Akademikerne

Akademikerne vokser!

Del

Akademikerne har hatt en medlemsvekst på totalt 4,7 prosent så langt i år. Det betyr nesten 10 000 flere medlemmer.

Akademikernes medlemsforeninger har totalt 218 264 medlemmer, viser tall for tredje kvartal 2019.

Privat sektor har den største veksten med 5,8 prosent, og har også økt mest i absolutte tall. Med 4145 nye medlemmer har privat sektor nå 76 198 medlemmer.

Antall studentmedlemmer har økt med 5,9 prosent. Til sammen er nå omtrent 31 500 personer medlem av en av Akademikernes studentforeninger.

- Vi er veldig glade for at så mange høyt utdannede velger å melde seg inn i en av våre foreninger. Å være organisert gir trygghet, faglig felleskap og fordeler for den enkelte i arbeidslivet. En fortsatt høy organisasjonsgrad er også viktig for å videreutvikle det norske arbeidslivet på en god måte, sier leder i Akademikerne, Kari Sollien.

Akademiker-foreningen som har hatt den største veksten er Norsk Lektorlag med en økning på 10,5 prosent i perioden. Hakk i hæl følger Samfunnsviterne som vokser med 9,1 prosent. Tekna er, med sine 4178 nye medlemmer, foreningen i Akademikerne som har fått flest nye medlemmer når vi ser på absolutte tall. Tekna har med dette passert 80 000 medlemmer, og er størst i akademikerfellesskapet.

Sollien lover at Akademikerne skal fortsette å jobbe hardt for medlemmene.

- Et arbeidsliv i rask endring stiller nye krav til oss som hovedorganisasjon. Teknologien endrer arbeidsoppgaver og måten vi jobber på. Kompetansepåfyll gjennom hele karrieren er viktig for den enkelte og for vellykket omstilling, sier Sollien.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Akademikerne

Akademikerne
Akademikerne
Fridtjof Nansens plass 6
0160 OSLO

95 30 90 90http://www.akademikerne.no

Akademikerne er en arbeidstakerorganisasjon for folk med høyere utdanning, stiftet i 1997. Vi har 13 medlemsforeninger med tilsammen over 208 000 medlemmer. 

Følg saker fra Akademikerne

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Akademikerne på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Akademikerne

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom