de siste årene, og debuterte som programleder under VG-lista fra Rådhusplassen. Hun ble nominert til Spellemann for årets låt 2016 med «Arigato».

Tarjei Strøm er kjent NRK-programleder. Han har tidligere blitt nominert, opptrådt og vært programleder under Spellemannprisen.

Utdelingen av alle prisene overføres i to direktesendinger. Del 1 går direkte på NRK.no klokken 17 og sendes på nytt på NRK1 klokken 23:15. Del 2 sendes direkte på NRK1 klokken 19:50.Faktabokser er også like.

Mer norsk musikk på TV

NRK sender en konsertrekke på NRK2 i anledning Spellemannprisen. Disse blir også tilgjengelige i NRKs strømmetjeneste NRK TV. Konsertene som sendes er:

Søndag 24.mars kl. 22:30: Åge Aleksandersen 70 år (reprise fra NRK1 lørdag)
Mandag 25.mars kl. 22.40: Bernhoft i Oslo konserthus 
Tirsdag 26.mars kl. 22.50: Konsert med Aurora fra Nidarosdomen
Onsdag 27.mars kl. 22.40: Gåte på Storås
Torsdag 28. mars kl. 23.05: Sivert Høyem 
Fredag 29. mars kl. 21.25: KORK og de Lillos
Lørdag 30. mars kl. 22.20: KORK og de Lillos (reprise) 

Kontakter

Bilder

Halvparten av artistene som opptrer under Spellemannprisen.
Halvparten av artistene som opptrer under Spellemannprisen.
Last ned bilde
Halvparten av artistene som opptrer under Spellemannprisen.
Halvparten av artistene som opptrer under Spellemannprisen.
Last ned bilde
FOTO: JONATHAN VIVAAS KISE/NRK
FOTO: JONATHAN VIVAAS KISE/NRK
Last ned bilde

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no

Norsk rikskringkasting AS (NRK) skal fylle viktige sosiale, kulturelle og demokratiske behov i det norske samfunnet. NRK tilbyr strømmetjenester for radio og TV, fem TV-kanaler og 14 radiokanaler. I tillegg har NRK et bredt tilbud til publikum på nett. 

Følg saker fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NRK

NRK åpner arkivet29.8.2019 14:13:17 CESTPresseinvitasjon

Velkommen til en åpen dag på Marienlyst i Oslo for deg som lurer på hvordan din redaksjon kan bruke innhold fra NRKs arkiver! Vi inviterer ekstern presse fra hele landet til en praktisk og matnyttig dag der du får kunnskap om hva NRK kan dele av video, bilder og lyd til ekstern presse. NRK forvalter mange gyldne øyeblikk fra nasjonens historie, helt tilbake fra 1900 fram til dags dato. Dette ønsker vi å dele med deg som er journalist eller redaktør i et annet mediehus i Norge. Arrangementet er gratis inkludert lunsj. Meld deg på den dagen som passer best for deg ved å sende en e-post til prosjektleder og kommunikasjonsansvarlig lotten.christiansen@nrk.no innen 15. september. Deretter mottar du invitasjon med påmeldingslenke. Merk: Begrenset antall plasser.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom