Alfred Berg Kapitalforvaltning

Alfred Berg feirer unikt 150-års jubileum

Del

Alfred Berg – en av Nordens ledende porteføljeforvaltere – feirer 150 år i dag. Helt siden 1863 har selskapet levert solid avkastning og finansrådgivning for sine kunder. Gjennom sitt globale nettverk tilbyr Alfred Berg i dag en rekke investeringsløsninger og -tjenester, med fokus på lokal ekspertise og tilstedeværelse.

- Det er svært gledelig å kunne markere Alfred Bergs 150-års jubileum. Vår lange historie har gitt oss den nødvendige kunnskapen og erfaringen til å ta en unik posisjon i det nordiske kapitalmarkedet, sier Helge S. Arnesen, adm. direktør i Alfred Berg og fortsetter: - Jeg er overbevist om at vi er blant de lengstlevende finansmiljøene i Nordens historie. En historie på 150 er ikke annet enn unikt.

En reise gjennom 150 år
Alfred Berg ble etablert i 1863 i Sverige, samme år som Stockholmsbørsen åpnet. Selskapet begynte å operere i Norge i 1984, og det markerte starten på utviklingen til et nordisk selskap. Siden den gang har selskapet vært gjennom store endringer og vært involvert i en rekke oppkjøp og fusjoner. Den siste var fusjonen mellom Fortis Investments og BNP Paribas Investment Partners i 2010, hvor Alfred Berg ble en del av BNP Paribas Investment Partners.

I dag er Alfred Berg en av de ledende porteføljeforvaltere i Norden innenfor aksje- og rentemarkedene. Selskapet forvalter totalt ca. NOK 160 milliarder i Norden for en rekke nordiske og internasjonale kunder, blant annet private og institusjonelle investorer, investeringsselskaper, veldedige stiftelser, finansinstitusjoner og pensjonsfond. For Alfred Berg er viktigheten av god kundeservice helt avgjørende, og målet er å levere investeringsløsninger med best mulig avkastning og som er best mulig tilpasset hver enkelt investors behov.

Jubileumsfest på Astrup Fearnly Museet
Selskapets 150-års jubileum vil bli markert på Astrup Fearnley Museet i Oslo i dag. En rekke kjente foredragsholdere – fra inn- og utland, samt sentrale aktører fra norsk forvaltningsindustri vil delta på den store jubileumsfesten.

- Jeg ser veldig frem til å feire dagen sammen med våre kollegaer og kunder. Vi hadde ikke vært her i dag uten innsatsen fra de ansatte og tilliten fra våre kunder. Veksten og utviklingen vi har opplevd hittil har representert litt av en reise, og vi er et av få finansmiljøer som i disse dager øker antall ansatte. Siden 2012 har forvaltningskapital økt med 9,5 milliarder kroner bare i Norge. Det er klart jeg gleder jeg meg til den videre ferden, avslutter Arnesen.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Helge S. Arnesen, adm. direktør, Alfred Berg
Tlf.: (+47) 220 051 40
E-post: helge.s.arnesen@alfredberg.com

Bettina Sökare, Nordic Head of Communication & PR , Alfred Berg
Tlf.: (+46) 8 562 347 33
E-post: bettina.sokare@alfredberg.com

Om Alfred Berg Kapitalforvaltning
Alfred Berg er en nordisk kapitalforvalter med 145 ansatte, og forvalter cirka 18,2 milliarder euro på vegne av våre kunder i aksje- og rentebærende fond. Vi er en del av BNP Paribas Investment Partners. I tillegg til våre lokale forvaltningstjenester tilbyr vi også et bredt spekter av BNP Paribas Investment Partners fond. BNP Paribas Investment Partners en av Europas ledende kapitalforvaltere, og vår unike produktplattform gir en enkel tilgang til et bredt spekter av kapitalforvaltningsspesialister. Med 600 kompetente kundekonsulenter i 43 land, tilbyr Partner-nettverket en dedikert ekspertise innen forvaltning og innovative investeringsløsninger. Alle data ovenfor er per 31. desember 2012. For ytterligere informasjon besøk vår hjemmeside på www.alfredberg.no.

Dette dokumentet er utarbeidet kun for informasjon, og innebærer ikke 1) et tilbud om å kjøpe eller selge, eller en oppfordring til å kjøpe eller selge, slike verdipapirer eller finansielle instrumenter som er nevnt i dette dokumentet eller 2) investeringsråd. Enhver beslutning om å investere i verdipapirer som er beskrevet i dette dokument bør tas etter den nyeste versjonen av fondets prospekt, nøkkelinformasjon og vedtekter er nøye gjennomlest, og som kan fås vederlagsfritt hos Alfred Berg Kapitalforvaltning eller dets konsernselskaper. Videre bør potensielle investorer gjennomføre de undersøkelser som investor finner nødvendig, og å søke egne juridiske, regnskapsmessige og skattemessige råd for å foreta en selvstendig beslutning om egnethet og konsekvenser av en investering i verdipapirer. Synspunktene i dette dokumentet kan endres uten spesiell varsel. Investorer bør påse at de leser den nyeste tilgjengelige versjonen av dette dokumentet. Materialet kan være delvis eller helt basert på informasjon fra tredjepart. All informasjon i dette dokumentet er hentet fra kilder som Alfred Berg finner pålitelig, men Alfred Berg kan ikke garantere for nøyaktigheten og autentisiteten av informasjonen. Historisk avkastning er ikke en pålitelig indikator for fremtidige avkastning. De historiske resultatene tar ikke hensyn til avgifter eller utgifter i forbindelse med utstedelse og innløsning av andeler. Alle investeringer er utsatt for svingninger i markedet og risikoen forbundet med å investere i verdipapirer. Verdien av investeringer og overskuddet de genererer kan stige så vel som synke, blant annet som en følge av svingninger i valutakurser, og det er mulig at investorene ikke får tilbake sin opprinnelige investering. For mer informasjon, vennligst kontakt info@alfredberg.com eller besøk vår hjemmeside www.alfredberg.com.

Dette dokumentet er utarbeidet av Alfred Berg Kapitalforvaltning, et heleid datterselskap av BNP Paribas Investment Partners og er under tilsyn av Finanstilsynet

Om Alfred Berg Kapitalforvaltning

Alfred Berg Kapitalforvaltning
Alfred Berg Kapitalforvaltning
Støperigata 2
0250 Oslo

+47 22 00 51 00http://www.alfredberg.no

Følg saker fra Alfred Berg Kapitalforvaltning

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Alfred Berg Kapitalforvaltning på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Alfred Berg Kapitalforvaltning

Alfred Berg styrker teamet med tre nye medarbeidere2.9.2014 08:28:14 CESTPressemelding

Alfred Berg styrker sin posisjon som en av de ledende kapitalforvalterne i Norge gjennom ansettelse av tre nye medarbeidere. De tre nyansatte er Arve Sverdrup Drageset, Dag A. D. Messelt og Kristoffer Sønnervik. Alle har bred erfaring fra finanssektoren og vil tre inn i ulike roller i Alfred Berg. Drageset starter som Nordic Senior Legal Counsel, Messelt som Investment Specialist og Sønnervik som Senior Client Relationship Manager.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom