AIDA Cruises og batterileverandøren Corvus Energy kunngjør samarbeid om elektrifisering av cruisebransje

Del

AIDA Cruises, som er en del av Costa Group, Europas ledende cruiseselskap, innleder et samarbeid med verdens ledende marine batterileverandør Corvus Energy fra Norge. Tirsdag 20. august 2019 ble en avtale signert. Målet med samarbeidet er installasjon av litium-ion-batterier om bord på AIDA-flåten, med oppstart av driften på det første AIDA-skipet i 2020.

Michael Thamm, konsernsjef i Costa Group og Carnival Asia sa: "Målet vårt er utslippsnøytral drift. Elektrifisering av skipene våre er en viktig milepæl. Allerede i løpet av noen få måneder, sammen med Corvus Energy, vil AIDA Cruises ta i bruk denne innovative teknologien på et stort cruiseskip."

Det norsk-kanadiske selskapet Corvus Energy er en av de mest anerkjente leverandørene av batterier til maritim sektor og regnes som en pioner innen utviklingen av maritime energilagringssystemer. Andre samarbeidspartnere i prosjektet er selskapene ABB og Siemens.

Etter å ha introdusert lavutslipps LNG-drift av cruiseskip, starter AIDA Cruises nå også med praktisk bruk av elektrisk energi fra batterilagringssystemer om bord på store cruiseskip. Takket være denne teknologien, vil forbruket av fossilt brensel reduseres ytterligere, og effektiviteten av skipets drift vil økes betydelig. Det er planlagt å benytte erfaringene fra pilotoperasjonen med batterisystemer om bord på flere AIDA-cruiseskip så vel som andre Costa-cruiseskip.

Bruken av batterier på et AIDA-skip er et viktig skritt i implementeringen av den "grønne cruisestrategien". Mot slutten av 2018 gjorde AIDA Cruises et banebrytende teknologisprang med lanseringen av AIDAnova, verdens første cruiseskip som driftes fullstendig på lavutslipps naturgass (LNG). For bare noen dager siden ble AIDA Cruises tildelt Blue Angel, den tyske føderale regjeringens miljømerke, for AIDAnovas miljøvennlige skipsdesign. I 2023 vil ytterligere to AIDA LNG-drevne skip tas i bruk.

AIDA Cruises er også en pioner på mange andre områder. Allerede mot slutten av 2020 vil 12 av 14 AIDA cruiseskip kunne benytte landstrøm der det er tilgjengelig. Siden 2017 har AIDAsol brukt landstrømsanlegget i Hamburg-Altona i regulær drift.

Som en del av den "grønne cruisestrategien" undersøker AIDA nå også mulighetene for CO2-fri produksjon av flytende gass fra fornybare kilder ("Power to Gas"-prosjektet) og bruken av brenselceller i cruiseskipfart. Allerede i 2021, i samarbeid med Meyer Werft og andre partnere, er den første testen av brenselceller planlagt om bord på et AIDA-skip.

Rostock, 20. august 2019

Nøkkelord

Om Costa Group

Costa Group
Großer Grasbrook 9
20457 Hamburg - Germany

https://www.aida.de/

AIDA Cruises er Tysklands ledende cruiseselskap og sysselsetter i dag rundt 15 000 mennesker fra over 50 land, 13 500 om bord på sine 13 skip og 1500 ved selskapets hovedkvarter i Rostock og Hamburg. Etter å ha tatt i bruk AIDAnova i desember 2018, verdens første cruiseskip som kun drives på lavutslipps LNG, vil selskapet bygge ytterligere to av disse banebrytende skipene innen 2023. I slutten av 2023 vil 94 prosent av alle AIDA-gjester seile på skip som kun drives på LNG, eller, der det er mulig, med grønn landstrøm når de ligger i havn.

AIDA Cruises er en del av Costa Group, som består av Costa Cruises og AIDA Cruises

Følg saker fra Costa Group

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Costa Group på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.