ABB

ABB er global markedsleder innen distribuerte kontrollsystemer (DCS) for 22. året på rad

Del

• ABBs distribuerte kontrollsystemer (DCS) opprettholdt en ledende andel på rundt 20 prosent i 2020 i et marked verdt mer enn 14 milliarder dollar • ABB opplevde vekst i 2020 på tvers av nøkkelregioner, til tross for virkningen av pandemien på DCS-markedet i hele industrien • Energiomstilling og bærekraft, samt en oppgang for DCS innen farmasi og bioteknologi var viktige vekstdrivere for ABB

ABB er global markedsleder innen distribuerte kontrollsystemer for 22. året på rad.
ABB er global markedsleder innen distribuerte kontrollsystemer for 22. året på rad.

Siden introduksjonen av det distribuerte kontrollsystemet (DCS) – en digital plattform for automatisert kontroll og drift av anlegg og prosesser, har det vært kjernen i prosess- og energiindustrien. Ettersom digital omstillingen av industrien akselererer, fortsetter DCS å være nøkkelen til å sikre trygg, effektiv og pålitelig drift, og muliggjør innsamling og analyse av verdifulle data for innsikt sanntid.

ARC Advisory Groups DCS-markedsanalyse og -prognoserapport er anerkjent som en av bransjens mest autoritative kilder. Den har blitt publisert årlig de siste 40 årene, med ABB på topp i mer enn halvparten av tiden. Rapporten lister opp de beste DCS-aktørene, og gir en oversikt over nøkkeltrender, fremgangen til DCS det siste året innenfor regioner og bransjer, potensielle markedspåvirkninger og forventet DCS-bane over en femårsperiode.

- ABB leder DCS-feltet takket være sin domenekunnskap i flere bransjer, omfattende servicenettverk, en fortsatt investering i utvikling av teknologi, lojale kunder og digitale løsninger som møter raskt skiftende kundekrav, sier Bernhard Escherman, Chief Technology Officer, ABB Process Automation. - Mye av utviklingen vår er fokusert på å fremme teknologi som modulær automatisering, Select I/O og sikre, Edge-integrerte løsninger som adresserer nye prosess- og forretningsutfordringer samtidig som investeringer beskyttes. Vi tror at denne typen løsninger er noen av katalysatorene som trengs for vellykket implementering av industrielt tingenes Internett (IoT) og smidig implementasjon av Industri 4.0.

Den nyeste versjonen av ABB Ability™ System 800xA representerer en evolusjon for morgendagens automatiserte anleggsdrift. Det er et prosesskontrollsystem, et elektrisk kontrollsystem og et sikkerhetssystem og en muliggjører for samarbeid, som tillater ytterligere forbedring av ingeniøreffektivitet, operatørytelse og ressursutnyttelse. I tillegg er ABB Ability™ Symphony Plus en bransjeledende DCS i kraft-, vann- og avløpsvannmarkedene, og ABBs Freelance-tilbud er en DCS skreddersydd for hybridmarkeder.

ARCs rapport fremhever også ABB Ability™: ABBs enhetlige, tverrindustrielle portefølje av digitale løsninger, som inkluderer mer enn 170 industrielle Internett-løsninger og en industriell Internett-teknologiplattform og skyinfrastruktur. Ved å trekke veksler på innsikt i over 20 bransjer og mer enn 40 års erfaring innen digital teknologi, hjelper ABB Ability™ kunder med å utvikle nye prosesser og fremme eksisterende ved å gi innsikt og optimalisere planlegging og kontroll for sanntidsoperasjoner. Denne innsikten kan deretter mates inn i kontrollsystemer som ABB Ability™ System 800xA og ABB Ability™ Symphony Plus for å forbedre nøkkelytelsesmålinger for anlegg og utstyr. Med en installert base på 35 000 DCS-systemer i mer enn 100 land er ABB en pålitelig leder i å skape digitale løsninger for industrikunder.

ABBs Process Automation-virksomhet er ledende innen automatisering, elektrifisering og digitalisering for prosess- og hybridindustrier. Vi tilbyr våre kunder en bred portefølje av produkter, systemer og komplette løsninger, inkludert vårt ledende, distribuerte styringssystem, programvare og livsyklustjenester, bransjespesifikke produkter samt måle- og analyseutstyr, maritime løsninger og turbolading. Som nest største aktør globalt, bygger vi på vår bransjeekspertise, erfaring og globale tilstedeværelse, og er forpliktet til å hjelpe våre kunder til økt konkurransekraft, økt avkastning og sikker, smart og bærekraftig drift.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

ABB er global markedsleder innen distribuerte kontrollsystemer for 22. året på rad.
ABB er global markedsleder innen distribuerte kontrollsystemer for 22. året på rad.
Last ned bilde

Om ABB

ABB
ABB
Snarøyveien 30
Fornebu

22 87 20 00http://www.abb.no

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er et ledende globalt teknologiselskap som driver omstillingen av samfunnet og industrien for å oppnå en mer produktiv og bærekraftig fremtid. Gjennom å koble programvare til sine produkter innen elektrifisering, robotisering, automatisering, motorer og omformere, skaper ABB løsninger som løfter teknologiens muligheter til nye høyder. ABBs fremgang bygger på mer enn 130 års teknologisk lederskap og drives fremover av rundt 105 000 talentfulle medarbeidere i over 100 land. www.abb.com

Følg pressemeldinger fra ABB

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra ABB på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra ABB

ABB tildelt kontrakt for ny feltutbygging i Valhall-området13.12.2021 12:00:00 CET | Pressemelding

• Aker BP har tildelt ABB kontrakt på forprosjektering og design (FEED) til ny sentralplattform på Valhall feltsenter og ny, ubemannet brønnhode-plattform på King Lear • Dekker elektro, instrumentering, styresystemer og telekommunikasjon (EICT) • Kontrakten er tildelt som del av «Fixed Facilities Alliance» med ABB, Aker Solutions og Aker BP • Endelig investeringsbeslutning er planlagt i slutten av 2022

Skybasert ABB-teknologi for tilstandsbasert vedlikehold bidrar til økt bærekraft for Edvard Grieg9.12.2021 09:00:05 CET | Pressemelding

• Avansert fjernovervåking og analyse av elektroutstyret bidrar til økt oppetid og reduserte vedlikeholdskostnader for plattformen • Skybasert løsning gir umiddelbar tilgang til brukervennlig informasjon og beslutningsstøtte både offshore og onshore • Løsningen bidrar til å redusere helikopterreiser og opphold offshore • Software-as-a-Service (SaaS) støtter kontinuerlige forbedringer i funk-sjonalitet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom