ACCIONA

ACCIONA: Nå kan bedriftskunder sjekke i sanntid om de får grønn strøm

Del

Blokkjede-teknologi gir strømkunder i Sør-Europa mulighet til å sjekke om elektrisiteten de bruker kommer fra 100 prosent fornybare kilder. Nå vil ACCIONA bruke løsningene i flere markeder.

Løsningen er utviklet i et samarbeid mellom ACCIONA Energi og tech-selskapet FlexiDAO, som har spesialisert seg på å utvikle digitale tjenester for kraftselskaper. FlexiDAO var et av oppstartsselskapene som ACCIONA valgte ut i andre runde av innovasjonsprogrammet I'NNOVATION i juni, i konkurranse med 231 selskaper fra 16 land.

FlexiDAO og ACCIONA Energi har utviklet en kommersiell pilot som sikrer sporbarheten fra produksjonen fra fem vind- og vannkraftanlegg i Spania i leveranser til fire bedriftskunder i Portugal. ACCIONA Energi er dermed det første kraftselskapet som gjør det mulig å spore fornybar energi gjennom blokkjede-teknologi i Spania og Portugal.

En spesialutviklet blokkjedeplattform for energisektoren, kalt Energy Web Blockchain, har blitt brukt for denne piloten. Det neste trinnet nå blir å utvide bruken, med utgangspunkt i hvilke markeder som er de mest hensiktsmessige for denne typen tjenester. Det vil si land som ikke bruker opprinnelsesgarantier, slik tilfellet er i flere latinamerikanske land, som Mexico og Chile, der ACCIONA Energi har betydelig virksomhet.

Det er en stadig økende etterspørsel på global basis etter dokumentert fornybar strøm. «Vi er veldig glade for å ta dette første, viktige skrittet langs en rute som sikkert vil sette trenden de neste årene», sier Belén Linares, innovasjonsdirektør for ACCIONA Energi.

Konsernsjef i FlexiDAO, Simone Accornero, legger til; «Å kunne dokumentere sporbarheten til fornybar energi gir nå en reell verdi for forbrukerne. Sammen med ACCIONA skal vi nå vise at dette blokkjede-baserte systemet er kommersielt levedyktig også i stor skala".

Fordelene ved systemet ligger i at det lett kan brukes sammen med andre datasystemer datasystemer, både hos ACCIONA og sluttbrukeren: tilgangen er enkel, den kan skaleres og blokkjede sikrer høy data- og personvernssikkerhet.

Kontakter

Bilder

Om ACCIONA

ACCIONA er en ledende leverandør av bærekraftige infrastrukturløsninger og fornybare energiprosjekter over hele verden. Tjenestetilbudet omfatter hele verdikjeden, fra design og utbygging til drift og vedlikehold. Selskapet har over 37 000 ansatte i mer enn 40 land, og har forpliktet seg til å bidra til økonomisk og sosial utvikling i de samfunnene selskapet arbeider. ACCIONA har som mål å være ledende i overgangen til en lavkarbonøkonomi gjennom å jobbe etter kriterier for kvalitet og innovasjonsprosesser, og på den måten oppnå effektiv ressursbruk og miljøhensyn i alle sine prosjekter.

I Norge er ACCIONA tilstede gjennom sin infrastrukturdivisjon. Som en del av et Joint Venture med det italienske entreprenørselskapet Ghella, ble ACCIONA i 2015 tildelt hoveddelen av tunnelarbeidet på Follobanen, det største samferdselsprosjektet i Norge. Høsten 2018 signerte Nye Veier kontrakt med Acciona om byggingen av E6 Ranheim–Værnes. Byggestart medio 2019.

Følg saker fra ACCIONA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra ACCIONA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra ACCIONA

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom