ABB

ABB lanserer C-CAMs automatiseringsløsning for handelsfartøy

Del

• C-CAMs er en brukervennlig løsning som automatiserer og integrerer styring, alarmfunksjoner og overvåking av kritiske systemer om bord • Løsninger er designet for handelsfartøyer, den første i sitt slag som tilbyr tilgang til systemdata via mobile enheter

ABBs nye C-CAMs automatiseringsløsning dekker fartøysystemer, energistyring, kontroll av lasten og tankmåling, og forbedrer effektiviteten og sikkerheten ved å muliggjøre raskere feilsøking og vedlikehold samt forbedret situasjonsforståelse. Det er den første maritime automatiseringsløsningen som har en oversikt over systemdata på mobile enheter, med ABB Ability™ Edgenius Operations Data Manager som gir tilgang til alarm- og overvåkingsdata, uavhengig av brukerens plassering ombord.

- C-CAMs integreres enkelt med relevante fartøysystemer og kan nås og fjernbetjenes for å enklere vedlikehold og reparasjon, sier Stian Torkildsen, global produktsjef for automatisering og styringsløsninger i ABBs maritime virksomhet. - I tillegg lar moderne tilkoblingsmuligheter og grensesnitt mannskapet få tilgang til automatiseringsdata over hele skipet via mobile enheter, slik at løsningen kommer både personell ombord og rederi til gode.

Den intuitive løsningen er utviklet basert på ABBs omfattende ekspertise innen automatisering. Tro mot ABB-standarder er løsningen IT-sikker ved design og bygget på pålitelig og robust maskinvare som muliggjør lang levetid for alle komponenter. Høy oppetid støttes ytterligere av redundans, mens sikkerhetsmarginene er høyere enn for sammenlignbare systemer i markedet.

Takket være designet av inngangs/utgangsmoduler (I/O) med fjærklemmer, er C-CAMs enkle å ettermontere, og installasjonskostnadene er omtrent 50 prosent lavere enn for konvensjonelle maritime styringssystemer.

- Vi er stolte av å bygge på ABBs lange historie innen kraft- og automasjonsteknologier og utvide vårt automatiseringstilbud til havgående fartøyer i handelsflåten, sier Rune Braastad, leder for maritime systemer i ABBs maritime virksomhet. - C-CAMs automatiseringssystem gir store fordeler for verft og redere, og muliggjør raskere engineering, installasjon og igangkjøring sammenlignet med tradisjonelle automasjonssystemer, som resulterer i lavere totale eierskapskostnader.

Som en del av ABBs pågående innsats for å drive marin digitalisering gjennom ledende teknologi og enestående tjenester, omfatter C-CAMs operatørstasjoner, I/O-kort og sentralenheter (CPU) med kabinetter, nettverksutstyr og et alarm- og utvidelsessystem. Reservedeler og teknisk støtte er tilgjengelig over hele verden. Redere kan også inkludere ABBs Power Energy Management System (PEMS™), som sikrer optimal bruk av et fartøys totale kraftressurser for å fremme sikker, effektiv og miljøvennlig drift.

ABBs Process Automation-virksomhet er ledende innen automatisering, elektrifisering og digitalisering for prosess- og hybridindustrier. Vi tilbyr våre kunder en bred portefølje av produkter, systemer og komplette løsninger, inkludert vårt ledende, distribuerte styringssystem, programvare og livsyklustjenester, bransjespesifikke produkter samt måle- og analyseutstyr, maritime løsninger og turbolading. Som nest største aktør globalt, bygger vi på vår bransjeekspertise, erfaring og globale tilstedeværelse, og er dedikerte til å hjelpe våre kunder til økt konkurransekraft, økt avkastning og sikker, smart og bærekraftig drift.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om ABB

ABB
ABB
Snarøyveien 30
Fornebu

22 87 20 00http://www.abb.no

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er et ledende globalt teknologiselskap som driver omstillingen av samfunnet og industrien for å oppnå en mer produktiv og bærekraftig fremtid. Gjennom å koble programvare til sine produkter innen elektrifisering, robotisering, automatisering, motorer og omformere, skaper ABB løsninger som løfter teknologiens muligheter til nye høyder. ABBs fremgang bygger på mer enn 130 års teknologisk lederskap og drives fremover av rundt 105 000 talentfulle medarbeidere i over 100 land. www.abb.com

Følg pressemeldinger fra ABB

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra ABB på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra ABB

ABB bidrar til avkarbonisering av fjernvarme nær verdensarv i Esbjerg8.11.2021 15:45:00 CET | Pressemelding

• ABB vil levere integrert, elektrisk infrastruktur for sjøvannsvarmepumpe for å levere grønn varme til over 100 000 innbyggere i Esbjerg • ABBs teknologi vil sikre pålitelig, fornybar kraftforsyning, varmeproduksjon og distribusjon av fjernvarme • Innovativt 50MW varmepumpesystem vil bruke fornybar energi fra vindparker og trekke ut varmen fra sjøvann, støtter Danmarks mål om å kutte utslippene med 70 prosent innen 2030

ABB bringer kunstig intelligens (AI) til anleggsforvaltning for forbedret effektivitet og økt oppetid på tvers av bransjer26.10.2021 09:00:00 CEST | Pressemelding

• Lanseringen av ABB AbilityTM Genix Asset Performance Management (APM) Suite gir neste generasjons AI-basert prediktivt vedlikehold, driftssikkerhet og innsikt i anleggsintegritet for prosessindustri, kraftbransjen og vann og avløp (VA) • Genix APM er en konsernapplikasjon for å overvåke anlegg, foreskrive vedlikeholdshandlinger, forbedre utstyrsutnyttelsen og støtte livssyklusanalyse og kapitalplanlegging • Løsningen gir aksjonerbar innsikt i alle aspekter av anleggets ytelse slik at kundene kan redusere maskiners nedetid med opptil 50 prosent

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom