Amedia

Alexander Gjermundshaug skal lede Østlandets Blad

Del
Alexander Gjermundshaug (38) er ansatt som ansvarlig redaktør og daglig leder i Østlandets Blad (ØB) på Ski. Han har en allsidig bakgrunn med bred ledererfaring, og kommer nå fra stillingen som utviklingsredaktør i Nationen.
Alexanders Gjermundshaug, ansvarlig redaktør i Østlandets Blad.
Alexanders Gjermundshaug, ansvarlig redaktør i Østlandets Blad.

Gjermundshaug sier han gleder seg til å ta fatt på jobben, og til å videreutvikle avisa sammen med de ansatte.

– Jeg må først og fremst takke for tilliten. Det her er en utrolig spennende jobb, som jeg gleder meg veldig til å ta fatt på. Nå ser jeg spesielt fram til å bli kjent med folka i ØB. Samtidig er det trist å forlate mine gode kolleger i Nationen. Jeg ser tilbake på åtte fantastiske og lærerike år, sier Alexander Gjermundshaug.

I Nationen har Gjermundshaug hatt flere roller, blant annet som konstituert nyhetsredaktør og reportasjeleder. Han har også mange års bakgrunn fra Amedias største avis, Romerikes Blad, der han har vært både journalist, frontsjef og nyhetsleder. Han har vært klubbleder for journalistene i Romerikes Blad, og har også vært leder i Akershus journalistlag.

– ØB er en avis med lange tradisjoner i et spennende vekstområde. Jeg er imponert over den jobben som gjøres i dag. Det er åpenbart en gjeng med flinke folk, så forholdene ligger godt til rette for at vi sammen kan få til vekst i tida som kommer. Og så skal jeg gjøre det jeg kan for at vi får det gøy på veien, sier Gjermundshaug.

Østlandets Blad  er Follos største lokalavis, med 16 ansatte og cirka  9.100 abonnenter. Med tilhold i Ski i Nordre Follo kommune, dekker avisa et spennende område i sterk utvikling, både når det gjelder befolkningsvekst og næringsutvikling.  Avisa har et sterkt digitalt fokus med hyppige daglige nyhetsoppdateringer og kommer også ut med tre papiraviser i uka.

Styreleder i Østlandets Blad og regiondirektør i Amedia, Petter Christian Saugstad, er godt fornøyd med ansettelsen av Gjermundshaug.

– Jeg er veldig glad for at Alexander har takket ja til jobben som daglig leder og ansvarlig redaktør i ØB. Han er en dyktig journalist med erfaring fra forskjellige lederjobber i Romerikes Blad og i Nationen. Han har jobbet mye med digital utvikling de siste årene og har meget relevant bakgrunn til stillingen som leder i Østlandets Blad, sier han.

– Avisa har i over 100 år vært en viktig premiss for å skape stolthet og identitet for alle som bor i Nordre Follo kommune og nærliggende områder. Det gjør den fortsatt. Jeg er trygg på at Alexander og hans kolleger vil bli et godt lag til å videreføre denne viktige oppgaven, sier Saugstad.
Kontakter

Alexander Gjermundshaug, ansvarlig redaktør i Østlandets Blad, telefon 951 58 368

Petter Christian Saugstad, styreleder i Østlandets Blad, telefon 920 58 381

Bilder

Alexanders Gjermundshaug, ansvarlig redaktør i Østlandets Blad.
Alexanders Gjermundshaug, ansvarlig redaktør i Østlandets Blad.
Last ned bilde

Om Amedia

Amedia
Amedia
Akersgata 34
0107 Oslo

22 00 90 00http://www.amedia.no

Amedia er landets største utgiver av lokale medier. Daglig når konsernets medier to millioner lesere.

Amedias redaksjonelle medarbeidere er hver dag til stede i lokalsamfunn over hele landet for å rapportere om det som skjer. Samtidig bidrar våre selgere til å skape lokale markedsplasser gjennom å koble lokale næringsdrivende med kunder. Sammen dekker disse funksjonene vårt samfunnsoppdrag i alle lokalesamfunn hvor Amedia er til stede. Verdiene som ligger til grunn for Amedias tolking av samfunnsoppdraget finner man i vår forretningsidé og vår utgivererklæring.

Følg pressemeldinger fra Amedia

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Amedia på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Amedia

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom