Aker BioMarine

Aker BioMarine går inn i nytt marked i Kina - har signert avtale med ledende fôrprodusent

Del

(Fornebu, 8.november, 2021) Aker BioMarine øker satsingen i Kina med seks nye avtaler og strategiske partnerskap som vil styrke selskapets posisjon innen kjæledyrfôr og kosttilskudd i Asia.

Aker BioMarine går for første gang inn i markedet for fôr til kjæledyr i Kina. Under den anerkjente messen CIIE (China International Import Expo) i Shanghai, inngikk selskapet i helgen en viktig avtale med Kinas ledende produsent av kjæledyrmat, Gambol Pet Food Group. I tillegg innleder Aker BioMarine et samarbeid med tre andre kinesiske kjæledyrfôrselskaper.I dette markedet kommer Aker BioMarines krillmel til å utgjøre en viktig ingrediens i premium-fôr til kjæledyr.

- Kina er verdens største marked for marine ingredienser, og et raskt voksende og viktig totalmarked for oss. Avtalen med Gambol er essensiell for å nå målet vårt om å få en god posisjon her. Nå har vi inngått et samarbeid med en av de viktigste aktørene i dette markedet, og det vil gi oss både kredibilitet og markedsmuligheter i Kina og i resten av Asia. Blir utviklingen som forventet, vil disse avtalene alene utgjøre en viktig del av vårt totale salg av krill til kjæledyr neste år, sier administrerende direktør Matts Johansen i Aker BioMarine.  

Ansetter flere i Kina

Aker BioMarine er en norsk biotek-innovatør som lager produkter basert på krill fra Antarktis. Produktene inneholder store mengder omega-3 som bidrar til bedre helse både for mennesker og dyr, og selges over store deler av verden.

Aker BioMarine har også styrket forholdet til to av sine største kunder i Kina, Function og JE, og inngått et mer forpliktende partnerskap med dem. Avtalene styrker Superba, som er ett av Aker BioMarines kosttilskuddsprodukt for mennesker, en kapsel med omega-3 basert på krill. Selskapet regner med å betydelig øke salget av Suberba i Kina neste år som følge av disse avtalene.

Aker BioMarine er opptatt av å ha lokal tilstedeværelse i Kina, og har vært til stede i landet siden 2011. I dag har selskapet en drøy håndfull ansatte i landet, som har jobbet mye med regulatoriske godkjenninger og produktgodkjenninger samt nettverksbygging. Aker BioMarine har en bred kundeportefølje når det gjelder produkter til akvakulturnæringen, og de nye avtalene markerer startskuddet for den videre satsingen her på markedet for produkter til mennesker og kjæledyr.

- Nå får vi muligheten til å investere videre i Kina. I løpet av neste år skal vi bygge organisasjonen videre, og ansette flere nøkkelmedarbeidere som skal sørge for at vi får utnyttet potensialet i dette markedet, sier Johansen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Aker BioMarine

Aker BioMarine
Aker BioMarine
Oksenøyveien 10
1366 Lysaker

+47 24 13 00 00http://www.akerbiomarine.com

Aker BioMarine er et bioteknologi- og krillfangstselskap, som jobber med å forbedre helsen til både mennesker og planeten. Selskapet er notert på Oslo Børs og utvikler krillbaserte ingredienser til bruk i legemidler, kosttilskudd (Superba®, NKO® og K · REAL®), akvakultur (QRILL® Aqua) og dyrefôr (QRILL® Pet), inkludert INVI ™, et høykonsentrert proteinisolat, og LYSOVETA ™, et kosttilskudd som transporterer EPA og DHA fra krill til ulike steder i kroppen. Aker BioMarines transparente verdikjede strekker seg fra bærekraftig innhøsting av krill i Antarktiske farvann, via selskapets knutepunkt for logistikk i Montevideo, til produksjonsanlegget i Houston, og videre til kunder over hele verden. Selskapets sterke fokus på bærekraft inspirerte lanseringen av sirkulærselskapet AION som skal hjelpe selskaper med å resirkulere og gjenbruke avfall.

Les mer på: www.akerbiomarine.com

Følg pressemeldinger fra Aker BioMarine

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Aker BioMarine på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Aker BioMarine

Aker BioMarine inngår eksklusivt samarbeid6.1.2021 08:28:36 CET | Pressemelding

Aker BioMarine har fått eksklusive rettigheter til Universitet i Illinois Chicagos (UIC) immaterielle eiendeler (IPR) relatert til LPC og vil bidra til forskerteamet som skal fortsette å undersøke potensialet i lysolecitiner (LPC) av EPA og DHA. I november kom nyheten om at Aker BioMarine lanserer LYSOVETA, en ny leveringsplattform basert på LPC-bundet EPA og DHA fra krill. Selskapet kunngjorde samtidig at de vil fortsette å utforske LYSOVETA sitt fulle potensiale og bygge kunnskap om hvordan LPC kan påvirke forhold knyttet til kognitiv helse og øyehelse. Ved inngåelse av en eksklusiv IPR-lisensavtale med UIC tar Aker BioMarine enda et skritt fremover på denne veien. UIC har vært ledende i forskningen på LPC-bundet EPA og DHA og dens evne til å passere blod-hjernebarrieren. Som demonstrert av Prof. Papasani Subbaiah, professor i medisin, biokjemi og molekylær genetikk ved UIC College of Medicine, er LPC en foretrukken måte å transportere EPA og DHA både til hjernen og øynene. Han peker

Aker BioMarine når nye bærekraftsmål for krillfiske16.10.2020 12:19:15 CEST | Pressemelding

Aker BioMarine mottar sin tredje sertifisering i rekken fra Marine Stewardship Council (MSC) for deres bærekraftige krillfiskeri i Antarktis, dette som et resultat av en uavhengig vurdering. Foretaket ble først sertifisert i 2010, som det første krillforetaket som noensinne har båret MSC-merket. Den uavhengige revisjonsrapporten viser til at Aker BioMarine scorer høyt på alle bærekrafts-indikatorene. Deres styrker er blant annet at de har minimalt med bifangst, 100% observatørdekning og samarbeider aktivt med NGOer og forskningsinstitutter som bidrar til å øke kunnskapen og gi styrkede standarder i fiskeriet. For å kunne bruke MSC-merket på et produkt, må fiskeriet kunne demonstrere at de scorer høyt på flere ulike bærekrafts-indikatorer. Gjennom en uavhengig tredjeparts revisjon og vurdering, har fiskeriet demonstrert at de marine ressursene er bærekraftig forvaltet og høstet og at alle produktene er sporbare. «Aker BioMarines antarktiske krillfiskeri fortsetter å være dedikert til å

Krillfisket i Antarktis bør inspirere på Verdens havdag8.6.2020 14:38:50 CEST | Pressemelding

Tilstanden til verdenshavene er i krise. Men det er likevel mulig å produsere mer sjømat på en ansvarlig måte. - Å utvinne mer mat fra et allerede presset hav er en krevende balansegang, men vi må klare det på en bærekraftig måte om verdens matbehov skal dekkes i fremtiden. Hele 95 prosent av investeringene vi har gjort i 2019 har en positiv effekt på selskapets miljøavtrykk, sier Runa Haug Khoury, direktør for bærekraft i Aker BioMarine.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom