Aker BioMarine

Aker BioMarine inngår eksklusivt samarbeid

Del

Aker BioMarine har fått eksklusive rettigheter til Universitet i Illinois Chicagos (UIC) immaterielle eiendeler (IPR) relatert til LPC og vil bidra til forskerteamet som skal fortsette å undersøke potensialet i lysolecitiner (LPC) av EPA og DHA.

I november kom nyheten om at Aker BioMarine lanserer LYSOVETA, en ny leveringsplattform basert på LPC-bundet EPA og DHA fra krill. Selskapet kunngjorde samtidig at de vil fortsette å utforske LYSOVETA sitt fulle potensiale og bygge kunnskap om hvordan LPC kan påvirke forhold knyttet til kognitiv helse og øyehelse. Ved inngåelse av en eksklusiv IPR-lisensavtale med UIC tar Aker BioMarine enda et skritt fremover på denne veien.

UIC har vært ledende i forskningen på LPC-bundet EPA og DHA og dens evne til å passere blod-hjernebarrieren. Som demonstrert av Prof. Papasani Subbaiah, professor i medisin, biokjemi og molekylær genetikk ved UIC College of Medicine, er LPC en foretrukken måte å transportere EPA og DHA både til hjernen og øynene. Han peker på LPC som en overlegen leveringsplattform for å berike disse organene med essensielle omega-3 fettsyrer.

-LPC-transportøren lar EPA og DHA komme inn i hjernen og retina. Vi har vist at LPC-bundet EPA og DHA fra krillolje har en svært gunstig effekt på opptaksnivået i disse organene, sier Prof. Papasani Subbaiah ved UIC College of Medicine.

Som en del av samarbeidet med UIC, vil Aker BioMarine motta en eksklusiv lisens til nåværende immaterielle rettigheter basert på Prof. Subbaiahs arbeid med LPC-EPA/DHA. Selskapet vil også ta ansvar for å forsyne UIC-teamet med LPC-bundet EPA og DHA fra krill for å videreutvikle forskningen.

Å bygge et samarbeidsnettverk

-Vårt partnerskap med UIC markerer det første skrittet i å etablere et sterkt nettverk med samarbeidspartnere innen LPC-bundet EPA og DHA. Vi vil fortsette å utforske potensialet til LPC-bundet EPA og DHA fra krill, for å få en bredere og mer grundig forståelse av hvordan LYSOVETA kan forbedre hjerne- og øyefunksjon. Det er ingen bedre måte å starte dette på enn med et verdensledende forskerteam på feltet ved vår side, sier Matts Johansen, administrerende direktør, Aker BioMarine.

Siden oppstart har Aker BioMarine jobbet tett med universiteter over hele verden for å studere helsemessige fordeler av produktene fra antarktisk krill. For å øke kunnskapen om effekten av LPC-bundet EPA og DHA, vil Aker BioMarine fortsette å utvide samarbeidet med andre partnere som er ivrige etter å utforske fordelene ved denne verdifulle delen av menneskers helse. 

Les mer om LYSOVETA

Pressemelding om LYSOVETA

Kontakter

Bilder

Om Aker BioMarine

Aker BioMarine
Aker BioMarine
Oksenøyveien 10
1366 Lysaker

+47 24 13 00 00http://www.akerbiomarine.com

Om Universitet i Illinois Chicago

Universitetet i Illinois Chicago er Chicagos største universitet og eneste offentlige forskningsinstitusjon. De 16 akademiske fakultetene har over 33.000 studenter. Med en av de største linjene innen medisin i landet og fakulteter for tannbehandling, farmasi, folkehelse, sykepleie, sosialt arbeid og anvendt helsevitenskap, er UIC statens hovedutdanner av helsepersonell og deler store helsepersonelle tjenester med belastede samfunn. UIC er en integrert del av de pedagogiske-, teknologiske- og kulturelle kretsene i en av verdens største byer.

 

Om Aker BioMarine

Aker BioMarine er et bioteknologiselskap som utvikler, markedsfører og selger krillbaserte ingredienser til både forbrukere og markeder for dyrefôr. Selskapet er vertikalt integrert og kontrollerer hele verdikjeden –fra krillfangst i Antarktis til forskning, produktutvikling, produksjon, logistikk og markedsarbeid. Aker BioMarines visjon er å skape en bedre fremtid for både mennesker og planeten.

Følg pressemeldinger fra Aker BioMarine

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Aker BioMarine på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Aker BioMarine

Aker BioMarine når nye bærekraftsmål for krillfiske16.10.2020 12:19:15 CEST | Pressemelding

Aker BioMarine mottar sin tredje sertifisering i rekken fra Marine Stewardship Council (MSC) for deres bærekraftige krillfiskeri i Antarktis, dette som et resultat av en uavhengig vurdering. Foretaket ble først sertifisert i 2010, som det første krillforetaket som noensinne har båret MSC-merket. Den uavhengige revisjonsrapporten viser til at Aker BioMarine scorer høyt på alle bærekrafts-indikatorene. Deres styrker er blant annet at de har minimalt med bifangst, 100% observatørdekning og samarbeider aktivt med NGOer og forskningsinstitutter som bidrar til å øke kunnskapen og gi styrkede standarder i fiskeriet. For å kunne bruke MSC-merket på et produkt, må fiskeriet kunne demonstrere at de scorer høyt på flere ulike bærekrafts-indikatorer. Gjennom en uavhengig tredjeparts revisjon og vurdering, har fiskeriet demonstrert at de marine ressursene er bærekraftig forvaltet og høstet og at alle produktene er sporbare. «Aker BioMarines antarktiske krillfiskeri fortsetter å være dedikert til å

Krillfisket i Antarktis bør inspirere på Verdens havdag8.6.2020 14:38:50 CEST | Pressemelding

Tilstanden til verdenshavene er i krise. Men det er likevel mulig å produsere mer sjømat på en ansvarlig måte. - Å utvinne mer mat fra et allerede presset hav er en krevende balansegang, men vi må klare det på en bærekraftig måte om verdens matbehov skal dekkes i fremtiden. Hele 95 prosent av investeringene vi har gjort i 2019 har en positiv effekt på selskapets miljøavtrykk, sier Runa Haug Khoury, direktør for bærekraft i Aker BioMarine.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom