Sony Music Norway

Alle gode ting er tre, med EP fra Jesper Jenset

Del

Fredag slipper Jesper Jenset sin tredje EP. "Vol. 3" inneholder splitternye "Love Me, I'm A Mess" - allerede listet på P3 - og "Nightvision" i tillegg til bla "Facade" og "Skinny Jeans" som begge har vært listet på P3.

Jesper Jenset "Vol. 3" artwork
Jesper Jenset "Vol. 3" artwork

Med "Vol. 3" byr Jesper Jenset på enda en smakebit fra sitt eget musikalske univers. Et univers hvor han inviterer lytterne inn for å ta del i reisen hvor han - kun i konkurranse med seg selv - jobber med å forbedre seg som låtskriver og artist. Målet er å skape og fremføre musikk som gir lytterne noe de ikke engang visste at de savnet. Jesper ønsker å fange noe ekte og naturlig, så selv om han innrømmer at han kan være perfeksjonist, så er han faktisk ikke på jakt etter perfeksjon.
"Det handler alltid om balanse. Mellom tekst, melodi og produksjon. Mellom inspirasjon og intensjon. Mellom kreativitet og kunnskap. For meg er ikke en perfekt låt en feilfri låt, men en hvor alle bitene faller på plass."

Moldenseren er fortsatt bare 22 når han nå slipper sin tredje EP. Utgivelsene hans har hittil fått fin støtte og spilletid i riksdekkende radio og strømmetjenester, bare i år har han vært listet på riksdekkende norsk radio med 6 låter og vært blant de 10 mest spilte artistene på polsk radio. Han har godt over 1,2 millioner månedlige lyttere på Spotify, låten "Bad Vibrations" er sertifisert gull i Norge, og i tillegg har han skrevet musikk for, og med, artister som Alan Walker og den polske stjernen Gromee. Dette i tillegg til tidligere års utgivelser og samarbeid med Arif, Madcon, Lost Kings, Unge Ferrari og H.E.R. Men til tross for at han er usedvanlig produktiv tror Jesper fortsatt på kvalitet over kvantitet. 
"Jeg tror definitivt at den eneste måten å bli bedre på, er å jobbe på. Jeg har fått mange råd, noen gode og noen dårlige, men det beste er å bare fortsette å lage musikk."

Jesper er åpen om at han blir inspirert av andre artister, og ønsker å utvikle seg på alle plan, slik at han gladelig tilbringer timevis i studio hver dag. Han liker å utvide komfortsonen sin ved å prøve og feile mens han lytter etter det "perfekt uperfekte" som helt tilfeldig kan bli essensen av en låt. Han jobber intenst og fokusert, og vil være en del av alt som har med en utgivelse å gjøre. Men, når han slipper musikken, så gir han også slipp på den.
"Når en låt er ute så handler det ikke lenger om meg. Det handler om lytterne. Og det er viktig for meg. Om det bare handlet om å skape musikk kunne jeg vært låtskriver og produsent. Men jeg vil være artist også. Og jeg vil gi folk den samme følelsen som jeg får når jeg lytter til artister jeg beundrer, som Frank Ocean og John Mayer. Det føles som om jeg blir kjent med dem gjennom musikken, og at jeg er en del av reisen de er på."

"Vol. 3" inneholder blant annet den åpenhjertige "Love Me, I'm A Mess", en av Jespers mest personlige sanger så langt. Og en personlig favoritt. Han sier at det er en låt som på mange måter oppsummerer mye av hva han har lært, som menneske og artist, på reisen fra "Vol. 1" og til denne utgivelsen. Lek med lydklipp av Jespers egen stemme omgjort til synther skulle blitt et intro-spor til "Vol. 1". Det ble i stedet en eksperimentell instrumental som, ett år senere, fikk være med i studio i LA, for så å bli ferdigstilt i Oslo som en komplett låt til "Vol. 3". 
"Den kreative prosessen var annerledes, så resultatet er annerledes, men allikevel 100% meg fordi følelsene bak det hele er ekte. Jeg kunne ikke laget denne låten da jeg jobbet med Vol. 1, så det viser noe av utviklingen jeg har hatt."

Og det gjør den virkelig. I tillegg er "Love Me, I'm A Mess" en fengende låt med relaterbar tekst om motstridende følelser. Når man på den ene siden ønsker å være i et forhold, og på den andre siden frihet. Det er en ny bevissthet rundt å vektlegge konseptene og historiene rundt låtene ved at Jesper fokuserer mer på tekstene han skriver. 
"Jeg har blitt oppmerksom på hvor viktig teksten er for meg som lytter, og dermed som artist. Ikke sånn at den må analyseres og diskuteres, men så man forstår at den kommer fra et ekte sted og dermed kan relatere. De fleste har vært unge, forelsket og usikre, har de ikke? Men opplevelsen er ikke lik." 

Omstendighetene har gjort at Jesper er ekstra produktiv om dagen. På en måte er det ikke så annerledes enn vanlig. Ta for eksempel låten "Nightvision" hvor melodien, akkordene og hooket ble skrevet på besteforeldrenes loft en sommerdag, topline og tekst i samarbeid med Jeff Goldford via Skype, bassen og trommer spilt inn i ett studio før låten ble sydd sammen i et kjellerstudio i Oslo. Men nå sitter Jesper alene i hjemmestudioet i Molde fra start til slutt. Riktignok jobber han fortsatt med andre over nett, men det blir en helt annen kontinuitet.
"Jeg må fokusere på det positive og utnytte at jeg har så mye tid og så få distraksjoner. At jeg ikke  ha noen med meg, for jeg kan skrive, synge, spille og produsere selv. Og at å lage musikk faktisk er en av de få tingene jeg har mulighet til å gjøre. Og elsker å gjøre!"


"Vol. 3" som - i tillegg til P3-listede "Love Me, I'm A Mess" - også inneholder "Facade", "I Like When We", "Skinny Jeans", "Someone Else" og splitternye "Nightvision" slippes fredag 29. mai.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Jesper Jenset "Vol. 3" artwork
Jesper Jenset "Vol. 3" artwork
Last ned bilde
Jesper Jenset (c) Truls Qvale
Jesper Jenset (c) Truls Qvale
Last ned bilde
Jesper Jenset s/h (c) Truls Qvale
Jesper Jenset s/h (c) Truls Qvale
Last ned bilde
Jesper Jenset (c) Truls Qvale
Jesper Jenset (c) Truls Qvale
Last ned bilde

Dokumenter

Lenker

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg saker fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Sony Music Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom