ACCIONA

ACCIONA: RASKERE MED RØR I RØR

Del

Teknikken innebærer å bygge et nytt karbonfiberrør inne i det gamle røret. På denne måten halveres reparasjonstiden, og man unngår omfattende vei- og gravearbeider med store konsekvenser for samferdselen.

I byer verden over sliter man med gamle vann- og avløpssystemer. Når det er behov for reparasjon får det store konsekvenser; stengte veier, omkjøringer, langvarig og støyende gravearbeider.

Som en del av arbeidet med å oppgradere og renovere hovedvannledninger og avløpssystemet på oppdrag for Canal Isabel II, Madrid's vannselskap, har ACCIONA Agua reparert en av byens største vannledninger, Arteria Principal del Este. Det har de gjort ved å bruke et innovativt system der man bygger et ny karbonfiberrør in situ, altså inne i det gamle røret.

Teknikken gjør det mulig å oppgradere hovedvannledningene uten å måtte grave, noe som gir mye mindre forstyrrelser og omkjøringer i den travle bytrafikken i Madrid, samt at det reduserer støy og damp fra kutte- og sveisearbeider.

Den nye teknikken tar halvparten så lang tid som det ville tatt å bytte ut det gamle røret, dermed trenger man heller ikke å stenge av vannet like lenge. Det er også mer miljøvennlig, blant annet siden det ikke er behov for tunge maskiner.

Det nye karbonfiberrøret er både mer slitesterkt og varig enn de gamle løsningene, og har en estimert levetid på over 40 år.

Forebyggende vedlikehold

ACCIONA har ansvaret for oppgraderingen og renoveringen av hovedvannledninger og avløpssystemer for Canal de Isabel II i Alcobendas, San Sebastian de los Reyes, Tres Cantos og San Agustín de Guadalix, i tillegg til deler av Madrid.

Den nye teknologien er en del av selskapets satsing på forebyggende vedlikehold. Da hovedvannledningen ble undersøkt oppdaget man en rekke strukturelle avvik, som på sikt ville måtte repareres for å unngå lekkasjer. 76 meter rør ble oppgradert, og det er det nye røret som har “overtatt jobben”, mens det gamle forblir i bakken.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om ACCIONA

ACCIONA er en ledende leverandør av bærekraftige infrastrukturløsninger og fornybare energiprosjekter over hele verden. Tjenestetilbudet omfatter hele verdikjeden, fra design og utbygging til drift og vedlikehold. Selskapet har over 37 000 ansatte i mer enn 40 land, og har forpliktet seg til å bidra til økonomisk og sosial utvikling i de samfunnene selskapet arbeider. ACCIONA har som mål å være ledende i overgangen til en lavkarbonøkonomi gjennom å jobbe etter kriterier for kvalitet og innovasjonsprosesser, og på den måten oppnå effektiv ressursbruk og miljøhensyn i alle sine prosjekter.

I Norge er ACCIONA tilstede gjennom sin infrastrukturdivisjon. Som en del av et Joint Venture med det italienske entreprenørselskapet Ghella, ble ACCIONA i 2015 tildelt hoveddelen av tunnelarbeidet på Follobanen, det største samferdselsprosjektet i Norge. Høsten 2018 signerte Nye Veier kontrakt med Acciona om byggingen av E6 Ranheim–Værnes. Byggestart medio 2019.

Følg saker fra ACCIONA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra ACCIONA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra ACCIONA

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom