ABB

ABB lanserer containerbasert batterilagring for mange skipstyper

Del

• Containerbasert energilagringssystem med bærekraftig batteristrøm for eksisterende skip i en standard 20-fot container • Komplett, ferdigmontert enhet for enklere installasjon og sikrere vedlikehold, byr på drivstoffbesparelser og lavere utslipp • Fleksibel og kostnadseffektiv energilagringsløsning for containerskip, offshore forsyningsskip, ferger og andre fartøystyper

ABBs containerbaserte batterilagringsløsninger leveres i en standard 20 fot container.
ABBs containerbaserte batterilagringsløsninger leveres i en standard 20 fot container.

Med økende etterspørsel for lav- og nullutslipp fra skip, har ABB utviklet en komplett, containerbasert batterilagringsløsning for installasjon av bærekraftig, maritim energilagring i stor skala. Den er plassert i en 20 fot ISO-container og klar for integrasjon med fartøyets kraftsystem.

Løsningen forenkler ettermontering av energilagring, med batterier, omformere, transformatorer, styring, kjøling og tilleggsutstyr forhåndsmontert for enkel bruk: "plug and play".

- Drivstoffbesparelser, lavere utslipp og økt sikkerhet under drift og vedlikehold driver etterspørselen for energilagringssystemer for nybygde skip, der ABB har lang erfaring. Med vår containerbaserte batterilagringsløsning kan vi tilby de samme fordelene til eiere av eksisterende skip med en one-stop ettermonteringsløsning, sier Jyri Jusslin, servicesjef for ABBs marinevirksomhet.

Den er egnet for integrering om bord på mange skipstyper. Offshore forsyningsskip, for eksempel, vil spesielt dra fordel av en slik løsning ettersom plassen for elektriske systemer om bord er begrenset. Fleksibel og kostnadseffektiv energilagringssystemteknologi vil også være relevant for containerskip, ferger, boreskip og andre fartøystyper.

- Vår containerbaserte energilagringsløsning utvider muligheten for integrasjon på tvers av flere fartøystyper og byr på en løsning med komplett betjening fra utsiden for økt sikkerhet. At en slik løsning er tilgjengelig kan være den ekstra oppmuntringen som er nødvendig for at redere vil vurdere å ta i bruk batterier for bedre effektivitet og bærekraft, forteller Jyri Jusslin.

Løsningen tilbyr en av de høyeste energitettheter i markedet i en 20 fot container, og tilbyr en standardisert installasjon, noe som gir lavere kostnader og raskere levering.

Den moderne og teknisk modne løsningen ettermonteres i fartøyets kraftsystem for å legge til batterier med betydelig kapasitet. Det forhåndsmonterte og fabrikktestede utstyret og kablingen gjør løsningen enkel å integrere med fartøyets tekniske systemer. Det støttes også av ABB Ability ™ Marine Remote Diagnostics System, som tilbyr kontinuerlig overvåking for forebyggende vedlikehold og rask og enkel utbedring av problemer.

ABBs Process Automation-virksomhet er ledende innen automatisering, elektrifisering og digitalisering for prosess- og hybridindustrier. Vi tilbyr våre kunder en bred portefølje av produkter, systemer og komplette løsninger, inkludert vårt ledende, distribuerte styringssystem, programvare og livsyklustjenester, bransjespesifikke produkter samt måle- og analyseutstyr, maritime løsninger og turbolading. Som nest største aktør globalt, bygger vi på vår bransjeekspertise, erfaring og globale tilstedeværelse, og er forpliktet til å hjelpe våre kunder til økt konkurransekraft, økt avkastning og sikker, smart og bærekraftig drift. go.abb/processautomation

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

ABBs containerbaserte batterilagringsløsninger leveres i en standard 20 fot container.
ABBs containerbaserte batterilagringsløsninger leveres i en standard 20 fot container.
Last ned bilde
Containerløsningen kan betjenes fra utsiden for ekstra sikkerhet.
Containerløsningen kan betjenes fra utsiden for ekstra sikkerhet.
Last ned bilde
Containerløsningen kommer ferdig fra fabrikk for enkel installasjon og sikkert vedlikehold.
Containerløsningen kommer ferdig fra fabrikk for enkel installasjon og sikkert vedlikehold.
Last ned bilde

Lenker

Om ABB

ABB
ABB
Snarøyveien 30
Fornebu

22 87 20 00http://www.abb.no

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er et ledende globalt teknologiselskap som driver omstillingen av samfunnet og industrien for å oppnå en mer produktiv og bærekraftig fremtid. Gjennom å koble programvare til sine produkter innen elektrifisering, robotisering, automatisering, motorer og omformere, skaper ABB løsninger som løfter teknologiens muligheter til nye høyder. ABBs fremgang bygger på mer enn 130 års teknologisk lederskap og drives fremover av rundt 105 000 talentfulle medarbeidere i over 100 land. www.abb.com

Følg pressemeldinger fra ABB

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra ABB på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra ABB

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom