ACCIONA

ACCIONA med kjempekontrakt i Skottland - gjenvinning for 400 millioner euro

Del

Energiprosjektet kalt "Ness" i Aberdeen, Skottland vil ha kapasitet til å forvandle 150,000 tonn avfall til energi hvert år.

ACCIONA vil være ansvarlig for prosjektering og totalentreprise, igangkjøring, drift og vedlikehold av anlegget i en 20-årsperiode, med et totalbudsjett på ca. € 400 millioner.

Indaver, et selskap som har vært spesialister på avfallshåndtering i over 25 år vil ha ansvar for den daglige driften og vedlikeholdet av anlegget. Prosjektet vil gi en langsiktig og bærekraftig løsning for ikke-resirkulerbart kommunalt avfall fra Aberdeen, Aberdeenshire og Moray, ettersom ny skotsk lovgivning gjør det forbudt å lagre slikt avfall i deponier fra 2021.

Energiprosjektet Ness skal ligge på et tidligere gasslagringssted på East Tullos Industrial Estate i Aberdeen. Prosjektet vil også produsere strøm til sentralnettet og varme til husholdninger i Torry-distriktet.

Anlegget vil driftes i henhold til skotske myndigheters høye miljøstandarder og krav, og reguleres av det skotske miljøvernbyrået (SEPA).

Denne kontrakten er en del av ACCIONAs målrettede satsing på teknologisk innovative prosjekter som bidrar til bærekraft og miljøvennlige løsninger. ACCIONAs erfaring med energiprosjekter, gjenvinning av avfall og konstruksjon av nøkkelferdige energianlegg var avgjørende for å vinne kontrakten.

I fjor ble ACCIONA tildelt en gjenvinningskontrakt i Kwinana, Australia, som er det største anlegget av denne typen i landet, med en gjenvinningskapasitet på hele 400 000 tonn per år.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om ACCIONA

ACCIONA er en ledende leverandør av bærekraftige infrastrukturløsninger og fornybare energiprosjekter over hele verden. Tjenestetilbudet omfatter hele verdikjeden, fra design og utbygging til drift og vedlikehold. Selskapet har over 37 000 ansatte i mer enn 40 land, og har forpliktet seg til å bidra til økonomisk og sosial utvikling i de samfunnene selskapet arbeider. ACCIONA har som mål å være ledende i overgangen til en lavkarbonøkonomi gjennom å jobbe etter kriterier for kvalitet og innovasjonsprosesser, og på den måten oppnå effektiv ressursbruk og miljøhensyn i alle sine prosjekter.

I Norge er ACCIONA tilstede gjennom sin infrastrukturdivisjon. Som en del av et Joint Venture med det italienske entreprenørselskapet Ghella, ble ACCIONA i 2015 tildelt hoveddelen av tunnelarbeidet på Follobanen, det største samferdselsprosjektet i Norge. Høsten 2018 signerte Nye Veier kontrakt med Acciona om byggingen av E6 Ranheim–Værnes. Byggestart ultimo 2019.

Følg saker fra ACCIONA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra ACCIONA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra ACCIONA