ABB

ABB Robotics utvikler løsninger for fremtidens sykehus

Del
ABB utvikler ikke-kirurgiske samhandlingsrobotløsninger for sykehus.
ABB utvikler ikke-kirurgiske samhandlingsrobotløsninger for sykehus.
  • ABB skal installere avanserte samhandlingsroboter (cobots) for medisinske laboratorier og sykehus, først ut er et nytt helsesenter ved Texas Medical Center i Houston, USA, i oktober
  • De nye fasilitetene ved Texas Medical Centers innovasjonsfakultet skal fokusere på ikke-kirurgiske medisinske robotsystemer
  • Det globale markedet for ikke-kirurgiske, medisinske roboter er estimert å nå 60 000 innen 2025, nærmest en firedobling siden 2018

ABB har kunngjort at de vil introdusere samhandlende roboter til medisinske laboratorier i forbindelse med at de åpner et nytt helsesenter ved Texas Medical Centers (TMC) innovasjonsfakultet i Houston, Texas.

De nye fasilitetene vil bli ABBs første dedikerte forskningssenter innen helsetjenester når det åpner i oktober 2019. ABBs forskningsteam vil jobbe på TMCs campus med medisinsk personell, forskere og ingeniører for å utvikle ikke-kirurgiske medisinske robotsystemer, inkludert logistikk- og neste generasjons automatiserte laboratorieteknologier.

- Neste generasjons laboratorieprosesser, utviklet i Houston, vil øke hastigheten på manuelle laboratorieprosesser. Dette vil redusere og eliminere flaskehalser i laboratoriearbeid samt øke sikkerheten og nøyaktigheten i arbeidet. Dette er spesielt relevant for nye høyteknologiske behandlinger som en kreftterapier utviklet ved TMC, som i dag trenger mange manuelle og tidkrevende testprosesser, sier Sami Atiya, President for ABBs Robotics and Discrete Automation.

Flere får behandling

En hemmende faktor for hvor mange pasienter som kan behandles er behovet for høyt kvalifiserte medisinske eksperter som bruker en stor del av dagen på repetitive og enkle arbeidsoppgaver, som for eksempel å klargjøre plater for sentrifugering. Ved å bruke roboter for å automatisere disse oppgavene vil det frigi tid til mer verdiskapende og produktivt arbeid, noe som vil hjelpe flere mennesker å få den behandlingen de trenger.

ABB har analysert en lang rekke manuelle, medisinske laboratorieprosesser og estimerer at 50 prosent flere tester kunne blitt utført årlig ved større grad av automasjon. I tillegg vil opplæring av roboter til å utføre repetitive prosesser redusere belastningsskader assosiert med mange av disse arbeidsoppgavene.

Ettersom verdens befolkning eldes brukes stadig mer av nasjoners brutto nasjonalprodukt på helsevesenet. I tillegg til å øke kvaliteten på helsetjenester, vil en økning i effektiviteten gjennom automasjon dempe noen av de sosiale, politiske og økonomiske utfordringene eldrebølgen bringer med seg. Det globale markedet for ikke-kirurgiske, medisinske roboter er estimert til 60 000 enheter innen 2025, nærmest en firedobling siden 2018, ifølge interne ABB estimater.

Flytter grenser

ABBs samhandlingsroboter, som allerede er operative i næringsmiddelindustrien over hele verden, er velegnet til medisinske fasiliteter da de ikke behøver sikkerhetsgjerder for å kunne operere trygt og effektivt ved siden av mennesker. Robotene vil kunne ta over en lang rekke repetitive, detaljorienterte og tidkrevende oppgaver, inkludert dosering, miksing og pipettering, så vel som håndtering av sterile instrumenter og fylling og tømming av sentrifuger.

Houston er sentral for utviklingen av medisinsk teknologi globalt og TMCs innovasjonsøkosystem er en ideell lokasjon for ABBs nye helsetjenestesatsning. Et team på 20 personer fra ABB Robotics vil jobbe i det nye, 500m2 store forskningsbygget som inkluderer et automasjonslaboratorium og robotopplæringsfasiliteter, i tillegg til møtefasiliteter for felles utvikling av løsninger med innovasjonspartnere.

- Med dette spennende partnerskapet fortsetter Texas Medical Center å flytte grensene for innovativt samarbeid med ledende industripartnere gjennom å skape et episenter for ABB Robotics etablering i helsetjenestesfæren, sier Bill McKenon, President og CEO av Texas Medical Center. – Når man driver en by, inni en by, med ti millioner pasienter årlig, er det essensielt å prioritere effektivitet, presisjon og å utvikle prosesser som enkelt kan repeteres i fremtiden. Ved å bringe ABB med sine forsknings- og utviklingsfasiliteter for robotløsninger inn i TMC Innovation, viser TMC sin dedikasjon til å klare akkurat dette, fortsetter han.

Skaper verdi

- Vi er stolte over å samarbeide med en av verdens mest avanserte partnere i utviklingen av samhandlende robotsystemer for fremtidens sykehus. Å få testet disse i operative laboratorier for å sikre at de gir verdi for de ansatte, driver innovasjon og endrer hvordan medisinske laboratorier opererer globalt representerer en unik verdi, legger Atiya til. – Et nøkkelelement i ABBs langsiktige vekststrategi er å fortsette og investere og innovere i tjenesterobotikk, implementere vår automasjonsekspertise inn i nye bransjer og å bygge videre på våre transport- og elektronikkvirksomheter.

ABB Robotics er en pioner innen industrielle- og samhandlingsroboter og avanserte digitale tjenester. Som en av verdens ledende leverandører av roboter, er vi aktive i 53 land, på over hundre lokasjoner og har levert over 400 000 robotløsninger for en lang rekke industrier og applikasjoner. Vi hjelper kundene våre å øke fleksibiliteten, effektiviteten, sikkerheten og påliteligheten i det vi beveger oss mot fremtidens smarte fabrikker. www.abb.com/robotics

TMC Innovation: Texas Medical Center – verdens største medisinske by – er helt i fronten av utviklingen av medisinsk teknologi. Som hjem til de skarpeste hjernene innen medisin, dyrker TMC tverrinstitusjonelt samarbeid, kreativitet og innovasjon blant sine over 106 000 ansatte. Med en campus på over 4,6 millioner kvadratmeter, tar TMC årlig imot over ti millioner pasienter, utfører 180 000 kirurgiske inngrep, 750 000 akuttbesøk, 14 000 hjerteoperasjoner og tar imot over 25 000 babyer. Utover helsetjenester jobber TMC daglig for å flytte grenser innen klinisk forskning gjennom sitt store nettverk av partnerinstitusjoner. Det jobbes med effektive helsepolitiske løsninger for å adressere de komplekse helsetjenesteutfordringene vi ser i dag, samt utvikling av revolusjonerende, digitale helseapplikasjoner og medisinsk utstyr. For mer informasjon se www.tmc.edu

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

ABB utvikler ikke-kirurgiske samhandlingsrobotløsninger for sykehus.
ABB utvikler ikke-kirurgiske samhandlingsrobotløsninger for sykehus.
Last ned bilde

Lenker

Om ABB

ABB
ABB
Bergerveien 12
1396 Billingstad

22 87 20 00http://www.abb.no

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er en banebrytende teknologileder med et omfattende tilbud innen digitalisering. Med over 130 års innovasjonshistorie er ABB i dag ledende innen digitalisering med fire kundeorienterte, globalt ledende virksomheter: Electrification, Industrial Automation, Motion samt Robotics & Discrete Automation, som støttes av den felles digitale plattformen ABB AbilityTM. ABBs markedsledende virksomhet Power Grids vil overdras til Hitachi i 2020. ABB er tilstede i over 100 land med rundt 147 000 ansatte. www.abb.no

Følg saker fra ABB

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra ABB på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra ABB

ABB demonstrerer konsept for mobil laboratorierobot for fremtidens sykehus9.10.2019 17:30:00 CESTPressemelding

Mobil og autonom YuMi® laboratorierobot designes for å arbeide sammen med medisinsk personale og laboratoriearbeidere Nye robotteknologier skal utvikles i ABBs første globale forskningssenter for helseteknologi, ved Texas Medical Center (TMC) Innovation Institute i Houston Det globale markedet for ikke-kirurgiske roboter anslås å nå nesten 60 000 innen 2025, nesten en firedobling siden 2018 ABB åpnet i dag sitt første globale forskningssenter for helseteknologi, på Texas Medical Center (TMC) campus, i Houston, Texas - og viste frem en rekke teknologi-konsepter, inkludert en mobil YuMi®-robot. Den skal designes for å hjelpe medisinsk- og laboratoriepersonell med lab- og logistikkoppgaver i sykehus. Selvkjørende robot Den toarmede, mobile YuMi® vil kunne navigere automatisk rundt mennesker samtidig som den lærer å finne forskjellige ruter fra et sted til et annet. Den har potensial til å gjennomføre et bredt spekter av repeterende og tidkrevende aktiviteter, inkludert klargjøring av medi

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom