If

Advarer mot svindelforsøk på SMS og epost: Ikke gi fra deg opplysninger!

Del

If og Europeiske Reiseforsikring advarer nå mot utspekulert svindel i selskapenes navn. Tilfeldig ansatt misbrukt som avsender.

I løpet av fredag har Europeiske Reiseforsikring, som er en del av If, fått en rekke henvendelser til sentralbordet fra oppmerksomme kunder.

Disse oppgir at de har fått en SMS eller epost om at en pengesum er trukket ekstra ved en feiltakelse og at de derfor har penger til gode. Ved å oppgi kontonummer og kredittkortopplysninger skal kunden ifølge meldingen deretter få summen refundert. 

Avsenderen i mailen er tilsynelatende «Telenor A.S.» med et referansenummer. I mailen oppgis imidlertid signaturen til en av If og Europeiske Reiseforsikrings ekte skadebehandlere, og i mailfeltet står sentralbordnummeret til If.

- Denne typen svindelforsøk viser hvor utspekulerte teknikker som tas i bruk for å lure mottakerne. Samtidig er det en veldig ekkel situasjon for vår kollega, som helt uskyldig og i uvitenhet blir misbrukt i en svindelsak som dette. Vi oppfordrer alle som har fått denne meldingen om å ikke ta dette for god fisk, for så å melde fra til politiet. Vi ville aldri bedt kunden om slik informasjon, sier Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektør i If.

Mange har tatt kontakt

If/Europeiske har i skrivende stund mottatt flere titalls henvendelser fra både kunder, tidligere kunder og ikke- kunder gjennom dagen. Medarbeideren som har fått sin underskrift stjålet, har fått enda flere henvendelser direkte, blant annet via sosiale medier.

- Vi tar saker som dette på høyeste alvor. Nå jobber vi med å kartlegge omfanget, ta godt vare på vår kollega, samt gi god informasjon til kundene våre. Vi vurderer også å anmelde saken til politiet, sier Handeland.

- Det er viktig å presisere at man aldri skal oppgi kontonummer, kredittkortnummer eller annen privat informasjon på denne måten. Ingen seriøse aktører ville ha bedt om den type informasjon i en epost eller per SMS, sier Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektør i If og Europeiske Reiseforsikring.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Last ned bilde
Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektør i If og Europeiske Reiseforsikring. Foto: If
Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektør i If og Europeiske Reiseforsikring. Foto: If
Last ned bilde

Om If

If
If
Drammensveien 264
0283 Oslo

21 49 24 00https://www.if.no

If forsikrer alt som betyr noe i livet: mennesker, dyr, boliger, biler og mye mer. Vi hjelper også bedrifter slik at de kan fungere som normalt selv om de skulle få en skade. Takket være våre 7 900 dyktige medarbeidere kan 3,7 millioner kunder i Norden og Baltikum føle seg trygge på at de vil få den hjelpen de trenger - hvis noe skulle skje.

Følg pressemeldinger fra If

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra If på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra If

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom