Aker BioMarine

Aker BioMarines årsrapport og regnskap for 2021

Del

Aker BioMarine legger i dag frem årsrapport og regnskap for 2021. Rapporten viser en totalomsetning for året på 262 millioner dollar og justert EBITDA på 48 millioner dollar. Selskapet har hatt en reduksjon av produktavfall på 94%.

Selskapet er verdensledende innen krillfiske og produserte 43 800 tonn krillmel fra Antarktis i 2021. Aker BioMarine selger krillingredienser og produkter til over 60 land innen markeder for kosttilskudd, akvakultur og dyrefôr.

Årsrapporten gir en beskrivelse av selskapets virksomhet; det finansielle regnskapet samt en beskrivelse av selskapets arbeid med og målsettinger innen bærekraft. Videre inneholder rapporten blant annet styrets årsberetning og klimaregnskapet.

- Til tross for noen utfordringer gjennom året som har vært, har vi bygget et mer robust selskap, ny teknologi for krillhøsting, en sterkere salgs- og markedsorganisering og mer kostnadseffektiv drift. Vi fortsetter å avdekke nye fordeler og bruksområder for krill. Dette gir oss grunn til optimisme for 2022, sier Matts Johansen, administrerende direktør i Aker BioMarine, og fortsetter:

- I tillegg har vi hatt en reduksjon av produktavfall på 94% i 2021 sammenlignet med året før, det er vi stolte av!

Les mer i Årsrapporten, last den ned fra våre nettsider. 

Utvalgte ESG-høydepunkter fra 2021:

  • For syvende år på rad har Aker BioMarines krillfiske i Antarktis fått tildelt karakteren «A» fra the Sustainable Fisheries Partnership (SFP), og med det rangert som ett av verdens mest bærekraftige fiskerier.
  • Selskapet har hatt en reduksjon av produktavfall på 94% i 2021 sammenlignet med året før.
  • Aker BioMarine satte seg åtte bærekraftmål som skal nås innen 2030, blant annet at C02-utslipp per tonn krill produsert skal reduseres med 50 prosent.
  • Selskapet bidro til forskning og innovasjon, og fikk i 2021 20 nye patenter.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Forsidekunsten er laget av Nils Hoem, Chief Scientist i Aker BioMarine.
Forsidekunsten er laget av Nils Hoem, Chief Scientist i Aker BioMarine.
Last ned bilde

Om Aker BioMarine

Aker BioMarine
Aker BioMarine
Oksenøyveien 10
1366 Lysaker

+47 24 13 00 00http://www.akerbiomarine.com

Om Aker BioMarine

Aker BioMarine er et bioteknologi- og krillfangstselskap, som jobber med å forbedre helsen til både mennesker og planeten. Selskapet er notert på Oslo Børs og utvikler krillbaserte ingredienser til bruk i legemidler, kosttilskudd (Superba®, NKO® og K · REAL®), akvakultur (QRILL® Aqua) og dyrefôr (QRILL® Pet), inkludert INVI ™, et høykonsentrert proteinisolat, og LYSOVETA ™, et kosttilskudd som transporterer EPA og DHA fra krill til ulike steder i kroppen. Aker BioMarines transparente verdikjede strekker seg fra bærekraftig innhøsting av krill i Antarktiske farvann, via selskapets knutepunkt for logistikk i Montevideo, til produksjonsanlegget i Houston, og videre til kunder over hele verden. Selskapets sterke fokus på bærekraft inspirerte lanseringen av sirkulærselskapet AION som skal hjelpe selskaper med å resirkulere og gjenbruke avfall.

Les mer på: www.akerbiomarine.com

Følg pressemeldinger fra Aker BioMarine

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Aker BioMarine på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Aker BioMarine

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom