ABB

ABB lanserer energistyringssystem for grønn hydrogen, kutter produksjonskost opptil 20 prosent

Del

• ABB Ability™ OPTIMAX® hjelper hydrogenprodusenter å redusere strømkostnader opptil 20 prosent • Programvaren øker effektiviteten til energikrevende elektrolysører for produksjon av grønn hydrogen • Ved å inkludere prognoser og detaljert planlegging sikrer løsningen at produsenter kan handle kraft på en smartere måte

ABB lanserer energistyringssystem for grønn hydrogen, kutter produksjonskost opptil 20 prosent.
ABB lanserer energistyringssystem for grønn hydrogen, kutter produksjonskost opptil 20 prosent.

ABB introduserer energistyringssystemet ABB Ability™ OPTIMAX® til det grønne hydrogenmarkedet. Løsningen kan bidra til å redusere produksjonskostnadene ved sanntids innsikt i energiforbruket på tvers av driften.

Grønn hydrogen laget via elektrolyse, som benytter strøm fra fornybare energikilder til å spalte vann til hydrogen og oksygen, er ansett som en viktig teknologi for lavkarbonsamfunnet. Teknologien gir imidlertid utfordringer i form av høye produksjonskostnader og energikrevende prosesser.

I følge Green Hydrogen Catapult, et globalt initiativ som består av ledende energiselskaper, må kostnadene for å produsere grønn hydrogen halveres til mindre enn 2 USD/kg innen 2026 for å skalere

ABBs OPTIMAX® støtter dette ved å dekke alle aspekter av livssyklusen for et hydrogenanleggs, fra simulering i design- og prosjekteringsfaser til sanntidsvisualisering og overvåking når den er i drift. Programvaren måler toveis kraftstrømmer og karbondioksidutslipp og gir kontekstuelle data som operatører kan bruke for å bestemme optimale energiforbruksnivåer som kreves for å støtte anleggsprosesser og minimere avfall.

Transparensen som løsningen gir kan også brukes for å øke effektiviteten og sikkerheten til hver elektrolysør i anlegget, regulere hver moduls hastighet og sikre at den bare brukes når det er nødvendig.

- Oppskalering av grønn hydrogenproduksjon krever betydelige kapitalinvesteringer samt høye driftskostnader, sier Sleman Saliba, global produktsjef for energistyring i ABB Process Automation. - Nesten 70 prosent av de totale driftskostnadene for å drive et hydrogenanlegg kommer fra strømmen som spalter vannmolekylene i elektrolyseprosessen. Med OPTIMAX® kan operatører kjøre sine industrielle prosesser på den mest energieffektive måten og få opptil 20 prosent reduksjon i strømkostnader for 1-3 prosent av teknologiinvesteringen.

Ved å inkludere intra-dag planlegging, kan operatører også bruke OPTIMAX® til å planlegge innkjøp av konkurransedyktig kraft, og utvikle et energisystem som er basert på prognoser for tilbud og etterspørsel av fornybar energi.

Løsningen kan også brukes til å optimalisere grønn hydrogenintegrasjon med eksisterende hydrogennettverk og eventuell fremtidig infrastruktur som måtte utvikles.

ABBs Process Automation-virksomhet er ledende innen automatisering, elektrifisering og digitalisering for prosess- og hybridindustrier. Vi tilbyr våre kunder en bred portefølje av produkter, systemer og komplette løsninger, inkludert vårt ledende, distribuerte styringssystem, programvare og livsyklustjenester, bransjespesifikke produkter samt måle- og analyseutstyr og maritime løsninger. Som nest største aktør globalt, bygger vi på vår bransjeekspertise, erfaring og globale tilstedeværelse, og er forpliktet til å hjelpe våre kunder til økt konkurransekraft, økt avkastning og sikker, smart og bærekraftig drift. go.abb/processautomation

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

ABB lanserer energistyringssystem for grønn hydrogen, kutter produksjonskost opptil 20 prosent.
ABB lanserer energistyringssystem for grønn hydrogen, kutter produksjonskost opptil 20 prosent.
Last ned bilde

Om ABB

ABB
ABB
Snarøyveien 30, bygning M
Fornebu

22 87 20 00http://www.abb.no

ABB er en teknologileder innen elektrifisering og automatisering som legger til rette for en mer bærekraftig og ressurseffektiv fremtid. Selskapets løsninger kobler ingeniørkunnskap og programvare for å optimalisere hvordan ting produseres, transporteres, drives og opereres. ABBs rundt 105 000 ansatte bygger på mer enn 130 år med kvalitet, og er forpliktet til å drive innovasjoner som akselererer industriell omstilling. www.abb.com

Følg pressemeldinger fra ABB

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra ABB på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra ABB

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom