Aker BioMarine

Aker BioMarine med storsatsing på protein

Del

Aker BioMarine entrer matvarebransjen med krillproteinet INVI. Med lanseringen av INVI går Aker BioMarine inn i et stort marked, med ambisjoner om årlige inntekter opp mot 850 millioner.

Administrerende direktør i Aker BioMarine Matts Johansen
Administrerende direktør i Aker BioMarine Matts Johansen

INVI vil utfordre noen av de største aktørene i den voksende industrien for protein. Noe av det som skiller INVI fra eksisterende proteiningredienser på markedet er at det inneholder over 90 prosent rent protein. I tillegg er INVI et komplett protein som inneholder alle de essensielle aminosyrene, samt viktige mineraler som kalsium og magnesium.  

Aker BioMarines krillprotein treffer dagens konsumenter som er opptatt av ernæring og som ønsker å redusere inntaket av kjøtt- og melkebaserte proteinprodukter.  

- Flere forbrukere velger sunnere proteinalternativer av personlige, helsemessige og bærekraftige årsaker, sier administrerende direktør i Aker BioMarine, Matts Johansen. - Men mange av alternativene til melkebaserte proteiner på markedet er ikke komplette. INVI fyller dette gapet slik at forbrukerne ikke trenger å inngå kompromisser. 

Med INVI vil selskapet sikte seg inn på matvarebransjen og sportssegmentet. INVI er egnet som et rent proteinpulver, som ingrediens i matvarer som proteinbarer og –drikker.  

-Vi har lenge visst at proteinet i krill har unike egenskaper. Nå har vi lykkes med å utvikle en metode for å isolere dette proteinet til et attraktivt proteinprodukt, sier Johansen. 

De siste fem årene har Aker BioMarine oppsøkt fagmiljøer verden rundt for å lære av de beste innenfor prosessering av protein. Aker BioMarine videreutvikler denne kompetansen i Norge og bygger nå en proteinfabrikk i Ski. Innovasjon Norge har støttet prosjektet med 21,5 millioner kroner. I forbindelse med tildelingen, understreket fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen viktigheten av å øke kompetansen på videreutvikling av marine råstoffer 

FNs bærekraftmål fremhever behovet for omlegging av det globale matsystemet for å oppnå 1,5-gradersmålet. En stadig voksende verdensbefolkning trenger mat fra bærekraftige kilder. I dag kommer det meste av proteinet vi spiser fra landbasert matproduksjon, som allerede er under sterkt press. INVI er et protein som både har lavt karbonavtrykk og kommer fra en bærekraftig kilde. INVI vil derfor være en del av løsningen på verdens utfordringer.  

Ikke redde for å bevege seg ut på dypt vann 

Markedet for proteiningredienser hadde i 2020 en global verdi på 290 milliarder med forventet vekst opp til 340 milliarder i 2023. Selskapet skal skalere opp produksjonen av krillprotein og produktet forventes å være tilgjengelig på markedet fra 2022/2023. Aker BioMarine har ambisjoner om en årlig inntekt fra 680-850 millioner og har stor tro på at INVI vil lykkes med sine unike egenskaper.  

Flere bilder finner du her. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Administrerende direktør i Aker BioMarine Matts Johansen
Administrerende direktør i Aker BioMarine Matts Johansen
Last ned bilde

Om Aker BioMarine

Aker BioMarine
Aker BioMarine
Oksenøyveien 10
1366 Lysaker

+47 24 13 00 00http://www.akerbiomarine.com

Om Aker BioMarine 

Aker BioMarine er et bioteknologiselskap som utvikler, markedsfører og selger krillbaserte ingredienser til både forbrukere og markeder for dyrefôr. Selskapet er vertikalt integrert og kontrollerer hele verdikjeden –fra krillfangst i Antarktis til forskning, produktutvikling, produksjon, logistikk og markedsarbeid. Aker BioMarines visjon er å skape en bedre fremtid for både mennesker og planeten. 

 

Følg pressemeldinger fra Aker BioMarine

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Aker BioMarine på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Aker BioMarine

Aker BioMarine inngår eksklusivt samarbeid6.1.2021 08:28:36 CET | Pressemelding

Aker BioMarine har fått eksklusive rettigheter til Universitet i Illinois Chicagos (UIC) immaterielle eiendeler (IPR) relatert til LPC og vil bidra til forskerteamet som skal fortsette å undersøke potensialet i lysolecitiner (LPC) av EPA og DHA. I november kom nyheten om at Aker BioMarine lanserer LYSOVETA, en ny leveringsplattform basert på LPC-bundet EPA og DHA fra krill. Selskapet kunngjorde samtidig at de vil fortsette å utforske LYSOVETA sitt fulle potensiale og bygge kunnskap om hvordan LPC kan påvirke forhold knyttet til kognitiv helse og øyehelse. Ved inngåelse av en eksklusiv IPR-lisensavtale med UIC tar Aker BioMarine enda et skritt fremover på denne veien. UIC har vært ledende i forskningen på LPC-bundet EPA og DHA og dens evne til å passere blod-hjernebarrieren. Som demonstrert av Prof. Papasani Subbaiah, professor i medisin, biokjemi og molekylær genetikk ved UIC College of Medicine, er LPC en foretrukken måte å transportere EPA og DHA både til hjernen og øynene. Han peker

Aker BioMarine når nye bærekraftsmål for krillfiske16.10.2020 12:19:15 CEST | Pressemelding

Aker BioMarine mottar sin tredje sertifisering i rekken fra Marine Stewardship Council (MSC) for deres bærekraftige krillfiskeri i Antarktis, dette som et resultat av en uavhengig vurdering. Foretaket ble først sertifisert i 2010, som det første krillforetaket som noensinne har båret MSC-merket. Den uavhengige revisjonsrapporten viser til at Aker BioMarine scorer høyt på alle bærekrafts-indikatorene. Deres styrker er blant annet at de har minimalt med bifangst, 100% observatørdekning og samarbeider aktivt med NGOer og forskningsinstitutter som bidrar til å øke kunnskapen og gi styrkede standarder i fiskeriet. For å kunne bruke MSC-merket på et produkt, må fiskeriet kunne demonstrere at de scorer høyt på flere ulike bærekrafts-indikatorer. Gjennom en uavhengig tredjeparts revisjon og vurdering, har fiskeriet demonstrert at de marine ressursene er bærekraftig forvaltet og høstet og at alle produktene er sporbare. «Aker BioMarines antarktiske krillfiskeri fortsetter å være dedikert til å

Krillfisket i Antarktis bør inspirere på Verdens havdag8.6.2020 14:38:50 CEST | Pressemelding

Tilstanden til verdenshavene er i krise. Men det er likevel mulig å produsere mer sjømat på en ansvarlig måte. - Å utvinne mer mat fra et allerede presset hav er en krevende balansegang, men vi må klare det på en bærekraftig måte om verdens matbehov skal dekkes i fremtiden. Hele 95 prosent av investeringene vi har gjort i 2019 har en positiv effekt på selskapets miljøavtrykk, sier Runa Haug Khoury, direktør for bærekraft i Aker BioMarine.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom