ABB

ABB-teknologi fasiliterer energieffektivisering i Formel E

Del
• ABB Ability™ OPTIMAX® energistyringssystem blir fullt implementert i sesong 9 • Innovativ løsning vil gjøre det mulig for Formel E å overvåke, analysere og optimalisere energibruken på racerbaner rundt om i verden
ABB-teknologi fasiliterer energieffektivisering i Formel E.
ABB-teknologi fasiliterer energieffektivisering i Formel E.

ABB vil i år integrere sin innovative ABB Ability™ OPTIMAX® energistyringsløsning i ABB FIA Formel E og derved bidra til å maksimere energieffektiviteten på banen.

Sesong 9 av den helelektriske løpsserien, hvor ABB er offisiell ladepartner, begynner denne helgen i Mexico City. Der skal ABB Ability™ OPTIMAX® brukes i et live racingmiljø. Etter vellykkede testing under sesong 8, vil mesterskapets ingeniører kunne overvåke og analysere det totale energiuttaket for et løp og bidra til mer effektiv bruk.

Opptil 14 målepunkter plasseres på hver vertsarena. Målerne samler inn øyeblikksverdier av strømforbruket (kilowatt, kW) per lag og andre løpspartnere og hvor mye strøm som brukes over en gitt tidsperiode (kilowattimer, kWt). Informasjonen sendes til løpskontrollen via Microsoft Azure-skyen. Totalt strømforbruk på tvers av hele Formel E-området vil også bli overvåket. Målingene omfatter operasjoner i TV-sendingssuiten, E-Village fan-sone, mediasenter, cateringfasiliteter, paddocken og lagenes pitgarasjer.

- For ABB har partnerskapet med Formel E alltid vært mer enn et løp. Det er en testarena for innovative teknologier og vi har som mål å fortsette å bringe flere av våre løsninger til serien. Energieffektivitet er nøkkelen til å redusere utslipp og å oppfylle bærekraftsmålene, og ABB Ability™ OPTIMAX® vil bli fullt implementert denne sesongen for å bidra til å forbedre dette i mesterskapet, sier Daniela Lužanin, leder for ABB Formel E-partnerskapet.

De varierte gateoppsettene som brukes av Formel E byr på en ekstra utfordring ved at det benyttes en rekke strømkilder på forskjellige steder. ABB Ability™ OPTIMAX® hjelper til med å løse dette med et sentralt dashbord som gir direkte synlighet av all strøm på racerbanen. Det gjør det mulig for Formel Es tekniske team å gjøre all aktivitet på stedet mer effektiv, uavhengig av strømkilden.

- Som den første sporten som har blitt sertifisert som klimanøytral siden starten, leter vi alltid etter flere måter å gjøre serien så bærekraftig som mulig. Med ABB Ability™ OPTIMAX® kan vi bedre overvåke energiforbruket vårt og se hvor potensielle besparelser kan gjøres, sier Jamie Reigle, administrerende direktør i Formel E.

Sesong 9 av ABB FIA Formel E-kalenderen begynner i Mexico City 14. januar. Sesongkalenderenomfatter 16 løp på 11 steder globalt, inkludert nye vertsbyer: Hyderabad, Cape Town, São Paulo og Portland.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

ABB-teknologi fasiliterer energieffektivisering i Formel E.
ABB-teknologi fasiliterer energieffektivisering i Formel E.
Last ned bilde
ABB-teknologi fasiliterer energieffektivisering i Formel E.
ABB-teknologi fasiliterer energieffektivisering i Formel E.
Last ned bilde
ABB-teknologi fasiliterer energieffektivisering i Formel E.
ABB-teknologi fasiliterer energieffektivisering i Formel E.
Last ned bilde

Lenker

Om ABB

ABB
ABB
Snarøyveien 30, bygning M
Fornebu

22 87 20 00http://www.abb.no

ABB er en teknologileder innen elektrifisering og automatisering som legger til rette for en mer bærekraftig og ressurseffektiv fremtid. Selskapets løsninger kobler ingeniørkunnskap og programvare for å optimalisere hvordan ting produseres, transporteres, drives og opereres. ABBs rundt 105 000 ansatte bygger på mer enn 130 år med kvalitet, og er forpliktet til å drive innovasjoner som akselererer industriell omstilling. www.abb.com

Følg pressemeldinger fra ABB

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra ABB på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra ABB

H.K.H. Kronprins Haakon fikk innsikt i ABBs havvindløsninger2.3.2023 14:41:51 CET | Pressemelding

• ABB delte innsikt i energiomstillingen på toppmøte med H.K.H. Kronprins Haakon og Storbritannias statsråd for New Energy og Net Zero, Grant Shapps • 500 myndighetspersoner, næringslivsledere og handelsutsendinger fra Norge og Storbritannia deltok på arrangementet i London • ABB-presentasjon viste hvordan elektrifisering av offshoreanlegg og integrering av fornybar energi kan bidra til energiomstillingen

ABB og Pace CCS samarbeider for å drive vekst innen karbonfangst og -lagring2.3.2023 09:00:00 CET | Pressemelding

• ABB og Pace CCS går sammen for å levere en løsning som reduserer kostnadene ved å integrere karbonfangst og -lagring (CCS) i nye og eksisterende industrielle operasjoner • Kunder vil kunne bruke digitale tvillinger for å teste konseptet, utforske scenarier og kartlegge driftsmodeller på tvers av kompleks CCS-infrastruktur • Reduksjon av investeringskostnadene og driftsrisiko vil være avgjørende for å oppskalere det kommersielle CCS-markedet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom