ABB

ABB støtter grønt skifte i Sør-Korea med kraftforbindelse til øy

Del

En stor ordre for omformerstasjoner vil øke både kapasitet og nettstabilitet på øya Jeju.

Utsnitt fra ventilhallen i omformerstasjonene som installeres i Sør-Korea.
Utsnitt fra ventilhallen i omformerstasjonene som installeres i Sør-Korea.

Korea Electric Power Corporation (KEPCO), landets største strømleverandør, har tildelt ABBs kraftvirksomhet Grids en stor ordre for bygging av to nye omformerstasjoner. En stasjonen på fastlandet omformer vekselstrøm (AC) til likestrøm (DC) og transporterer kraften gjennom undersjøiske kabler til Jeju-øya med minimale tap. Der konverterer den andre omformerstasjonen strømmen tilbake til vekselstrøm for videre distribusjon.

Omformerstasjonene for høyspent likestrøm (HVDC) vil gi 200 megawatt (MW) ekstra kraft til øya. Dette er nok elektrisitet til en halv million husstander. I tillegg vil såkalt Voltage Source Conversion-teknologi (VSC) gjøre det mulig for KEPCO å styre øyas eksisterende interne kraftforbindelser mer effektivt ved å gi ekstra stabilitet samt minimere risikoen for strømbrudd.

ABB viktig partner for klimagasskutt

I forbindelse med Paris-avtalen forpliktet Sør-Korea seg til å kutte CO2 utslipp med 37 prosent innen 2030, ledet av initiativet på Jeju. Øya er landets største og en av ni provinser. Mesteparten av øyas elektrisitet kommer fra fastlandet gjennom to HVDC-forbindelser på 700 megawatt.

- ABB er forpliktet til å støtte Sør-Koreas mål om signifikante reduksjoner av CO2-utslipp innen 2030. Vårt partnerskap med KEPCO er nok en viktig milepæl mot å nå denne ambisjonen, sier Claudio Facchin, leder for ABBs kraftvirksomhet. – ABBs markedsledende HVDC-systemer vil bidra til et enda grønnere og sikrere strømnett som vil gagne både den lokale befolkningen og alle millionene av turister som besøker Jeju hvert år.

ABB vil bruke sin nevnte VSC-teknologi HVDC Light® for begge omformerstasjonene. HVDC er den mest effektive, kostnadseffektive og miljøvennlige metoden å transportere store mengder elektrisitet over lange distanser med minimalt tap på rundt 1 prosent. Det kompakte designet inkluderer avanserte egenskaper som regulering av nettfluktuasjoner og rask kraftgjenoppretning ved strømbrudd. Dette gir økonomiske fordeler for nettoperatøren og et mer stabilt strømnett for forbrukerne.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Utsnitt fra ventilhallen i omformerstasjonene som installeres i Sør-Korea.
Utsnitt fra ventilhallen i omformerstasjonene som installeres i Sør-Korea.
Last ned bilde

Dokumenter

Lenker

Om ABB

ABB
ABB
Snarøyveien 30
Fornebu

22 87 20 00http://www.abb.no

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er en banebrytende teknologileder med et omfattende tilbud innen digitalisering. Med over 130 års innovasjonshistorie er ABB i dag ledende innen digitalisering med fire kundeorienterte, globalt ledende virksomheter: Electrification, Industrial Automation, Motion samt Robotics & Discrete Automation, som støttes av den felles digitale plattformen ABB AbilityTM. ABBs markedsledende virksomhet Power Grids vil overdras til Hitachi i 2020. ABB er tilstede i over 100 land med rundt 147 000 ansatte. www.abb.no

Følg saker fra ABB

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra ABB på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra ABB

ABB og ASKO samarbeider om elektrifisering av lastebilflåte11.5.2020 09:09:57 CESTPressemelding

ABB og ASKO-eier NorgesGruppen har inngått en konsernavtale om leveranser av ladeinfrastruktur for sin økende flåte med batterielektriske lastebiler. ASKO har daglig 600 lastebiler på veien og har mål om nullutslippsdistribusjon av dagligvarer i 2026. Avtalen innebærer at ABB skal bistå ASKO med effektiv og pålitelig ladeinfrastruktur for batterielektriske lastebiler ved distribusjonssentre over hele landet. De første ABB HVC 150C (150 kW) lynladere er allerede i drift hos ASKO på Kalbakken i Oslo. Til og begynne med lader de to batterielektriske Scania lastebiler, og flere er på gang. - Norges mest ambisiøse - ASKO har en ambisjon om å bli bærekraftig og klimanøytral. Det betyr at vi skal ha fokus på energieffektiviserende tiltak og ikke minst fornybare ressurser, sier Svein Sollie, direktør Transport hos ASKO. - Vår ambisjon krever store investeringer, spesielt innenfor energi og transport. ASKO skal være i førersetet innenfor disse områdene og vi skal våge å satse – og vi skal være

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom