ABB

ABB leverer totalløsning til cruiseskip for ekspedisjoner i arktiske strøk

Del

Lindblad Expeditions’ nye skip, som bygges av Ulstein Verft, får kraft, automatisering, fremdrift og digitale løsninger fra ABB. Det skal ta cruisepassasjerer på utforskningstokt til fjerne, arktiske områder.

ABB leverer kraft, elektrisk fremdriftsløsning og automatisering til luksuriøst ekspedisjonsskip for arktiske strøk (Ill. Lindblad Expeditions Holdings Inc.)
ABB leverer kraft, elektrisk fremdriftsløsning og automatisering til luksuriøst ekspedisjonsskip for arktiske strøk (Ill. Lindblad Expeditions Holdings Inc.)

Sikkerhet, bærekraft og komfort har vært i førersetet ved design av det isgående fartøyet. Det utrustes med ABBs kraft- og automatiseringsløsninger samt to Azipod DO-fremdriftsenheter, som er spesielt kompakte og kraftfulle. ABB var den eneste som tilfredsstilte rederiets krav til slike elektriske, innkapslede fremdriftsløsninger med tilstrekkelig høy isgående klassifisering.

Skipet designes av Ulstein Design & Solutions og bygges av Ulstein Verft. Leveranse er første kvartal 2020.

Nyvinningen kalles verdens fremste ekspedisjonsskip og lar passasjerene oppleve omgivelsene gjennom spesialdesignede observasjonsområder samt enkel adkomst for å utforske naturen på land. Det blir 69 gjesterom og fasiliteter for de mest forventningsfulle reisende.

- Vi ser frem til å samarbeide med ABB om byggingen av et av verdens mest avanserte ekspedisjonsskip, sier Nikolaos G. Doulis, leder for nybygg hos Lindblad Expeditions. - Valget av ABB skyldes vår erfaring med dem som en pålitelig og innovativ partner. ABB Azipod-fremdrift byr på vesentlige fordeler for sikkerheten og drivstofforbruket, høye ytelser under krevende isforhold og bedre komfort om bord.

- Fremveksten av cruisebaserte ekspedisjonsskip for arktiske strøk passer ABBs kompetanseområder godt, sier Sindre Sætre, leder for marinevirksomheten hos ABB i Norge. - Elektriske løsninger er mer pålitelige, effektive, miljøvennlige og mer tilpasset digitalisering enn mekaniske løsninger. Dessuten byr Azipod-fremdrift på bedre manøvrerbarhet og forbedrer komforten for både passasjerer og mannskap.

Kutter kraftbehov

I tillegg til å muliggjøre navigasjon i islagte farvann og tilfredsstille krav for drift i arktiske strøk, trenger Azipod DO-enhetene 25 prosent mindre installert kraft enn andre fremdriftssystem med tilsvarende ytelser.

Styringssystemet ABB AbilityTM System 800xA vil ytterligere forbedre effektiviteten og sikkerheten. Det integrerer kraft, fremdrift og beslutningsstøtte i en felles plattform, som gir både mannskap og landbaserte team god oversikt for å operere skipet på en optimal måte. Alle styrings- og overvåkingsfunksjoner har et enhetlig grensesnitt, som bidrar til en bedre og intuitiv brukeropplevelse.

Når cruiseskipet settes i drift, vil det kobles til ABBs samhandlingssentre (Collaborative Operations Centers), blant annet på Billingstad utenfor Oslo. Samhandlingssentrene overvåker ytelsene i ABB-utstyret om bord og kan forutse kommende problemer og bidra til feilsøking dersom noe uforutsett inntreffer. ABB estimerer at dette reduserer serviceoppdrag om bord med opptil 70 prosent samtidig som kostnader i dokk kan halveres, da serviceingeniører, utstyr, verktøy og/eller komponenter kan være på plass fra starten av oppdraget.

Ulstein Verft har opsjon på å bygge to skip med samme design for Lindblad Expeditions Holding.

- Vi er godt kjent med planer om å bygge luksusskip med isgående egenskaper for å følge kursen staket ut av store polarhelter som Nansen og Amundsen, forteller Sætre. - Vi kjenner også til at de mest eventyrlystne rederne planlegger å benytte batterihybride fremdriftsløsninger.

Sætre avslutter med selskapets strategi for marinevirksomheten: “Elektrisk. Digital. Oppkoblet», som støttes av de nevnte samhandlingssentrene fordelt på ulike tidssoner globalt. De koordinerer fjernanalyse, overvåking, diagnostikk og prediktive vedlikeholdstjenester for utstyr levert av ABB.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

ABB leverer kraft, elektrisk fremdriftsløsning og automatisering til luksuriøst ekspedisjonsskip for arktiske strøk (Ill. Lindblad Expeditions Holdings Inc.)
ABB leverer kraft, elektrisk fremdriftsløsning og automatisering til luksuriøst ekspedisjonsskip for arktiske strøk (Ill. Lindblad Expeditions Holdings Inc.)
Last ned bilde

Lenker

Om ABB

ABB
ABB
Snarøyveien 30
Fornebu

22 87 20 00http://www.abb.no

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er en global teknologileder innen elektrifiseringsprodukter, roboter og drivsystemer, industriell automatisering og kraftnett, med kunder innen energiforsyning, vann og avløp, industri samt transport og infrastruktur. Ved å bygge videre på over 130 års innovasjonshistorie former ABB i dag fremtiden for industriell digitalisering og driver det grønne skiftet og den fjerde industrielle revolusjonen. Som hovedpartner for motorsportserien FIA Formel E flytter ABB grensene for elektrisk transport og bidrar til en bærekraftig fremtid. ABB er til stede i mer enn 100 land og har ca. 136 000 ansatte. www.abb.no

Følg saker fra ABB

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra ABB på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra ABB

ABB Capital Markets Day 202019.11.2020 10:31:01 CETPressemelding

ABB arrangerer sin kapitalmarkedsdag i dag, 19. november, kl. 11.30 CET. Konsernsjef Björn Rosengren, CFO Timo Ihamuotila samt lederne for de fire forretningsområdene vil gi en oppdatering på den strategiske og operasjonelle utviklingen, inkludert: – Forbedre ytelsen som en del av ABB Way – Gjennomgang av virksomhetsporteføljen – ABBs digitale strategi – Oppdaterte økonomiske rammeverk og langsiktige bærekraftsmål - ABB er et ledende teknologiselskap, i dag og i fremtiden. Vi har global kapasitet innen forskning og utvikling, digitale løsninger og innovasjonsfokus for å støtte våre kunder. COVID-19-pandemien påvirker fortsatt utsiktene på kort sikt, men de langsiktige markedstrendene innen elektrifisering, automatisering, digitalisering og energieffektivitet består. Samtidig gjør vi ytterligere tiltak for å forbedre ytelsen og fortsette å skape merverdi for alle interessenter fremover, sier konsernsjef Björn Rosengren. Forbedret ytelse på gang Siden starten av året har ABB desentralise

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom