Alfred Berg Kapitalforvaltning

Alfred Berg Humanfond deler ut midler til veldedighet

Del

Året 2012 ble et positivt år som også våre veldedige organisasjoner har fått glede av. Alfred Berg Humanfond deler som vanlig ut 2 prosent av fondskapitalen til veldedige organisasjoner. 14. februar 2013 fordeles ca. 1,5 millioner kroner fra fondets andelseiere.

Den årlige Humanfond-utdelingen har blitt en institusjon blant norske ideelle organisasjoner. Totalt har Humanfondet delt ut 17,3 millioner kroner. Årets utdelingsbeløp er på 1 522 546 kroner og fordeles med ulike beløp til nærmere 50 ideelle virksomheter (se vedlegg).

- Det er beundringsverdig at en lang rekke privatpersoner og virksomheter stilltiende år etter år donerer betydelige summer gjennom å ha investert i fondet. 2012 har vært et positivt år hvor aksjemarkedet steg rundt 20 %. Humanfondet var blant de beste norske aksjefondene. Det er stabile andelseiere i fondet, og givergleden ut til å være like sterk som ett år tidligere, sier Bente Thomassen, SRI ansvarlig i Alfred Berg Kapitalforvaltning.

Når fondssparere tegner andeler i Alfred Berg Humanfond, blir de samtidig bedt om å velge hvilken veldedig organisasjon de ønsker å støtte gjennom den årlige Humanfond-utdelingen. Pengene organisasjonene mottar er forvaltet etter strenge etiske forvaltningsprinsipper som er inntatt i fondsvedtektene. Fondet investerer i hovedsak i norske aksjer, men har også til tider en viss andel i utenlandske aksjer.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Bente Thomassen, SRI leder for de etiske fondene i Alfred Berg Kapitalforvaltning, tlf. 22 00 51 90 / 916 32 390.

Om Alfred Berg Humanfond
Aksjefondet Alfred Berg Humanfond investerer i hovedsak i norske aksjer og forvaltes av Alfred Berg Kapitalforvaltning AS. Forvalter av fondet er Leif Eriksrød. Fondet har en moderat risikoprofil og investerer hovedsakelig i de største selskapene på Oslo Børs. Inntil 20 prosent av kapitalen kan investeres i utenlandske aksjer. Fondet søker å få en langsiktig og stabil meravkastning utover sine referanseindeks som er sammensatt av 90 prosent Oslo Børs Totalindeks og 10 prosent MSCI World Index. 2 prosent av fondets forvaltningskapital overføres årlig til andelseierens ønskede mottaker (veldedig organisasjon).

Fondets etiske investeringsprofil innebærer at finansielt attraktive selskaper blir analysert i forhold til menneskerettigheter, barnearbeid, arbeidsforhold, miljø og bransjetilhørighet. Fondet investerer ikke i selskaper tilknyttet våpen-, tobakk-, alkohol- eller pornografiindustrien. Alfred Berg Humanfond samarbeider med MSCI ESG Research, et verdensledende screeningselskap, om etisk screening av investeringsuniverset. Fondet har også et eget etisk råd som legger rammene for nye og eksisterende etiske plasseringskriterier.

Om Alfred Berg
Alfred Berg er en nordisk kapitalforvalter med over 145 ansatte, og vi forvalter 18,2 milliarder euro på vegne av våre kunder. Vi er en del av BNP Paribas Investment Partners, så i tillegg til våre lokale forvaltningstjenester tilbyr vi også et bredt spekter av BNP Paribas Investment Partners fond. BNP Paribas Investment Partners en av Europas ledende kapitalforvaltere, og vår unike produktplattform gir en enkel tilgang til et bredt spekter av kapitalforvaltningsspesialister. Med over 60 kompetente forvaltningsteam i 41 land, tilbyr Partner-nettverket en dedikert ekspertise innen forvaltning og innovative investerings-løsninger. For ytterliggere informasjon besøk vår hjemmeside på www.alfredberg.com

Dokumenter

Om Alfred Berg Kapitalforvaltning

Alfred Berg Kapitalforvaltning
Alfred Berg Kapitalforvaltning
Støperigata 2
0250 Oslo

+47 22 00 51 00http://www.alfredberg.no

Følg saker fra Alfred Berg Kapitalforvaltning

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Alfred Berg Kapitalforvaltning på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Alfred Berg Kapitalforvaltning

Alfred Berg styrker teamet med tre nye medarbeidere2.9.2014 08:28:14 CESTPressemelding

Alfred Berg styrker sin posisjon som en av de ledende kapitalforvalterne i Norge gjennom ansettelse av tre nye medarbeidere. De tre nyansatte er Arve Sverdrup Drageset, Dag A. D. Messelt og Kristoffer Sønnervik. Alle har bred erfaring fra finanssektoren og vil tre inn i ulike roller i Alfred Berg. Drageset starter som Nordic Senior Legal Counsel, Messelt som Investment Specialist og Sønnervik som Senior Client Relationship Manager.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom