Regnskap Norge

Advarer: Skatt på arbeidsplasser svekker næringslivet i distriktene

Del

– Regnskap Norge støtter arbeid som bidrar til å stimulere norsk næringsliv og verdiskaping. Vi ser at mange små og mellomstore bedrifter vil kunne skape flere trygge arbeidsplasser ved at formuesskatten reduseres, sier Rune Aale-Hansen, administrerende direktør i Regnskap Norge.

Julie Brodtkorb,administrerende direktør i MEF,påpeker at Norge er avhengig av trygge arbeidsplasser og spør om politikerne har glemt hvem som faktisk sørger for Norges velferd. 

Enhver kommune er avhengig av å ha bedrifter som er skattepliktige, og da må du ha et overskudd. Det er det Norges velferd er bygget på, ikke Oljefondet. Oljefondet er fint å ha når du sitter i budsjettkonferanser og har noen valgløfter du plutselig må innfri. Men det er de små og mellomstorebedriftene som driver velferden i Norge. Det virker det som politikerne har glemt, sier MEF-direktøren. 

Skatt på arbeidsplasser 

Debatten om formuesskatt er uheldig når den ikke dreier seg om dem skatten faktisk rammer. Aale-Hansen mener språket er utfordrende og at begrepet formuesskatt i seg selv er misvisende. 

I denne diskusjonen bør vi bruke andre begreper. Når vi snakker om formuesskatt på arbeidende kapital er det faktisk skatt på arbeidsplasser vi snakker om, sier han.  

– Det er viktig at alle ansatte i små og mellomstore bedrifter i hele Norge får innsikt i hvordan formuesskatten fungerer, bekrefter Brodtkorb. 

Ifølge Brodtkorb, er det de små og mellomstorebedriftene som driver velferden i Norge. Det tror hun mange folkevalgte glemmer i valgkampens hete. Hun har derfor en bønn til politikerne: 

 Til politikerne der ute; Norge er avhengig av små og mellomstore bedrifter. For at de skal fortsette å eksistere, så må det gjøres noe med formuesskatten på arbeidende kapital.  

Brodtkorb inviterer politikerne ut til brakkeriggene. Da skal de får høre hva formuesskatt faktisk dreier seg om.  

Det er ikke synd på Stordalen og Witzøe 

Lavere formuesskatt handler ikke om rikinger som kan drikke mer champagne og gå med fine solbriller, sier Brodtkorb. 

– Jeg blir lei meg når formuesskatt-debatten på en side handler om rikinger som vil fjerne formuesskatten og på den andre siden om rikinger som vil beholde den. Deter ikke dem denne skatten handler om, sier MEF- direktøren. 

MEF representerer litt over 2 100 små, mellomstore og store bedrifter. En gjennomsnittlig MEF-bedrift har mellom 15-20 ansatte. For hver ansatt trenger bedriften en gravemaskin som koster 2,5-3 millioner kroner, en servicebil og en lastemaskin. 

– Dette er en veldig kapitalintensiv næring. I praksis betyr det at bedriftene betaler formuesskatt på verktøy, altså maskinene, som holder folk i jobb. Da blir det fjernt for Bedrifts-Norge når debatten ender i at det å fjerne formuesskatten vil føre til at noen få rikinger kan drikke mer champagne og gå med fine solbriller. 

Skattealliansen

Regnskap Norge (RN) og Maskinentreprenørenes forbund (MEF) er to av de 11 næringsorganisasjonene som utgjør Skattealliansen. Alliansen ønsker å avvikle skatt på arbeidende kapital.   

Hør mer om utfordringene med formuesskatten i samtale mellom Rune Aale-Hansen og Julie Brodkorb i Regnskap Norge-poddens episode Formuesskatt svekker små og mellomstore bedrifter

 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Regnskap Norge

Regnskap Norge
Regnskap Norge
Støperigata 2
0250 Oslo

+47 23 35 69 00http://www.regnskapnorge.no

Regnskap Norge er bransjeforeningen for autoriserte regnskapsførere i Norge. Foreningen har over 8 000 medlemmer, og majoriteten av medlemmene har sitt daglige virke i regnskapsbransjen. Regnskapsbransjen har 70 % av norsk næringsliv som sine kunder.

Regnskap Norge driver et omfattende kvalitets- og informasjonsarbeid, gir faglig støtte til medlemmene og følger bransjeutviklingen tett.

Foreningen ivaretar også medlemmenes interesser overfor myndighetene, og er en viktig høringsinstans.

Følg pressemeldinger fra Regnskap Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Regnskap Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Regnskap Norge

Regnskap Norge advarer: Lang saksbehandlingstid hos Brønnøysundregistrene skaper hindringer for næringslivet6.9.2021 08:00:00 CEST | Pressemelding

Tidligere har saksbehandlingstiden hos Brønnøysundregistrene vært 3–4 dager. Flere rapporterer nå om behandlingstid på 3–4 uker, og i sommer på over en måned. – Lang saksbehandlingstid skaper problemer for næringslivet. Årsaken skyldes økt pågang og manglende kapasitet hos Brønnøysundregistrene. Dette må myndighetene ta på alvor og sørge for å bevilge nok ressurser, sier Rune Aale-Hansen, administrerende direktør i Regnskap Norge.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom