Statnett

Aldri før har vi brukt mer strøm i Norge

Del

I morgentimene i dag registrerte Statnett et rekordhøyt strømforbruk. Norges strømforbruk mellom klokken 08.00-09.00 ble registrert til 24 536 megawattimer (MWh) og tilsvarer forbruket til ca 24 millioner panelovner.

- Dette er åpenbart et resultat av det kalde været i store deler av landet og at strømforbruket har økt de siste årene som følge av elektrifisering av transportsektoren og industrien, sier konserndirektør Gunnar Løvås i Statnett. Kulden vil vare gjennom dagen og helga, så Statnett forventer et høyt forbruk i dag og de kommende dagene.

- Strømforbruket er av erfaring høyest i morgentimene, men vi kan ikke utelukke at det kan komme en ny forbruksrekord mellom klokka 16.00 og 17.00 i dag, forklarer Løvås.

Den forrige rekorden ble satt 21.januar 2016 og forbruket denne januardagen mellom klokken 08.00 og 09.00 var på 24 485 MWh.

- Det årlige energiforbruket per husstand har gått ned de siste årene, men vi ser en klar trend i at behovet for effekt, altså umiddelbart forbruk av strøm, øker. Når mange skrur opp temperaturen på sine oppvarmingsenheter, dusjer, koker kaffe og lader elbilen sin samtidig får vi effekttopper som Statnett og de andre nettselskapene må dimensjonere nettet sitt etter, sier Gunnar Løvås.

Det er godt med vann i vannmagasinene og strømnettet er intakt, så kraftsituasjonen i Norge betegnes som normal. Den samlede norske strømproduksjonen var høyere enn forbruket mellom klokken 09.00 og 10.00 i dag og lå på 25 699 MWh.

Kontakter

Om Statnett

Statnett
Statnett
Nydalen Allé 33
0485 Oslo

http://www.statnett.no

Statnett er systemansvarlig i det norske kraftsystemet. Dette innebærer å drifte om lag 11 000 km med høyspentlinjer og 150 stasjoner over hele landet. Driften overvåkes av en landsentral og to regionsentraler. Statnett har også ansvaret for forbindelser til Sverige, Finland, Russland, Danmark og Nederland.

Følg pressemeldinger fra Statnett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Statnett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statnett

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom