Abbott

Abbott har fått godkjent CE-merking av sin Panbio™ Rapid Antigen Self-Test, og øker tilgangen til rask, pålitelig COVID-19-testing over hele Europa

Del

Abbott har kunngjort at de har fått godkjent CE-merking av sin Panbio™ COVID-19 Antigen Self-Test for salg direkte til forbrukere, for bruk i påvisning av SARS-CoV-2-viruset hos voksne og barn med eller uten symptomer. Den reseptfrie godkjenningen baner vei for kritisk tilgang til rask, pålitelig selvtesting i hele Europa for å redusere smittespredningen etter hvert som land gjenåpnes og dagliglivets aktiviteter gjenopptas.

Hyppig hurtigtesting på jobb, skole, hjemme og i andre sammenhenger gjør det mulig for folk å kjenne sin smittestatus når det gjelder som mest – noe som gjør massescreening til et viktig verktøy for å redusere COVID-19 når restriksjoner løftes og vaksiner rulles ut. I følge en fersk studie publisert i JAMA, anslås minst 50% av COVID-19-infeksjoner å stamme fra eksponering for asymptomatiske individer.[i]

Abbotts Panbio COVID-19 Antigen Self-Test gir folk tilgang til helseinformasjon til rett tid for å bidra til å redusere videre spredning av smitte. Testen leverer resultater på 15 minutter, er enkel å bruke og har en minimalt invasiv nesepinne for selvinnsamling av prøver. Testen kan brukes på symptomatiske eller asymptomatiske voksne og barn, inkludert spedbarn med støtte fra en voksen.

– Vi må fortsette å være årvåkne med å identifisere og bremse spredningen av viruset for å lykkes i kampen mot COVID-19, selv når vaksiner rulles ut, sier Andrea Wainer, konserndirektør for hurtig- og molekylærdiagnostikk i Abbott. – Med en godkjent CE-merking av Panbio Self-Test, kan vi raskt få disse kritiske hurtigtestene inn i de europeiske landene og samfunnene som trenger dem for å opprettholde gjenåpningen, og muliggjøre en tryggere retur til arbeid, skole, idrett, reiser og andre aktiviteter.

Gjenopprette frihet og trygghet gjennom hyppig, regelmessig hurtigtesting

Antigen-hurtigtesting er billigere enn PCR-testing, slik at folk kan teste seg oftere. Mens vaksiner fortsetter å rulle ut, er den beste måten for å dempe smittespredning å regelmessig teste folk ettersom de returnerer til jobb eller skole, deltar på arrangementer og idrett eller velger å reise.

Panbio Self-Test er allerede autorisert for bruk i Tyskland og Frankrike som en del av nasjonale testprogrammer ved skoler, universiteter og arbeidsplasser for å teste ansatte og studenter, og gjenopprette kontinuitet og sikkerhet i fysisk klasseromsundervisning. Abbott er den eneste produsenten av diagnostikk som leverer ytelsesdata på en antigen-hurtigtest som er spesifikk for bruk på barn som er 15 år og yngre, inkludert spedbarn.

I den tyske delstaten Bayern får barnehagebarn og ansatte tilgang til Abbott Panbio Self-Test for screening i starten av uken, slik at de raskt kan identifisere smittsomme individer og redusere smittespredningen.

I Frankrike leverte Kunnskapsdepartementet Panbio Self-Test til skoler og universiteter som en del av en overordnet forebyggings- og kontrollstrategi som gjorde det mulig for studenter, lærere og ansatte å vende tilbake til skolefasilitetene med god samvittighet og under trygge rammer.

Globalt har det store antallet COVID-19-tilfeller og frykt for sykdomsspredning resultert i restriksjoner på reiser, økt fravær på arbeidsplassen og utfordringer for arbeidsgivere med å bringe sine ansatte tilbake til kontoret. For å bidra til å sikre forretningskontinuitet og sikkerhet anvender mange myndigheter og arbeidsgivere Panbio™ COVID-19 Antigen Rapid Test Device for profesjonell bruk, for å lette massescreeninger på flyplasser, idrettsbegivenheter og andre aktiviteter der folk samles.

Siden august i fjor har Abbott sendt ut 300 millioner Panbio COVID-19 antigen-hurtigtester for profesjonell bruk over hele Europa, Amerika, Asia og Afrika.

Panbio leverer pålitelige prøvesvar for både voksne og barn

Panbio COVID-19 antigen-hurtigtest er en av de mest evaluerte og brukte i verden.

I kliniske evalueringer av Panbio Covid-19 antigen-hurtigtest utført av helsepersonell, identifiserte testen riktig på 98,1% av positive prøver og 99,8% av negative prøver. Alle prøver ble bekreftet negative eller positive av en godkjent RT-PCR-test. 

Gjør rimelige, pålitelige tester mer tilgjengelig for flere mennesker

Med CE-merket kan Panbio COVID-19 Rapid Antigen Self-Test være tilgjengelig for salg direkte til forbrukeren, noe som øker tilgangen til rask, pålitelig testing for flere mennesker.

For å kunne støtte en rekke testbehov, deriblant individuell testing og testing av familie og vennekrets, er Panbio Self-Test tilgjengelig i pakker med ett, fire og ti testsett; den kommer også i større pakker med 20 testsett for å imøtekomme screeningbehov ved skoler og arbeidsplasser. 

Panbio COVID-19 Antigen Self-Test er tilgjengelig i land utenfor USA.

Om Panbio COVID-19 antigentester

Panbio COVID-19 Antigen Rapid Self-Test er basert på lateral flow-analyse for rask, kvalitativ påvisning av SARS-CoV-2-virus. En nesepinne brukes til innsamling av prøver fra enkeltpersoner. Testresultatene foreligger allerede etter 15 minutter, uten ytterligere instrumentering.

Negative resultater må kombineres med kliniske observasjoner, pasienthistorie og epidemiologisk informasjon. Negative resultater utelukker ikke COVID-19-infeksjon og kan ikke brukes som eneste grunnlag for behandling eller andre viktige beslutninger. 

Panbio COVID-19 Antigen Rapid Test Device for profesjonell bruk er CE-merket oginkludert i WHOs liste over nødbruksautorisasjoner (EML) for bruk på asymptomatiske individer, og for selvinnsamling av prøver ved hjelp av en nesepinne under tilsyn av helsepersonell.

Den profesjonelle testen har data som støtter bruk på barn som er 15 år og yngre, inkludert spedbarn. Abbott har oppdatert sin eksisterende etikett-merking for å inkludere ytelsesdataene hos barn, og sendt den oppdaterte etiketten til WHO for nødbruksautorisasjon.

Abbott Panbio COVID-19 Antigen Rapid Test Device og Panbio COVID-19 Antigen Self-Test er tilgjengelige i land utenfor USA, og underlagt lokale regulerings- og kommersialiseringskrav.

[i]JAMA, SARS-CoV-2 Transmission from People Without COVID-19 Symptoms, https://jamanetwork.com/journals/jamanetworkopen/fullarticle/2774707.

Kontakter

Alesia Scott
+39-0652991376
alesia.scott@abbott.com

Bilder

Om Abbott

Abbott er en global leder innen helsetjenester som hjelper mennesker å leve mer fullstendig i alle livets faser. Vår portefølje av livsendrende teknologier strekker seg ut over hele spekteret av helsetjenester, med ledende virksomheter og produkter innen diagnostikk, medisinsk utstyr, ernæring og generiske legemidler. Våre 109 000 kolleger hjelper mennesker i mer enn 160 land.

Følg pressemeldinger fra Abbott

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Abbott på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.