ABB

ABB leverer industriell sikkerhetsovervåking som bidrar til sikker drift av store produksjonsanlegg i Norge

Del

• Automatiserte tjenester overvåker industrielle styringssystemer konti-nuerlig mot uønsket aktivitet • Kan iverksette mottiltak for å beskytte driften • Leveres til stor norsk offshoreinstallasjon og landbasert industrianlegg

ABB bidrar til sikker drift av store, norske industrianlegg med automatisk sikkerhetsovervåking av operasjonell teknologi (Ill. Adobe Stock).
ABB bidrar til sikker drift av store, norske industrianlegg med automatisk sikkerhetsovervåking av operasjonell teknologi (Ill. Adobe Stock).

ABB bidrar til ekstra beskyttelse av operasjonell teknologi på større industrianlegg i Norge, både på norsk sokkel og landbaserte prosessanlegg. Anleggene abonnerer på ABB Ability Cyber Security Event Monitoring, en tjeneste som overvåker uønskede hendelser på sikkerhetsbarrierer, nettverk, servere/endepunkter og brukerapplikasjoner.

- Kontinuerlig sikkerhetsovervåkning av operasjonell teknologi er en viktig føre-var barriere for å kunne stoppe eventuelle dataangrep mot industrien, sier Tor Ove Lussand, leder for ABB Energy Industries i Norge. – Vi i ABB ønsker å være i forkant for å hjelpe våre kunder med å implementere slike løsninger og bidra til proaktive tjenester som å overvåke datasikkerheten.

Innsikt «under panseret»

Tjenesten gjør at ABBs datasikkerhetseksperter får innsikt i kundens industrielle styringssystemer for å kunne oppdage ondsinnet aktivitet og iverksette mottiltak før produksjonen påvirkes. Løsningen er den første automatiserte trusseldeteksjonen for operativ teknologi. Den minimerer nedetid og skade på systemene slik at sikkerhetsanalytikere kan bruke mindre tid på manuell overvåking og mer tid på undersøkelse og respons.

- Det er viktig å vite hva som skjer «under panseret», i nettverket og i datasystemene. Ikke bare gir den automatiserte overvåkingen innsikt i trusler, men også informasjonen som trengs for å løse sikkerhetsproblemer raskt og effektivt etter hvert som de oppstår, forklarer Lussand.

Avansert analyse

Sikkerhetsovervåkingen samler inn og analyserer informasjon for å oppdage uvanlig oppførsel eller uautorisert aktivitet på nettverket.

- Å gjøre dette på en kontinuerlig basis gir muligheten til å oppdage uønskede hendelser på et tidlig stadium og reagere mer effektivt, avslutter Lussand.

Les mer om ABB Ability Cyber Security Event Monitoring ved å klikke her.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

ABB bidrar til sikker drift av store, norske industrianlegg med automatisk sikkerhetsovervåking av operasjonell teknologi (Ill. Adobe Stock).
ABB bidrar til sikker drift av store, norske industrianlegg med automatisk sikkerhetsovervåking av operasjonell teknologi (Ill. Adobe Stock).
Last ned bilde

Lenker

Om ABB

ABB
ABB
Snarøyveien 30
Fornebu

22 87 20 00http://www.abb.no

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er et ledende globalt teknologiselskap som driver omstillingen av samfunnet og industrien for å oppnå en mer produktiv og bærekraftig fremtid. Gjennom å koble programvare til sine produkter innen elektrifisering, robotisering, automatisering, motorer og omformere, skaper ABB løsninger som løfter teknologiens muligheter til nye høyder. ABBs fremgang bygger på mer enn 130 års teknologisk lederskap og drives fremover av rundt 105 000 talentfulle medarbeidere i over 100 land. www.abb.com

Følg pressemeldinger fra ABB

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra ABB på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra ABB

ABB er global markedsleder innen distribuerte kontrollsystemer (DCS) for 22. året på rad15.12.2021 11:45:00 CET | Pressemelding

• ABBs distribuerte kontrollsystemer (DCS) opprettholdt en ledende andel på rundt 20 prosent i 2020 i et marked verdt mer enn 14 milliarder dollar • ABB opplevde vekst i 2020 på tvers av nøkkelregioner, til tross for virkningen av pandemien på DCS-markedet i hele industrien • Energiomstilling og bærekraft, samt en oppgang for DCS innen farmasi og bioteknologi var viktige vekstdrivere for ABB

ABB tildelt kontrakt for ny feltutbygging i Valhall-området13.12.2021 12:00:00 CET | Pressemelding

• Aker BP har tildelt ABB kontrakt på forprosjektering og design (FEED) til ny sentralplattform på Valhall feltsenter og ny, ubemannet brønnhode-plattform på King Lear • Dekker elektro, instrumentering, styresystemer og telekommunikasjon (EICT) • Kontrakten er tildelt som del av «Fixed Facilities Alliance» med ABB, Aker Solutions og Aker BP • Endelig investeringsbeslutning er planlagt i slutten av 2022

Skybasert ABB-teknologi for tilstandsbasert vedlikehold bidrar til økt bærekraft for Edvard Grieg9.12.2021 09:00:05 CET | Pressemelding

• Avansert fjernovervåking og analyse av elektroutstyret bidrar til økt oppetid og reduserte vedlikeholdskostnader for plattformen • Skybasert løsning gir umiddelbar tilgang til brukervennlig informasjon og beslutningsstøtte både offshore og onshore • Løsningen bidrar til å redusere helikopterreiser og opphold offshore • Software-as-a-Service (SaaS) støtter kontinuerlige forbedringer i funk-sjonalitet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom