Aker BioMarine

Aker BioMarine lanserer ny løsning i USA: Skal øke opptaket av næringsstoffer

Del

PL+ gjør opptaket av viktige næringsstoffer og enkelte kosttilskudd mer effektivt. Nå lanserer Aker BioMarine den nye løsningen for det amerikanske markedet.

PL+ er en teknologisk plattform som utnytter fordelene til enzymet fosfolipider, som finnes i krill. 

Siden fosfolipider både er vann- og fettløselige, er det enkelt å fordøye og næringsstoffene absorberes derfor lett i kroppen. Når PL+ kombineres med andre ingredienser, kan det bidra til å øke opptaket av den aktuelle ingrediensen med opptil 25 ganger. Dermed kan en utvikle mer effektive kosttilskudd til markedet.

- Vi mener at PL+ er revolusjonerende for næringsmiddelindustrien, sier Matts Johansen, administrerende direktør i Aker BioMarine. 

Lanseres i USA

Tidligere i november var Johansen i Las Vegas på Supply Side West, som er en av verdens største messer innen helsetilskudd, for å lansere PL+ i det amerikanske markedet.

- Helt siden vi gikk inn i kosttilskuddsbransjen for 15 år siden, har vi vært bevisste på at vi har tilgang til en helt spesiell ingrediens – fosfolipid - gjennom krillen. Vi har forsket på potensialet som ligger i fosfolipider i mange år, nå gleder vi oss til å lansere et av resultatene: teknologiplattformen PL+, sier han.

Målgruppen for PL+ er blant annet produsenter av kosttilskudd.

Kombinasjonsprodukter

For å være relevant i dagens marked, må kosttilskuddsleverandørene ligge i forkant med innovasjon. Personalisering er nøkkelen og kombinasjonsprodukter - som PL+ kan være en del av - er på vei oppover.

- Vi tar kosttilskudd for å bedre helsen eller kompensere for mangelen på visse næringsstoffer fra maten. Men absorpsjonen til enkelte av disse kosttilskuddene er lav, noe som fører til at effekten av kosttilskuddet faller, sier Simon Seward, EVP for Human Health & Nutrition, Aker BioMarine.

- Ved å utnytte det vi allerede vet om krill og fosfolipider, i tillegg til å utforske nye områder, er vi med på å skape flere muligheter innenfor næringsstoffindustrien. Med PL+ skaper vi blant annet kosttilskudd med forbedret absorpsjon og forbedre produktkvalitet som trengs for å hjelpe kundene våre med å imøtekomme forbrukernes behov og forventing, fortsetter han

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Aker BioMarine

Aker BioMarine
Aker BioMarine
Oksenøyveien 10
1366 Lysaker

+47 24 13 00 00http://www.akerbiomarine.com

Om Aker BioMarine

Aker BioMarine er et bioteknologi- og krillfangstselskap, som jobber med å forbedre helsen til både mennesker og planeten. Selskapet er notert på Oslo Børs og utvikler krillbaserte ingredienser til bruk i legemidler, kosttilskudd (Superba®, NKO® og K · REAL®), akvakultur (QRILL® Aqua) og dyrefôr (QRILL® Pet), inkludert INVI ™, et høykonsentrert proteinisolat, og LYSOVETA ™, et kosttilskudd som transporterer EPA og DHA fra krill til ulike steder i kroppen. Aker BioMarines transparente verdikjede strekker seg fra bærekraftig innhøsting av krill i Antarktiske farvann, via selskapets knutepunkt for logistikk i Montevideo, til produksjonsanlegget i Houston, og videre til kunder over hele verden. Selskapets sterke fokus på bærekraft inspirerte lanseringen av sirkulærselskapet AION som skal hjelpe selskaper med å resirkulere og gjenbruke avfall.

Les mer på: www.akerbiomarine.com

Følg pressemeldinger fra Aker BioMarine

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Aker BioMarine på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Aker BioMarine

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom