ABB

ABB vinner ordre for trekkraftkontrollutstyr til utvidelse av jernbaneflåten i USA og Europa

Del

ABBs trekkraftkontroll-teknologi forbedrer jernbaneoperatørens energieffektivitet og reduserer karbonutslipp

ABB har vunnet ordrer verdt mer enn 140 millioner dollar fra den sveitsisk togprodusenten Stadler, for å levere toppmoderne trekkraft kontrollutstyr for tog og lokomotiver i USA og flere europeiske land.

Ordrene ble bokført i andre kvartal 2019.

I USA inkluderer ordren togomformere for 19 dobbeltdekkstog for Caltrain, for å møte forventet økning i etterspørselen etter togreiser i San Francisco Bay området. De nye togene med ABB-utstyr vil bidra til å gi bedre service, raskere togforbindelse og bærekraftig pendlertjeneste.

Ordrene inkluderer ABBs høyeffektive togtransformatorer og omformere for 27 regionale tog til Norske Tog (NT). Fjorten av de nye togsettene er utstyrt med ABBs energilagringssystemer som forbedrer energieffektiviteten og gjør togparken mer bærekraftig.

I Tyskland vil den nyeste generasjonen takmonterte omformere og togtransformatorer bli installert på 64 nye FLIRT (Fast Light Innovative Regional Train) tog for S-Bahn-nettverkene i Hannover. Omformerne er basert på ABBs patenterte multilevel-topologi og bygget med den nyeste halvlederteknologien. Lignende utstyr vil også bli installert på 12 nye FLIRT-tog til den sveitsiske operatøren Schweizerische Südostbahn (SOB). De ABB-drevne togsettene vil betjene regionale- og langdistanseruter.

Stadlers spanske datterselskap i Valencia har bestilt omformere og togtransformatorer til 15 lokomotiver for drift i forskjellige land, inkludert Frankrike, Tyskland og Spania. I tillegg ble utstyr for nye jernbanevogner til andre europeiske operatører i Italia og Slovakia bestilt.

- I samarbeid med Stadler har vi med suksess integrert ny teknologi i moderne tog i mer enn 17 år, sier Morten Wierød, president for ABBs Motion-virksomhet. - ABBs svært kompakte og lette omformerteknologi gjør togene mer energieffektive, forbedrer drift og ytelse og gir bedre plass for økt passasjerkomfort.

ABB har en lang historie med å tilby innovative og energieffektive teknologier til jernbanesektoren, produsere og vedlikeholde alle komponenter og delsystemer i by-, intercity- og høyhastighetsnett for jernbaneinfrastruktur og rullende materiell. ABB tilbyr også livssyklusstøtte, inkludert vedlikehold og erstatningsutstyr for sin store, globale installerte base.

Nøkkelord

Kontakter

Media Relations
Phone: +41 43 317 71 11
Email: media.relations@ch.abb.com

Bilder

Lenker

Om ABB

ABB
ABB
Bergerveien 12
1396 Billingstad

22 87 20 00http://www.abb.no

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er en banebrytende teknologileder med et omfattende tilbud innen digitalisering. Med over 130 års innovasjonshistorie er ABB i dag ledende innen digitalisering med fire kundeorienterte, globalt ledende virksomheter: Electrification, Industrial Automation, Motion samt Robotics & Discrete Automation, som støttes av den felles digitale plattformen ABB AbilityTM. ABBs markedsledende virksomhet Power Grids vil overdras til Hitachi i 2020. ABB er tilstede i over 100 land med rundt 147 000 ansatte. www.abb.no

Følg saker fra ABB

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra ABB på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra ABB

ABB demonstrerer konsept for mobil laboratorierobot for fremtidens sykehus9.10.2019 17:30:00 CESTPressemelding

Mobil og autonom YuMi® laboratorierobot designes for å arbeide sammen med medisinsk personale og laboratoriearbeidere Nye robotteknologier skal utvikles i ABBs første globale forskningssenter for helseteknologi, ved Texas Medical Center (TMC) Innovation Institute i Houston Det globale markedet for ikke-kirurgiske roboter anslås å nå nesten 60 000 innen 2025, nesten en firedobling siden 2018 ABB åpnet i dag sitt første globale forskningssenter for helseteknologi, på Texas Medical Center (TMC) campus, i Houston, Texas - og viste frem en rekke teknologi-konsepter, inkludert en mobil YuMi®-robot. Den skal designes for å hjelpe medisinsk- og laboratoriepersonell med lab- og logistikkoppgaver i sykehus. Selvkjørende robot Den toarmede, mobile YuMi® vil kunne navigere automatisk rundt mennesker samtidig som den lærer å finne forskjellige ruter fra et sted til et annet. Den har potensial til å gjennomføre et bredt spekter av repeterende og tidkrevende aktiviteter, inkludert klargjøring av medi

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom