Høyskolen Kristiania

Aldri før har så mange søkt seg til høyere utdanning

Del

I går var fristen før å søke seg til høyere utdanning gjennom Samordna Opptak, og ved Høyskolen Kristiania slår de alle rekorder. – Vi har aldri hatt så mange søkere som i år, vi er faktisk 9 % over fjoråret som også var et rekordår, sier Solfrid Lind, administrerende direktør ved Høyskolen Kristiania.

I en vanskelig tid for studentene, ser høyskolen at mange ønsker å trygge fremtiden ved å skaffe seg økt kompetanse. Det er spesielt antall søkere til masterstudiene som har gått langt over fjoråret med hele 9 %. 

–      Det gjør oss bade glade og ydmyke at så mange har lyst til å ta mastergraden sin hos oss. Masterprogrammene fra Kristiania kombinerer høyt faglig nivå med arbeidsrelevans. Norge trenger mange unge mennesker med god utdannelse. Derfor er det spesielt hyggelig at så mange vi ta mastergraden sin hos oss. Vi vil at de som søker skal vite at det står veldig dyktige undervisere klare til å ta de imot til høsten.

Også fagskolestudiene har hatt gode søkertall. Fagskolen Kristiania har over doblet antall søkere fra 2020 til 2021. 

–      Det er veldig hyggelig å se den store søkningen til våre fagskoleutdanninger. Norsk arbeidsliv etterspør arbeidstakere med konkrete ferdigheter. En praktisk tilnærming gjør studentene våre klare for sin fremtidige arbeidsplass, enten den er innen helse, økonomi og administrasjon, teknologi eller kreativ industri, sier Annelise Kiønig, rektor ved Fagskolen Kristiania. 

Året har, som for de fleste andre utdanningsinstitusjoner, vært preget av stadige endringer i smittevernregler og bekymrede studenter. Årets resultat i Bergen er også langt over fjoråret.

–      Fra høsten 2021 vil vi for første gang tilby masterprogram ved campus Bergen, og første program ut er Master i Ledelse. En utdanning vi skjønner ut ifra søkertallene har vært etterlengtet. Det gjør oss både glade og ydmyke at så mange har lyst til å ta mastergraden sin hos oss, sier Line Louise Røen, avdelingsleder i Bergen. 

Faktaboks om søkertall opptak høst per 16.04.21 

Høyskolen Kristiania totalt: 11.211 søkere

Fagskolen Kristiania: 2.781 søkere

Masterstudier: 1.036 søkere

Bachelorstudier: 7.394 søkere

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Høyskolen Kristiania

Høyskolen Kristiania
Høyskolen Kristiania
Prinsens gate 7-9
0152 Oslo

22 59 60 00http://www.kristiania.no

Høyskolen Kristiania ble grunnlagt i 1914 og tilbyr utdanning i Oslo, Bergen og på nett. Vi er en akkreditert høyskole med 14 500 studenter, rundt 670 ansatte, snaut 890 millioner i omsetning og nesten 130 studieprogrammer.

Vi ser på det som vårt samfunnsoppdrag å tilby tidsriktige, bærekraftige og fremtidsrettede utdannelser, basert på det fremste innen forskning og kunstnerisk arbeid. Ambisjonen er å bli Norges første private arbeidslivsuniversitet, en forlengelse av høyskolens stadig tettere bånd til arbeidslivet.

Følg pressemeldinger fra Høyskolen Kristiania

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Høyskolen Kristiania på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Høyskolen Kristiania

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom